Rada s EET

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3327
26.2.17 17:35
@Naomina píše:
No to záleží jak kdo to posuzuje. když prodají lidí pár věcí přes Aukro nebo Fler, tak si kvůli toho rozhodně nebudou zřizovat IČ… když nepřesáhnou ten limit. Samozřejmě, podle toho, co paní prodává a jak často.. tak je na zvážení mít IČ a to ona vlastně má. Eshop - tam už IČ musí být.

No tak jak kdo posuzuje… Prostě je to opakující se činnost, musí mít živnost.

Jinak s tím daněním, to jako když prodám za 200 tisíc auto, mám si na to udělat živnost a zdanit? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8506
26.2.17 17:35

Jakou částkou? Těch 30000? To je hranice pro nahodilý příjem! A nahodilý příjem je např. domluvím se se sousedem, že mu poseču zahradu - do 30000 nemusím danit. Prodám jablka z vlastní zahrádky - do 30000 nemusím danit. Ale pokud nakoupím 5 krát do roka 5 triček z Číny, prodám každé za 500,– nesplňuje to nahodilý příjem a má to znaky podnikání, musím si vyřídit ŽL. Pak je další věc a to je povinnost podat daň. přiznání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1020
26.2.17 17:37

Není to jedno. Právě, že tam jde tzv. o pevné prodejní místo. Pokud máš es-hop, tak musíš mít IČ, i když máš příjmy pod 500,–Kč to je fuk. Ale u Aukra už toto neplatí. Nemusíš mít IČ. Asi ne nedomluvíme, já neříkám, že mám pravdu, ale myslím si to tak. Jsem účetní s praxí víc jak 12 let a ještě podnikám. Mám e-shop :-) takže bych to měla vědět. Přes Aukro jsem kdysi prodávala starší oblečení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1020
26.2.17 17:39

@Nowuka2 To je něco jiného. to je prodej majetku. To nemá z podnikáním nic společného. Pěkně jste se do mě pustily…asi taky obě účetní?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3327
26.2.17 17:40
@Naomina píše:
Není to jedno. Právě, že tam jde tzv. o pevné prodejní místo. Pokud máš es-hop, tak musíš mít IČ, i když máš příjmy pod 500,–Kč to je fuk. Ale u Aukra už toto neplatí. Nemusíš mít IČ. Asi ne nedomluvíme, já neříkám, že mám pravdu, ale myslím si to tak. Jsem účetní s praxí víc jak 12 let a ještě podnikám. Mám e-shop :-) takže bych to měla vědět. Přes Aukro jsem kdysi prodávala starší oblečení.

No to bys asi měla, nicméně si myslím, že fakt nevíš :nevim: Jako je přece jedno jak podnikám, jestli přes aukro nebo obvolavam lidi telefonem, prostě to je činnost, kterou dělám pravidelně a za účelem zisku. Já teda účetní nejsem, ale přijde mi to absolutně logický, že živnost je na podnikání a podnikat můžeš, i když vykážeš ztrátu, holt blbej podnikatel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1020
26.2.17 17:43

Holky, oprava, našla jsem si, že je to jen 15 tis. u FO.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1020
26.2.17 17:46

@Nowuka2 No tvůj názor. Účetnictví není vždy logické. A zákony taky ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8506
26.2.17 17:47
@Naomina píše:
Holky, oprava, našla jsem si, že je to jen 15 tis. u FO.

A nechceš si to aspoň pořádně přečíst? 15000 je hranice pro podávání přiznání! To nemá nic společného s tím, jestli musí mít člověk ŽL a mít IČ! Možná máš praxi jako účetní a umíš dobře účtovat, ale o dnaích nevíš vůbec nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1020
26.2.17 17:48

Právě, že je v tom rozdíl, že e-shop je jako soustavná činnost a Aukro ne. Ale už mě to nebaví, mám toho dost v práci. na to, že účetní nejsi, toho víš teda víc jak já :-) nevím, na co jsem teda studovala a že je to mým denním chlebem v práci, za což mě platí, je taky teda divné.. samozřejmě i já se můžu mýlit, ale jde vidět, že ty rozhodně ne. Zavolej si zítra na FÚ a zeptej se jich…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1020
26.2.17 17:49

@Hanula1212 jj dělám i daně :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1020
26.2.17 17:50

Ale je pravda, že dělám převážně pro s. r.o.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1020
26.2.17 17:52

@Hanula1212 No jasně, že nic nevím! :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8506
26.2.17 17:55

@Naomina já mám praxi 13 let jako garant pro daň z příjmů fyzických osob na FÚ a více než 5 let v daňovém a účetním poradenství. Radíš tady fakt blbě, to vím se 100% jistotou. Jde o peníze, takže bych si ani netroufla poradit blbě!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8506
26.2.17 17:57

@Naomina ještě doplním. Třeba se teda mýlím já. Mohla bys pro své tvrzení uvést odkaz na legislativu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3327
26.2.17 18:00
@Naomina píše:
Právě, že je v tom rozdíl, že e-shop je jako soustavná činnost a Aukro ne. Ale už mě to nebaví, mám toho dost v práci. na to, že účetní nejsi, toho víš teda víc jak já :-) nevím, na co jsem teda studovala a že je to mým denním chlebem v práci, za což mě platí, je taky teda divné.. samozřejmě i já se můžu mýlit, ale jde vidět, že ty rozhodně ne. Zavolej si zítra na FÚ a zeptej se jich…

Taky by mě zajímalo na základě čeho je určeno že na aukru nepotřebuju k soustavné činnosti živnost.

Btw pokud budu stříhat psy, dejme tomu 2 psy do měsíce po pětikilu, taky nepotřebuju živnost? Ročně se vlezu do 15K, nedělám to denně :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák