Rady a fígle na myčku nádobí
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Zdravím, pořizujeme si myčku a chlap mi tvrdí, že se tam nemusí dávat vůbec žádná sůl, že stačí jenom ocet, že to vodu změkčuje dost. Tak ale nějak tomu moc nechci věřit, že to bude dobře fungovat, nemáte s tím zkušenost? Máme tu právě hodně tvrdou vodu a moc se mi nechce dávat při každém mytí půl flašky octu - to i myčka musí zahlásit přetečení, ne?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Teda ocet bych do mycky v zivote nedala. Dej tam sul do mycky a nastav davkovani podle tvrdosti vody.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@nozu píše:
Teda ocet bych do mycky v zivote nedala. Dej tam sul do mycky a nastav davkovani podle tvrdosti vody.
A co tu kyselinu citronovou? Jak psaly holky…a kam se ta kys.citr.dava?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zadnou sul nedavam. Jen tablety All in one. Jednou mesicne mycku cistim a po vice jak 4 letech zatim OK.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pokud chceš, aby ti myčka vydržela, děj tam sůl i leštidlo. Ocet určitě ne místo soli. Já dávám sůl tak jednou za půl roku.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
S octem do myčky nemám problém místo leštidla (dávám ho i do prádla v pračce místo aviváže a je to dobrá věc), ale místo soli nevim no… když tu myčku zničí, bude muset platit novou, no
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@cecetka píše:
Zadnou sul nedavam. Jen tablety All in one. Jednou mesicne mycku cistim a po vice jak 4 letech zatim OK.
Já mám Teda tvrdou vodu, tablety různý a když tam nebyla sůl zadělala se celá myčka takovým šedým filmem, to samé nádobí ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@dalmati píše:
S octem do myčky nemám problém místo leštidla (dávám ho i do prádla v pračce místo aviváže a je to dobrá věc), ale místo soli nevim no… když tu myčku zničí, bude muset platit novou, no
Místo leštidla jsem to slyšela, ale rozhodně ne místo soli. Jaký to má jako důvod? Ekologie? Cena?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Sůl stají pár korun a podle opraváře tm být musí. Také mě odradil od octa místo leštidla, prý ničí myčku.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@pikola píše:
Místo leštidla jsem to slyšela, ale rozhodně ne místo soli. Jaký to má jako důvod? Ekologie? Cena?
Ekologie… a to, že z chemického hlediska by to mělo stačit (on je VŠ analytický chemik) jako uznávám, že ocet vodu změkčuje, protože mění její pH, ale taky je pravda, že myčka je zařízená na fungování se solí. Nechci moc měnit její vstupy.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@arada píše:
Sůl stají pár korun a podle opraváře tm být musí. Také mě odradil od octa místo leštidla, prý ničí myčku.
Ničit by to mělo, když se ho tam dá hodně, ale jinak i prášky normálně do myčky to prostředí okyselují.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
V dnešní době není potřeba dávat něco extra do myčky. Stačí tablety co každý dle svého používá a jednou třeba za měsíc bych dala čistič myčky co se na to přímo prodává a je klid ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Sůl se myslím dát musí, ale já jí dávala jen jednou a od té doby myčka nepotřebovala. To je víc jak rok. Ocet dávám odjakživa místo leštidla. Hnusí se mi ten chemický smrad leštidla.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit