I po zhubnutí mám velké břicho, co s tím?

Anonymní
19.2.24 11:30

Rada ohledně hubnuti. Břicho

Potřebuji radu ohledně hubnuti. Mám za sebou rok hubnuti od fotek mne dělí 16kg. Naučila jsem se jist podle tabulek, sem tam mi něco ujede, ale hlídám se, problém nastává, ze ani po 16 kg nejsem spokojená, mam porad nafoukle břicho, tvrdé, divne…za ten rok jsem zhubla jen stravou, teď jsem od 1.2. Zařadila 10 minutové cviky každý den na bricho…vím na výsledky je brzo, ale nemam spíš nějaký problém? Nebo je pořád mým problémem tuk? Jak docílit plocheho bricha a normální postavy? Díky za anonym. Jinak smazat.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4092
19.2.24 11:38

Gratuluji ke zhubnutí. To břicho bylo takové vždy, nebo to je pozůstatek těhotenství?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.2.24 11:42

@Hibou já ani nevím😫 byla jsem vždy stihla, pak s manželem jsem začala přibirat…první dítě 2019 a druhé, leden 2022, a rok.po porodu jsem vypadala takhle silene😫nemám hlídání a tím pádem čas někde lítat po doktorech a říkat jim, že mám bricho, nejspíš bude reakce ať zhubnu. Nevím, nemám žádné zdravotní problémy, ale to bricho mě děsí. Čekala jsem, ze budu vypadat jinak když zhubnu. Teď jsem přidala Hard cviky na bricho, sice 10 minut ale každý den, nevím zda to ma cenu a pomůže to nebo se trápím zbytecne🤷

• Citovat
  • Upravit
4893
19.2.24 11:45

Já bych navštívila fyzioterapeuta. Protože, pokud máš např. rozestup břišních svalů (což je po 2 těhotenstvích celkem pravdělopobné), nějakými „hard“ cviky na břicho si tak akorát uškodíš.
Jinak obecně, nejprve je nutné zpevnit vnitřní svaly, tzv. core a až teprve potom posilovat ty vnější. Na core je ideálním cvičením pilates.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
681
19.2.24 11:49

Dobrý výsledek 👏 pokud nemáš čas navštívit fyzio, cvičila bych nejdříve něco na posilnění středu těla. Vetsi diastázu by jsi měla poznat i sama… Možná máš i špatne držení těla, takže bych se fakt vykašlala na nějaké šílené cviky na břicho a snažila si srovnat střed těla a záda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37132
19.2.24 11:51

To už je hlavně povolena kůže. Plus teda zpevněné ploché břicho nebude bez cvičení, musíš zpevnit ty svaly, což jen jidlem nedocilis no. Ale ta kůže bude asi problém, to je genetické a někdo se toho previsu po dětech a hubnutí proste nezbaví, leda chirurgickym zákrokem :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6654
19.2.24 11:57

Za me mas porad dost tuku a krom stravy bych se zamerila ted hodne na cviceni. Nejakych 10 minut na bricho podle internetu je dost k nicemu, spalene kalorie minimalni a vsadim se, ze ty cviky ani neprovadis spravne, takze je klidne mozne, ze si spis skodis. Spis bych zacala kazdy den aspon 30 minut nejakou kardio aktivitou, je jedno, jestli to bude rychlochuze s hulkama, beh nebo kolo, ale spalene kalorie budou nekde uplne jinde a ten spek z bricha by mohl zacit pomalu mizet. Po 2 porodech doporucuju i navstevu fyzio a pokud chces posilovat, tak pod vedenim fyzio a trenera.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.2.24 12:00

Díky, o fyziu jsem přemýšlela, ale ještě jsem se k tomu nedostala. Sama nějak nejsem schopna ani podle návodu na netu něco poznat. Docela mne všechno demotivuje když se na sebe podívám do zrcadla a výsledek je nic moc. Zkusím nějak zařídit to fizio.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
19.2.24 12:02
@Ernais píše:
Za me mas porad dost tuku a krom stravy bych se zamerila ted hodne na cviceni. Nejakych 10 minut na bricho podle internetu je dost k nicemu, spalene kalorie minimalni a vsadim se, ze ty cviky ani neprovadis spravne, takze je klidne mozne, ze si spis skodis. Spis bych zacala kazdy den aspon 30 minut nejakou kardio aktivitou, je jedno, jestli to bude rychlochuze s hulkama, beh nebo kolo, ale spalene kalorie budou nekde uplne jinde a ten spek z bricha by mohl zacit pomalu mizet. Po 2 porodech doporucuju i navstevu fyzio a pokud chces posilovat, tak pod vedenim fyzio a trenera.

Díky, zkusím změnit cvičení. Kolo jezdíme pořád hned jak počasí dovolí. Na běhání moc nejsem, navíc jsem po vyndani sroubu z nohy a ta hybnost na běh ještě není.

• Citovat
  • Upravit
6654
19.2.24 12:14
@Anonymní píše:
Díky, zkusím změnit cvičení. Kolo jezdíme pořád hned jak počasí dovolí. Na běhání moc nejsem, navíc jsem po vyndani sroubu z nohy a ta hybnost na běh ještě není.

Tak pokud jsi po zraneni, tak o to vic je navsteva fyzio zadouci. Ja tam chodim vic jak pul roku a je to skvela investice do zdravi, fyzio odhalila nedostatky, kterych jsem si vubec vedoma nebyla a poskladala mi cviky primo na miru. A jak jsi na tom s plavanim? Na to koleno by to mohlo byt dobre a zaroven se tim da krasne zepevnit, coz potrebujes. V kombinaci s kolem, pokud si na nem fakt maknes, by to mohlo byt pro zacatek dostacujici.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19.2.24 20:56

Bylo takove cvičení jmenovalo se to mamacore myslím, docela tam vysvetlovali jak spravne cvičit po porodu (I kdyby nekolik let po porodu) a já teď cvicim s Adelou pilates. Je to stranka pilateszive. Ta má taky jeden program zamereny jen na core. Já už s ní jedu kralovnu pláže :mrgreen: asi nebudu Královna pláže, ale cvičení je to super. I když docela drahy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4164
19.2.24 21:07

Dej si 2 měsíce přerušovaného půstu, co nejmíň soli a cukru. Pokud to nepomůže, určitě to neublíží.
Pokud to pomůže, ozvi se, dám adresu, kam pošleš děkovný dopis :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19.2.24 21:14

@Karamba2020 záleží jaký režim toho pustu? Kolik jidel za den je povolene? Jsou k tomu další pravidla? Taky chci ještě zhubnout. Jen cvičení me nespasi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4164
19.2.24 21:18
@AndělkaJilemnická píše:
@Karamba2020 záleží jaký režim toho pustu? Kolik jidel za den je povolene? Jsou k tomu další pravidla? Taky chci ještě zhubnout. Jen cvičení me nespasi

Režim 16/8 podle mě ještě nikomu neuškodil, mnohým pomohl. V těch osmi žracích hodinách se chovejme jako lidi, ne jako prasátka.
To v principu stačí. Plus 3 litry vody.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.2.24 09:27
@Karamba2020 píše:
Režim 16/8 podle mě ještě nikomu neuškodil, mnohým pomohl. V těch osmi žracích hodinách se chovejme jako lidi, ne jako prasátka.
To v principu stačí. Plus 3 litry vody.

To jsem jela na uplnem začátku hubnuti, podle mne mi to pomohlo shodit, myslím si, že teď to ale můj problém nevyřeší. Potřebuji něco udělat s břichem a to mám takové nafoukle porad, od začátku hubnuti, mám zřejmě málo pohybu, a nějaký problém s diastazou nejspíš taky. Na doktora momentálně nemám čas a dechové cvičení podle YouTube moc nechápu. Zkusím přidat pro začátek víc pohybových aktivit :think:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma jóga pro zdravé tělo

Ikona - Karolína Racková

Karolína Racková