Rada při odplenkování
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
- Citovat
- Upravit
Maminky omlouvám se, že se vtírnu!
Moje malá má přesně 21 měsíců, hezky mluví, potřebu si uvědomuje, ale nechodí na nočník, prostě čůrá a kaká do plen. Na nočník sedne a hned stoupne a nic.
Myslíte, že je vhodná doba na odplenkování? Nebo počkat na jaro?
Jak bych to měla například zkusit? prostě nedát plínečku a vysvětlovat, ptám se a čekat až to za pár dní pochopí? děkuji ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kacenka1987 píše:
Maminky omlouvám se, že se vtírnu!Moje malá má přesně 21 měsíců, hezky mluví, potřebu si uvědomuje, ale nechodí na nočník, prostě čůrá a kaká do plen. Na nočník sedne a hned stoupne a nic.
Myslíte, že je vhodná doba na odplenkování? Nebo počkat na jaro?
Jak bych to měla například zkusit? prostě nedát plínečku a vysvětlovat, ptám se a čekat až to za pár dní pochopí? děkuji
co zkusit u tak velkého dítěte místo nočníku rovnou nástavec prkýnko na wc?
Možná by pomohlo, kdyby sis ty napřed sedla na wc a pak malá třeba by neměla takový odpor. Sice bys jí musela pomáhat než se přes židličku naučí na záchod vyšplhat (židličku prodávají v ikee nebo Kika jsem viděla).
Třeba by to stálo za pokus.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
My teda taky posazujeme na záchod, na nočník moc nechce… jinak jak jste psaly někdo s tou vložkou, nevím teda, ale myslím, že by to neudrželo… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Škoda, že jsi to nezačala řešit na jaře, už jste to dávno mohly mít vyladěné…
No ono je nejdůležitější o tom s dítětem mluvit!
Chceš na záchod? Budeš čurat, kakat, půjdem čůrat… Prostě s ní o tom komunikovat. A každý úspěch ohromně chválit. To je asi to nejdůležitější, aby jsi zabránila 50% načůrání do kalhot, ty další jsou prostě z toho důvodu, že si to ještě v zápalu úplně neuvědomuje. Ale časem se doladí i to.
A jak píší holky- prkýnko, u nás nočnostolička ( ta slaví obr úspěch) a venku už si řekne sama kdykoli ( 23 měs).
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já, když jsem malého začala učit, resp. on už se v klidu posadil na nočník sám, ale ještě jsme „nehodovali“, tak jsem pořídila tréninkové kalhotky. Pořídila jsem tedy asi 5 balíků, ale z toho jsme spotřebovali necelé 2 balíky po 25 kusech (dávala jsem je hlavně na noc a když jsme někam šli nebo jeli), zbylé 3 balíky máme pro druhého sviště.
Tak si zkus balík koupit a uvidíš. Ony ty tréninkovky nezadrží tolik, to fakt, ale zase při učení na nočník stejně už zkoušíte a hlídáte, kdy bude prcek čůrat, takže jsou vesměs na nehody. A těch bude ubývat.
Jinak nejlepší je fakt učení přes léto.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já jsem z těch starších matek, co měli první děti, ještě když nebyly jednorázové plínky
Takže u dcery postupuju tak, jako před lety u kluků - v 8 měsících jsme koupili nočník, to se už sama posadila a od té doby pravidelně každé ráno kaká a čůrá na nočník. Pokud jsme doma, dávám jí obyč bavlněné plenky, takže se brzo naučila, jak je nepříjemné to mokro
a pokud chce čůrat říká ee a žene na nočník
no a když se počůrá, protože se zabere do hraní, nebo já na ni včas nezareaguju, tak dělá ble ble a mačká na plínu
Teď má 11 měsíců a jsou noci i 2× denní spánek, kdy si plínku někdy vůbec nepočůrá, protože to stihnem na nočník
Kluci to oba zvládli do roku a půl bez plínek, tak doufám, že Anička bude stejně šikovná
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, nečetla jsem komplet diskuzi, takže to tu možná už někdo navrhoval, ale mě se docela osvědčily návleky na nožičky. Tedy: tričko, mikina, návleky na nožičky, ponožky a botky. Holý zadeček a vše teklo mezi nožkama a dost často zůstalo oblečení komplet suché (včetně botek). U kalhot je totiž potíž, že to po nich steče až dolů. Máme tyhle http://www.branakdetem.cz/…tem/babylegs
Popřípadě můžeš zkusit tréninkovky: http://www.branakdetem.cz/…ik/bamboolik
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já jsem naši malou skoušela odnaučovat přes léto, když je teplo. taky jsem ji nakoupila kalhotky a ptala se jí na to jestli chce čůrat nebo kakat a někdy se to podařilo a jindy ne. samo to odnesly i papučky, tak jsem je taky párkrát musela drhnout a sušit. taky jsem ji v tom počůraném i chvilku nechala a dokonce chodila pár minut i s bobkem, než jsem si všimla. Ale měla z toho vyloženě legraci, že mamka je z toho na vývrat a jí je to jedno.
kosmetička mojí mamky říkala, že máme koupit takový ten obyč hrací nočník a chvilku to fungovalo. dneska si dokonce stáhla tepláky a rozepla mezi nožkama body a čupla a když jsem ji posadila na nočník tak stejně nic. Taky bych to chtěla odbourat. ve cvičení už některé děti chodí bez plen. malá bude mít dva roky a do školky už mají jít děti bez plenek, prý.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak za poslední dva dny změna - využila jsem jedné zdejší rady a to: motivovat. Původní rada zněla lákat na bonbony, ty u nás ale nefrčí a tak jedeme na kukuřičných křupkách. Bojkot záchodu se změnil v nadšení, protože bude přece pak Mňamiii
Tak jsem zvědavá, jak mu to dlouho vydrží
Pobíháme ale doma s nahatou prdelkou, jen v návlekách.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
neumí si říkat, že chce na nočník
Ahoj, chci se poradit ohledně nočníku. Dala jsem i dotaz na jinou diskuzi. Tak čekám na reakci.
Náš Vojta 2 roky chodí na nočník tak, že ho vysazuji každých 40 minut a na 90% se vyčůrá. Umí mluvit, ale že chce čůrat si neřekne. Ani
jiné slovo pro čůrání nemá. Bobek dělá kde se mu zachce-do slipů nebo i venku na pískovišti, do trávy apod. Chodí doma nahý nebo ve slipech. Venku na zahradě nahý. Venku čůrá na trávu. Plíny přes den nemá přes měsíc. Jen na noc a odpol. spaní. Většinou na 90% jsou suché. Taky to může být tím, že málo pije. Vypije denně asi 600ml.
Trápí mě, že si neříká a taky že neumí si slipy ani tepláčky sám sundat. jak ho to naučit?
Občas dáváme za odměnu razítko na ruku. Jiné odměny nemáme.
Na gauči ani v autě se nepočůrá.
ŘÍKAJÍ DĚTI, ŽE CHTĚJÍ ČŮRAT A PAK SE I VYČŮRAJÍ. NEBO UŽ MAJÍ NAČŮRÁNO V KALHOTECH?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, malé budou v září dva roky, doma je už taky bez plen, ale zatím mi taky neřekne že chce čurat. Musím si ji vždycky pohlídat, celkem se to i daří, ale samozřejmě někdy já zapomenu a počurá se. Teď si začala stahovat kalhotky tak na půl žerdi
a když se počurá tak někdy řekne že je mokrá
,my vždycky po čůrání tleskáme to ji moc baví
.Asi to chce čas než začne volat. Starší syn se to naučil za dva měsíce, ale měl už skoro tři roky, když byl menší tak jsme ho na nočník nedostali
.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Proč to píšeš 3× za sebou? ![]()
Nedá se ti poradit nic jiného, než trpělivě počkat, až mu to dojde. Svěrač ovládá to je základ, přijde i to říkání. Možná to přijde zítra, možná za měsíc, možná za 1/4 roku. A bude to ze dne na den, uvidíš. Každé dítě je jiné a ty ho znáš nejlíp. A trénovat svlíkání tepláčku a slipů se dá i před koupáním apod, to na to není spěch. U nás je večerní koupání velká motivace ke snaze o samosvléknutí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já mám další dítě k tomu-miminko 3 měs. A tak to nestíhám s oběma sladit. Syn lítá doma nahý, ale stávají se mu často nehody, že při hře se počůrá. Dávám-li ho na ten nočník každých 45min, tak z 10 udělá 7×, zbytek že nechce za chvíli. no moc mě to neba. Je ukecaný a mrzí mě, že si to nedokáže sepnout a říct čůrat ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@gk jednu vec jsem pochopila a to je, ze chozeni na nocnik a ovladani sverace vlastne ani naucit nelze. Lze podporovat, motivovat, chvalit, ale nakonec stejne musis pockat, nez se jim to v hlavicce a telicku sepne a najednou to zacne fungovat. Takze klid, ono to prijde ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ivka jj to mas pravdu, ze kazdy to ma jinak…a ja neresit ty „blbe botky“ tak sme si myslim vysmati…nebo v to aspon doufam