Rady a fígle na myčku nádobí

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1185
12.10.16 15:49

Zdravím, pořizujeme si myčku a chlap mi tvrdí, že se tam nemusí dávat vůbec žádná sůl, že stačí jenom ocet, že to vodu změkčuje dost. Tak ale nějak tomu moc nechci věřit, že to bude dobře fungovat, nemáte s tím zkušenost? Máme tu právě hodně tvrdou vodu a moc se mi nechce dávat při každém mytí půl flašky octu - to i myčka musí zahlásit přetečení, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21727
12.10.16 15:53

Teda ocet bych do mycky v zivote nedala. Dej tam sul do mycky a nastav davkovani podle tvrdosti vody.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1121
12.10.16 15:58
@nozu píše:
Teda ocet bych do mycky v zivote nedala. Dej tam sul do mycky a nastav davkovani podle tvrdosti vody.

A co tu kyselinu citronovou? Jak psaly holky…a kam se ta kys.citr.dava?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26874

Zadnou sul nedavam. Jen tablety All in one. Jednou mesicne mycku cistim a po vice jak 4 letech zatim OK.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35967

Pokud chceš, aby ti myčka vydržela, děj tam sůl i leštidlo. Ocet určitě ne místo soli. Já dávám sůl tak jednou za půl roku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1185
12.10.16 16:00

S octem do myčky nemám problém místo leštidla (dávám ho i do prádla v pračce místo aviváže a je to dobrá věc), ale místo soli nevim no… když tu myčku zničí, bude muset platit novou, no

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35967
12.10.16 16:01
@cecetka píše:
Zadnou sul nedavam. Jen tablety All in one. Jednou mesicne mycku cistim a po vice jak 4 letech zatim OK.

Já mám Teda tvrdou vodu, tablety různý a když tam nebyla sůl zadělala se celá myčka takovým šedým filmem, to samé nádobí :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35967
12.10.16 16:02
@dalmati píše:
S octem do myčky nemám problém místo leštidla (dávám ho i do prádla v pračce místo aviváže a je to dobrá věc), ale místo soli nevim no… když tu myčku zničí, bude muset platit novou, no

Místo leštidla jsem to slyšela, ale rozhodně ne místo soli. Jaký to má jako důvod? Ekologie? Cena?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1121
12.10.16 16:08

A kam se holky ta sůl dava? :think:
Ja používám jen tablety

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24002
12.10.16 16:10

Sůl stají pár korun a podle opraváře tm být musí. Také mě odradil od octa místo leštidla, prý ničí myčku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1185
12.10.16 16:22
@pikola píše:
Místo leštidla jsem to slyšela, ale rozhodně ne místo soli. Jaký to má jako důvod? Ekologie? Cena?

Ekologie… a to, že z chemického hlediska by to mělo stačit (on je VŠ analytický chemik) jako uznávám, že ocet vodu změkčuje, protože mění její pH, ale taky je pravda, že myčka je zařízená na fungování se solí. Nechci moc měnit její vstupy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1185
12.10.16 16:24
@arada píše:
Sůl stají pár korun a podle opraváře tm být musí. Také mě odradil od octa místo leštidla, prý ničí myčku.

Ničit by to mělo, když se ho tam dá hodně, ale jinak i prášky normálně do myčky to prostředí okyselují.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3409
12.10.16 16:29

To ne musíš dávat sůl

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
621
12.10.16 16:54

V dnešní době není potřeba dávat něco extra do myčky. Stačí tablety co každý dle svého používá a jednou třeba za měsíc bych dala čistič myčky co se na to přímo prodává a je klid ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7090
12.10.16 17:00

Sůl se myslím dát musí, ale já jí dávala jen jednou a od té doby myčka nepotřebovala. To je víc jak rok. Ocet dávám odjakživa místo leštidla. Hnusí se mi ten chemický smrad leštidla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí