Rakovina děložního čípku - příznaky, zkušenosti

Napsat příspěvek
Velikost písma:
102087
10.9.19 10:20

@Bambulka19 Bir muzes mit v sobe od toho prvniho styku a může se probudit kdykoliv, nejčastěji při poklesu tve imunity.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Bambulka19
10.9.19 10:29

@j.a.n.i1 je tedy pravda že partneři kteří jsou si oba prvními tak žena nikdy nemůže mít tuhle nemoc?

• Citovat
  • Upravit
Bambulka19
10.9.19 10:34

Ještě jednu otázku holky třeba ti dva předchozí muži neměli ten vir nebo ho musí mít a nakazit stoprocentně? Třeba ani ty holky co s nima byli predemnou to prostě neměli nebo je to vždy pravidlem? tohle mě vždy zajímalo tak snad nevadí že se ptám tady

• Citovat
  • Upravit
4140
10.9.19 10:45
@Bambulka19 píše:
Ještě jednu otázku holky třeba ti dva předchozí muži neměli ten vir nebo ho musí mít a nakazit stoprocentně? Třeba ani ty holky co s nima byli predemnou to prostě neměli nebo je to vždy pravidlem? tohle mě vždy zajímalo tak snad nevadí že se ptám tady

Ty chlapi ten vir mit treba nemuseli, ale to nikde nezjistís. Ale jestli meli, tak u tebe se to muze projevit klidne i po letech, nejcasti pri velkem poklesu imunity. Jestli te to tak desne zajima proto, ze bys treba uz nechodila dal na cytologii, tak to by byla ta nejvetsi hovadina.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102087
10.9.19 10:48
@Bambulka19 píše:
@j.a.n.i1 je tedy pravda že partneři kteří jsou si oba prvními tak žena nikdy nemůže mít tuhle nemoc?

Vis co platí… Nikdy neříkej nikdy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Bambulka19
10.9.19 10:53

@Pajka89 určitě nemam v plánu nechodit na cytologie.jen se to teď všude tak řeší a já o tom začla přemýšlet 😀 a došlo mi že o tom nic skoro nevím, dobře tedy i kdyby ho ti chlapi měli je pravidlem že se u ženy vždy musí objevit i kdyby po 30ti letech? Nebo prostě jsou ženy kteří se tím nenakazí

• Citovat
  • Upravit
Bambulka19
10.9.19 10:54

@j.a.n.i1 nevím no, to jsem.zase dost slyšela že takhle se nemá jak nakazit když jsou si prvními oba

• Citovat
  • Upravit
44228
10.9.19 10:54
@j.a.n.i1 píše:
Vis co platí… Nikdy neříkej nikdy.

Já jse četla, že jsou i druhy, vzácné, které nejsou zpusobeny HPV. Jsem zvědavá, jaký to bude mít posun u dalších generací, protože v dnešní době jsou téměř vsichni dospívající proti HPV očkovaní. Vakcína je i pro chlapce, jedna téměř bezdoplatkova, zahrnuje 4 typy virů a za druhou se doplácí cca 2000 Kc a ta pokrývá širší záběr, cca 12,nevím přesně. Pediatři svými propagacnimi materiály tlačí na rodiče očkovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Bambulka19
10.9.19 11:07

@Jana206 jo to jsem také cetla, je toho všude mraky nikdy se o tom tak nemluvilo jako teď proto nad tím dost přemýšlím. no každopádně i já nechám své dcery ockovat

• Citovat
  • Upravit
3724
10.9.19 11:16

Jedna věc je cytologie, nejčastější plošné vyšetření /samozřejmě užitečné/, ale ta odhalí určité změny na čípku, které už probíhají. Na HPV si můžeš nechat udělat také stěr z čípku (případně biopsii). Mě dělá gynekolog při prevenci i kolposkopii s reakcí na nějaký roztok (je pečlivý hodně, fakt ten čípek vyštřuje třeba čtvrt hodiny). Jednou se mu nezdálo jakési mozaikování, tak udělal stěry navíc k cytologii a „uštípl“ kousíček tkáně na biopsii. Závěr HPV negativní. takže proč se nezeptáš na gyndě? Tady ti těžko někdo řekne, co měli ti hoši před lety. Vir samozřejmě pak přetrvává, můžeš (a nemusíš) ho mít v sobě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Bambulka19
10.9.19 11:40

@Mutlice ptám se jen tak že zvedavosti, moje gyn je také pečlivá delala mi také kolonoskopii i s tím roztokem něco Kapla na to sklíčko a zkoumala přes mikroskop tak jestli je to ono?..bylo to ok.

• Citovat
  • Upravit
3724
10.9.19 14:26
@Bambulka19 píše:
@Mutlice ptám se jen tak že zvedavosti, moje gyn je také pečlivá delala mi také kolonoskopii i s tím roztokem něco Kapla na to sklíčko a zkoumala přes mikroskop tak jestli je to ono?..bylo to ok.

Ne ne, tohle je, že když ti dělá vyšetření zrcadlem, tak při té kolposkopii pomaže čípek roztokem, pokud jdou tam nějaké změny, díky tomu roztoku je to vidět vizuálně přímo na tkáni, na čípku. Malinko to štípe :D ale doktor díky tomu zpozorněl, viděl nějaké tečkování a mozaiku, která se dělá buď při zánětu nebo hůř při prekancerózních změnách. Takže udělal hned tu histologii a poslal do laboratoře na test na přítomnost viru HPV. To bylo negativní, ale měla jsem zánět čípku, který moje předchozí gynekoložka navzdory mému naléhání, že „něco“ není OK, vůbec neřešila. Co hledají na tom sklíčku, to nemám tuchu. většinu věcí musí zjišťovat laboratoř.
Podle mě stačí, když se doktork zeptáš, a případně se s ní domluvíš, jestli by tě nechala vyšetřit na HPV a máš klid.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12328
11.9.19 08:53

Tyjo, no ja ziram..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
962
21.2.20 18:05

Dobrý den, 2 půl roku chodím po lekarich s bolesti v podbřišku. A až teď se změnila dr. A ta hned přišla na to že bolesti jsou od zánětu na čípku Čípek prý dost krvácí tak vzala vzorek a poslala jestli tam není rakovina.
Moje dvou a půl léte trápení je
Velká bolest v podbřišku
Krvácení mimo cyklus
Nepravidelná menstruace
Nevolnost Únava
Občas zimnice
Teď se přidala velká bolest zad
Teď mi dala Macmiror 500
Dost se bojím toho že když je to 2 a půl roku co mě to trápí tak že to může být hodně rozlezle.
Prosím mohla by to být rakovina?
Jsou to příznaky rakoviny?
Děkuji za jakoukoliv pomoc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6203
22.2.20 08:30

A ty nechodíš na pravidelné gynekologické prohlídky? Výtěr z čípku se dělá 1× ročně, u některých lékařů i 2× za rok. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Intimní balzám INTIMISS

• (4.7) + 30 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí