Rada při odplenkování

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
19.11.12 17:11

Ivka jj to mas pravdu, ze kazdy to ma jinak…a ja neresit ty „blbe botky“ tak sme si myslim vysmati…nebo v to aspon doufam :lol:

• Citovat
  • Upravit
1165
19.11.12 17:18

Maminky omlouvám se, že se vtírnu!

Moje malá má přesně 21 měsíců, hezky mluví, potřebu si uvědomuje, ale nechodí na nočník, prostě čůrá a kaká do plen. Na nočník sedne a hned stoupne a nic.
Myslíte, že je vhodná doba na odplenkování? Nebo počkat na jaro?
Jak bych to měla například zkusit? prostě nedát plínečku a vysvětlovat, ptám se a čekat až to za pár dní pochopí? děkuji :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
19.11.12 17:22
@Kacenka1987 píše:
Maminky omlouvám se, že se vtírnu!Moje malá má přesně 21 měsíců, hezky mluví, potřebu si uvědomuje, ale nechodí na nočník, prostě čůrá a kaká do plen. Na nočník sedne a hned stoupne a nic.
Myslíte, že je vhodná doba na odplenkování? Nebo počkat na jaro?
Jak bych to měla například zkusit? prostě nedát plínečku a vysvětlovat, ptám se a čekat až to za pár dní pochopí? děkuji :oops:

co zkusit u tak velkého dítěte místo nočníku rovnou nástavec prkýnko na wc?
Možná by pomohlo, kdyby sis ty napřed sedla na wc a pak malá třeba by neměla takový odpor. Sice bys jí musela pomáhat než se přes židličku naučí na záchod vyšplhat (židličku prodávají v ikee nebo Kika jsem viděla).
Třeba by to stálo za pokus.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5502
19.11.12 18:17

My teda taky posazujeme na záchod, na nočník moc nechce… jinak jak jste psaly někdo s tou vložkou, nevím teda, ale myslím, že by to neudrželo… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
19.11.12 18:50

Škoda, že jsi to nezačala řešit na jaře, už jste to dávno mohly mít vyladěné…
No ono je nejdůležitější o tom s dítětem mluvit!
Chceš na záchod? Budeš čurat, kakat, půjdem čůrat… Prostě s ní o tom komunikovat. A každý úspěch ohromně chválit. To je asi to nejdůležitější, aby jsi zabránila 50% načůrání do kalhot, ty další jsou prostě z toho důvodu, že si to ještě v zápalu úplně neuvědomuje. Ale časem se doladí i to.
A jak píší holky- prkýnko, u nás nočnostolička ( ta slaví obr úspěch) a venku už si řekne sama kdykoli ( 23 měs).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4336
19.11.12 19:27

Já, když jsem malého začala učit, resp. on už se v klidu posadil na nočník sám, ale ještě jsme „nehodovali“, tak jsem pořídila tréninkové kalhotky. Pořídila jsem tedy asi 5 balíků, ale z toho jsme spotřebovali necelé 2 balíky po 25 kusech (dávala jsem je hlavně na noc a když jsme někam šli nebo jeli), zbylé 3 balíky máme pro druhého sviště.
Tak si zkus balík koupit a uvidíš. Ony ty tréninkovky nezadrží tolik, to fakt, ale zase při učení na nočník stejně už zkoušíte a hlídáte, kdy bude prcek čůrat, takže jsou vesměs na nehody. A těch bude ubývat.
Jinak nejlepší je fakt učení přes léto.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
959
19.11.12 20:07

Já jsem z těch starších matek, co měli první děti, ještě když nebyly jednorázové plínky :mrgreen: Takže u dcery postupuju tak, jako před lety u kluků - v 8 měsících jsme koupili nočník, to se už sama posadila a od té doby pravidelně každé ráno kaká a čůrá na nočník. Pokud jsme doma, dávám jí obyč bavlněné plenky, takže se brzo naučila, jak je nepříjemné to mokro :pankac: a pokud chce čůrat říká ee a žene na nočník :dance: no a když se počůrá, protože se zabere do hraní, nebo já na ni včas nezareaguju, tak dělá ble ble a mačká na plínu ;)Teď má 11 měsíců a jsou noci i 2× denní spánek, kdy si plínku někdy vůbec nepočůrá, protože to stihnem na nočník :palec: Kluci to oba zvládli do roku a půl bez plínek, tak doufám, že Anička bude stejně šikovná :lol: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4340
20.11.12 14:38

Ahoj, nečetla jsem komplet diskuzi, takže to tu možná už někdo navrhoval, ale mě se docela osvědčily návleky na nožičky. Tedy: tričko, mikina, návleky na nožičky, ponožky a botky. Holý zadeček a vše teklo mezi nožkama a dost často zůstalo oblečení komplet suché (včetně botek). U kalhot je totiž potíž, že to po nich steče až dolů. Máme tyhle http://www.branakdetem.cz/…tem/babylegs

Popřípadě můžeš zkusit tréninkovky: http://www.branakdetem.cz/…ik/bamboolik

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21.11.12 14:59

Já jsem naši malou skoušela odnaučovat přes léto, když je teplo. taky jsem ji nakoupila kalhotky a ptala se jí na to jestli chce čůrat nebo kakat a někdy se to podařilo a jindy ne. samo to odnesly i papučky, tak jsem je taky párkrát musela drhnout a sušit. taky jsem ji v tom počůraném i chvilku nechala a dokonce chodila pár minut i s bobkem, než jsem si všimla. Ale měla z toho vyloženě legraci, že mamka je z toho na vývrat a jí je to jedno.
kosmetička mojí mamky říkala, že máme koupit takový ten obyč hrací nočník a chvilku to fungovalo. dneska si dokonce stáhla tepláky a rozepla mezi nožkama body a čupla a když jsem ji posadila na nočník tak stejně nic. Taky bych to chtěla odbourat. ve cvičení už některé děti chodí bez plen. malá bude mít dva roky a do školky už mají jít děti bez plenek, prý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4340
22.11.12 15:35

Tak za poslední dva dny změna - využila jsem jedné zdejší rady a to: motivovat. Původní rada zněla lákat na bonbony, ty u nás ale nefrčí a tak jedeme na kukuřičných křupkách. Bojkot záchodu se změnil v nadšení, protože bude přece pak Mňamiii :-)) Tak jsem zvědavá, jak mu to dlouho vydrží :-D Pobíháme ale doma s nahatou prdelkou, jen v návlekách.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
gk
570
7.8.14 22:09

neumí si říkat, že chce na nočník

Ahoj, chci se poradit ohledně nočníku. Dala jsem i dotaz na jinou diskuzi. Tak čekám na reakci.

Náš Vojta 2 roky chodí na nočník tak, že ho vysazuji každých 40 minut a na 90% se vyčůrá. Umí mluvit, ale že chce čůrat si neřekne. Ani
jiné slovo pro čůrání nemá. Bobek dělá kde se mu zachce-do slipů nebo i venku na pískovišti, do trávy apod. Chodí doma nahý nebo ve slipech. Venku na zahradě nahý. Venku čůrá na trávu. Plíny přes den nemá přes měsíc. Jen na noc a odpol. spaní. Většinou na 90% jsou suché. Taky to může být tím, že málo pije. Vypije denně asi 600ml.

Trápí mě, že si neříká a taky že neumí si slipy ani tepláčky sám sundat. jak ho to naučit?
Občas dáváme za odměnu razítko na ruku. Jiné odměny nemáme.
Na gauči ani v autě se nepočůrá.

ŘÍKAJÍ DĚTI, ŽE CHTĚJÍ ČŮRAT A PAK SE I VYČŮRAJÍ. NEBO UŽ MAJÍ NAČŮRÁNO V KALHOTECH?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
194
7.8.14 22:28

Ahoj, malé budou v září dva roky, doma je už taky bez plen, ale zatím mi taky neřekne že chce čurat. Musím si ji vždycky pohlídat, celkem se to i daří, ale samozřejmě někdy já zapomenu a počurá se. Teď si začala stahovat kalhotky tak na půl žerdi :D a když se počurá tak někdy řekne že je mokrá 8),my vždycky po čůrání tleskáme to ji moc baví :lol:.Asi to chce čas než začne volat. Starší syn se to naučil za dva měsíce, ale měl už skoro tři roky, když byl menší tak jsme ho na nočník nedostali :roll:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4724
7.8.14 23:43

Proč to píšeš 3× za sebou? :roll:
Nedá se ti poradit nic jiného, než trpělivě počkat, až mu to dojde. Svěrač ovládá to je základ, přijde i to říkání. Možná to přijde zítra, možná za měsíc, možná za 1/4 roku. A bude to ze dne na den, uvidíš. Každé dítě je jiné a ty ho znáš nejlíp. A trénovat svlíkání tepláčku a slipů se dá i před koupáním apod, to na to není spěch. U nás je večerní koupání velká motivace ke snaze o samosvléknutí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
gk
570
16.8.14 22:58

Já mám další dítě k tomu-miminko 3 měs. A tak to nestíhám s oběma sladit. Syn lítá doma nahý, ale stávají se mu často nehody, že při hře se počůrá. Dávám-li ho na ten nočník každých 45min, tak z 10 udělá 7×, zbytek že nechce za chvíli. no moc mě to neba. Je ukecaný a mrzí mě, že si to nedokáže sepnout a říct čůrat :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4340
17.8.14 22:51

@gk jednu vec jsem pochopila a to je, ze chozeni na nocnik a ovladani sverace vlastne ani naucit nelze. Lze podporovat, motivovat, chvalit, ale nakonec stejne musis pockat, nez se jim to v hlavicce a telicku sepne a najednou to zacne fungovat. Takze klid, ono to prijde :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

LOCKIG

• (4.9) + 8 recenzí

Nočník žabka

• (4.5) + 2 recenze