Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Tak buď zrušit PayU nebo se zaregistrovat k EET. Zaregistrovaní musíte být dříve než přijmete platbu přes PayPal. Vzhledem k tomu, že nějakou dobu trvá než to všechno zprovozníte, tak se jen modlit, aby žádná taková platba nepřišla. Stanovisko GFŘ k těmto platbám je tady: http://www.etrzby.cz/…line-platbam
+420225092392 podpora pro EET od MFČR.. Tam si zavolejte, se vsim Vam poradi. Byla vydana vyjimka pro platebni brany a terminaly. Maminka dost mozna mit EET nemusi.
@Anonymní píše:
legálně se tomu vyhne tak, že od 1.3. přestane přijímat jiné platby než platby převodem na účet z účtu od nakupujících. Ale nevadí, že do 28.2. brala ještě platby i přes kartu tedy? A jak to finančáku doloží, že už od 1.3. nebere žádné platby v hotovosti?
Ano, přesně tak.
@Nowuka2 Tak do určité částky si může paní přivydělat i bez IČa pokud vím. Myslím, že je to 30tis ročně, a prodat něco přes Aukro není podnikání. tak jsem to myslela. Samozřejmě nevím, co paní prodává…
@Naomina píše:
@Nowuka2 Tak do určité částky si může paní přivydělat i bez IČa pokud vím. Myslím, že je to 30tis ročně, a prodat něco přes Aukro není podnikání. tak jsem to myslela. Samozřejmě nevím, co paní prodává…
No pokud vím já, tak živnostenský list potřebuješ pro opakující se činnost. A povinnost placení daní s tím nemá pranic společnýho.
@Nowuka2 Na Aukro živnost nikdo nepotřebuje. Samozřejmě, pokud nepřevýši výši toho přijmu. Takže podle mě jsou opravdu přijmy pod určitou částky od daně osvobozeny. Výši té částky přesně nevím, myslím že to bylo 15 nebo 30 tis… to se omlouvám, ale jinak jsem účetní, takže vím, že tam taková možnost je.
@Naomina píše:
@Nowuka2 Na Aukro živnost nikdo nepotřebuje. Samozřejmě, pokud nepřevýši výši toho přijmu. Takže podle mě jsou opravdu přijmy pod určitou částky od daně osvobozeny. Výši té částky přesně nevím, myslím že to bylo 15 nebo 30 tis… to se omlouvám, ale jinak jsem účetní, takže vím, že tam taková možnost je.
Pokud prodává věci za účelem zisku (proč taky jinak?)a nedělá to jednorázově, třeba že vytřídí starý oblečení a prodá, tak je to důvod k tomu mít živnost. Ale to tu bufe určitě někdo problému znalej, já v tom nechodím, ale s tímhle si jsem docela jistá, i když ruku do ohně za to nedám. Možná @j.a.n.i1 nebo @eumedon to uvedou na pravou míru.
@Nowuka2 Jako kdyby paní měla e-shop, tak určitě danit musí a mít IĆ taky. ale přes Aukro nemusí. Ale paní podle mě si přivydělává stejně více, proto má už IČ, takže je zbytečné to řešit.
Aukro je jen prodejní nástroj, je jedno jestli máš eshop, fler nebo nevím co, furt prodáváš souvisle.
@Naomina píšeš blbosti! 30000,– je hranice pro osvobození při nahodilém příjmu! Toto nahodilý jednorázový příjem nebude. Kromě toho tato činnost splňuje znaky podnikání, takže ŽL být musí.
@Naomina a ty jsi účetní? Aukro pravidelně odevzdává seznam prodávajích na FÚ a FÚ krásně doměřuje! A to asi i díky radám takových „účetní“. Chtělo by to asi víc nastudovat zákon o daních z příjmů.
No to záleží jak kdo to posuzuje. když prodají lidí pár věcí přes Aukro nebo Fler, tak si kvůli toho rozhodně nebudou zřizovat IČ… když nepřesáhnou ten limit. Samozřejmě, podle toho, co paní prodává a jak často.. tak je na zvážení mít IČ a to ona vlastně má. Eshop - tam už IČ musí být.
@nika.veroni píše: +420225092392 podpora pro EET od MFČR.. Tam si zavolejte, se vsim Vam poradi. Byla vydana vyjimka pro platebni brany a terminaly. Maminka dost mozna mit EET nemusi.
Můžu se zeptat, kdy byla vydána tato vyjímka?
@Hanula1212 Jsem říkal, že si tou částkou nejsem jista. Ano jsem a zákony znám. díky za názor
@Naomina Ale je jedno, jestli má e-shop nebo prodává jen přes aukro. Pokud tento prodej splňuje znaky podnikání, pak musí postupovat podle živnostenského zákona!