Rady a fígle na myčku nádobí

919
31.3.12 09:21

Rady a fígle na myčku nádobí...

Ahoj,
jsem začínající uživatelka myčky na nádobí - Bosch.
Chtěla bych touhle diskuzí poradit jak například zamezit flekům na skleničkách od vodních kapek,flekům na příborech(máme šuplík) apod.
Taky mě zajímají Vaše zkušenosti s prostředky na mytí.Já třeba koupila vůni do myčky(v DM) a už po pár dnech jsem ji radši vyndala,nevím proč,ale myčka smrděla ještě víc… :roll:
Předem všem moc díky za rady!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
15674
31.3.12 09:24

Ahoj. Sice nemám Bosh, ale myslím, že největší vychytávka je správně poskládat nádobí. A to vychytáš časem ;) . Já už třeba vím, že tyhle dva talíře nemůžu dát vedle sebe a tyhle misky nesmím dát tam a tam. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14079
31.3.12 09:30

Co se prostředků na mytí týká, osvědčilo se mi dávat všechno zvlášť - prášek, sůl, leštidlo. V některých tabletách milion v jednom by sice mělo být všechno, ale zdálo se mi, že to není tak dobře umyté/vyleštěné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
179
31.3.12 09:33

ahoj, za mě určitě nepoužívat tablety, ale sůl, leštidlo a mycí prostředek zvlášt - každá máme doma jinou tvrdost vody atd, takže se to dá pak hezky vychytat a nemusíš si dělat starosti s flekama na skleničkách :) dál používám jednou za 14 dní čistič do myčky - dá se to normálně koupit v supermarketu. A různé vůně do myčky vůbec nepoužívám, protože se mi jednou stalo, že to smrdělo víc, jak myčka, nádobí se pak taky nedalo použít, protože smrdělo po citronech :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8935
31.3.12 09:39

A co děláte proti jakoby rezavým flekům na příborech?Manžel říká,že by příbory nejradši myl v ruce,že je nemám do myčky dávat.Jednou za čas vyndá všechny naše příbory a umyje je od těch rezavých map,protože je hloupé,když dáváme návštěvě jídlo a k tomu dostane takový příbor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14079
31.3.12 09:42

To budou příbory, které nejsou určené do myčky. Mám zděděné po pratetě, jsou moc krásné, ale přesně tohle se mi u nich taky dělá, hlavně na nožích. Takže buď jednou za čas přečistit, nebo mýt v ruce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
31.3.12 09:44
@lasička1 píše:
A co děláte proti jakoby rezavým flekům na příborech?Manžel říká,že by příbory nejradši myl v ruce,že je nemám do myčky dávat.Jednou za čas vyndá všechny naše příbory a umyje je od těch rezavých map,protože je hloupé,když dáváme návštěvě jídlo a k tomu dostane takový příbor.

neznám :nevim:

Mně se osvedčil Somat gel, dávám poloviční dávku a nádobí je OK. Pak už jen sůl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21848
31.3.12 09:48

Ahoj, fleky jsou nedostatkem soli nebo leštidla (teď bych kecala), když se objeví, tak přidat (myslím ale, že soli).. Jinak co se týče uspořádání, tak já do spodního šuplíku nesmím dávat takovou lehkou velkou mísu (na těsto třeba), protože se mi překulí a při doumývání je opačně a plná špinavé vody. Nahoře se neobrátí, je tam míň místa. Zrzavé fleky na příborech nemám, ale jak to tu už kdosi psal, bude to nejspíš tím, že tyto věci nejsou určené do myčky… Já mám takový malý rezavý flíčky na hrncích (Tescoma Vision, cena 4500,–), takže se je chystám reklamovat… Jinak mám tak BOSCH :hug: :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21848
31.3.12 09:50

Jo a tablety se mi nejvíc osvědčily JAR… Když jsem dávala prášek zvlášť, nechávalo mi to nerozpuštěný fleky.. A vůni do myčky nedávej, obzvlášť plastový misky pak krásně smrdí po citronech nebo ocenánu (např. :D) Jo a plastový misky se hodně špatně suší, zůstávají (aspoń mně) s kapkama, je potřeba usušit a nelekat se toho ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17310
31.3.12 09:53

Já používám na co zrovna narazím v akci :mrgreen: Sůl dávám vždycky a leštidlo vlastně taky :mrgreen:

Na skleničkách zaschlé kapky nemám a příbory flekaté taky ne :think: Vůni máme z DM a voní dobře 8o

Chce to opravdu dobře poskládat nádobí, ale na to se přijde časem :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31.3.12 09:54

Rezavé skrvny na příborech - budou asi nekvalitní, koupit jiné nebo tyto nedávat do myčky.

Kapičky na skleničkách a příborech - je nutné dobře vyladit dávkování leštidla. Já dávám leštidlo do zásobníku ve dveřích a mám ho nastavené na stupeň 2. Stačí podle mě prostě nastavit dávkování jen malého množství.

Vůni jsem použila jednu co přišla s myčkou a od té doby ne. Líbila se mi vůně po celé kuchyni když myčka běžela, ale jinak to asi neni moc potřeba, myčku prostě nezavírám uplně aby větrala a tak nesmrdí.

Jednou za čas projedu myčku prostředkem na čištění myček, je to taková lahvička a myčka se pouští prázdná. Hrubé nečistoty z filtru to samozřejmě nevyčistí, ale jinak se mi celkově zdá myčka čisčí a voňavější.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1865
31.3.12 09:56

Taky se mi dělají fleky na příborech. Bylo mi v obchodě s příbory řečeno, že je to proto, že nerez do myčky nepatří, respektive že existují myčky určené speciálně na mytí nerezu, ale to nejsou to obyčejné.

Jinak se mi osvědčilo opravdu nešetřit na kvalitních mycích přípravcích, pak nejsou mapy na skleničkách ani vodní kámen. Jednou za čas nechat projet myčku čističem na myčky a často čistit filtr.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21848
31.3.12 09:56

A taky je potřeba mít dobře nastavené stupně podle tvrdosti vody atd… To zjistíš z rozboru. My máme studniční kvalitní vodu, ale hodně tvrdou.. Takže mám nastavenou tvrdost „H6“ a dávkuje si to už samo… Jinak sůl a leštidlo dávám, to jsem nenapsala ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6956
31.3.12 10:04

Ja jsem s tabletami spokojena :nevim: ale aby na nadobi nebyly fleky od kapek staci kdyz mysku po domyti otevres tak na 15 cm a nechas tak dve hodiny :nevim: ja tam zadne kapky pak nemam!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14079
31.3.12 10:11

A ještě mě napadá - jakmile mi myčka domyje, hned jí přivírám, aby odešla pára. Jinak se mi tam vysráží a když má např. hrneček nebo miska zespod takový ten okraj, zůstane v něm voda. Ale já mám myčku už devět let starou, tak teď je to možná vyřešené líp.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí