Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Která bije budete vědět stejně až po operaci a hystologii. Do té doby budou jen dohady a doměnky. Ono je to těžké. Zjistíte onko nález, ale ne vždy to jde opervat hned, a ne vždy to jde VŮBEC operovat. Moje máma má jinou formu rakoviny, ale trvalo to 3 měsíce, než se do toho lékaři vůbec pustili - tunel, CT a ještě mnoho a mnoho jiných a dalších vyšetření…
Držte se a nepanikař. Všechno nejde hned. KOlikrát je lepší to pořádně probrat a zjistit, c bude lepší, operace není vždy na tom nejsprávnějším místě.
@Peťula 83 píše:
Pokud si nejste jisti jakoukoliv léčbou.. sama jsem byla nemocná.. mohu jen a jen doporučit masarykův onkologický ústav v Brně..tam mě vyléčili..poprvé když mi bylo 22 mi to vzali a nechali růst metastázi v jiné nemocnici… ve 24 letech jsem ležela v Brně..a vyléčili mě..letos mi bude 30 a jsem braná za zcela zdravou všem přeji štěstíčko.. a nikam jinam už bych nešla.. i když jsem to měla téměř 160 km..
Děkuju, tam jsme objednaní (tedy tatínek)..tak snad, budeme věřit.
Teď si čtu nějaké věci o javorovém sirupu a jedlé sodě…zkoušel někdo? Bojím se té věty, aby to ještě nepodpořilo.
@Anonymní píše:
Děkuju, tam jsme objednaní (tedy tatínek)..tak snad, budeme věřit.
Teď si čtu nějaké věci o javorovém sirupu a jedlé sodě…zkoušel někdo? Bojím se té věty, aby to ještě nepodpořilo.
javorový sirup jsem slyšela..ale nemám s tím zkušenosti..
A hlavně se h nesnažte tedˇléčit sami, je to blbost. Můžete mu akorát uškodit.
Nechte to na doktorech a na konečných výsledcích.
Já mam také hrozný strach o člena rodiny, operace nebyla provedena, prý nejdříve léčba…
hrozně se bojíme chemo a všeho, pořád nevědí histologii
@Anonymní píše:
Já mam také hrozný strach o člena rodiny, operace nebyla provedena, prý nejdříve léčba…
hrozně se bojíme chemo a všeho, pořád nevědí histologii
Ten strach je logický. Já se z toho taky málem sesypala, ale je to hloupost. Ten člověk potřebuje podporu a mít pocit, že se vlastně nic neděje. A ten mu dáte jenom vy! Jestli má před sebou chemo, tak to asi není tak hrozné. Ještě ho bude čekat plno vyšetření - tunel, radiol. vyšetření, jestli to není v kostech apod. Nehrout se. Musíš být silná a nemalovat si čerty na zedˇ. To si pamatuj. ![]()
@berry4 to už právě máme, nikde se nic neprokázalo jen v žaludku a pak operace a neprovedeno. Našli nějaké polypy na děloze…přitom ostatní vyšetření nic neprokázala
U nás je to taky aktuální téma. Tátovi našli nádor v ledvině pak v nadlevinkách a metastázi v plicích. Neoperovalo se to hned a prognóza byla půl roku života. Nebyli jsme, ale spokojení s přístupem nemocnice kde byl a nechali jsme ho převézt do Motola v Praze a tam ho dali do kupy. Už je to skoro 3 roky nádory odstranili a několikrát prošel chemoterapií. Teď si tedy musí dělat doma dialýzu, ale žije a žije celkem spokojeně. Takže neztrácejte naději dneska už dokážou skoro zázraky.
@parketka moje máma má taky pryč ledvinu a jednu nadledvinu, výhledově to vypadá i na druhou. Naštěstí zatím bez metastáz.
Příspěvek upraven 28.03.13 v 20:59
@berry4 píše:
A hlavně se h nesnažte teléčit sami, je to blbost. Můžete mu akorát uškodit.
Nechte to na doktorech a na konečných výsledcích.
To určitě, počkáme až co na to doktoři. Vy Jste naprosto úžasná, vyrovnaná - potřebovala bych asi trochu vyrovnanosti. Před tátou a dětma se snažím být hrdinka (i když to teda nejde vždycky), ale každý večer se sesypu.
Ještě jsem četla, že by se při rakovině neměl užívat cukr? je to pravda? na netu se toho píše tolik, že už mě toho bolí hlava.
@Anonymní píše:
To určitě, počkáme až co na to doktoři. Vy Jste naprosto úžasná, vyrovnaná - potřebovala bych asi trochu vyrovnanosti. Před tátou a dětma se snažím být hrdinka (i když to teda nejde vždycky), ale každý večer se sesypu.
Ještě jsem četla, že by se při rakovině neměl užívat cukr? je to pravda? na netu se toho píše tolik, že už mě toho bolí hlava.
Já jsem zakladatelka ![]()
@Anonymní píše:
a vy jste nedostali jídelníček co se smí a nesmí u rakoviny tlustého střeva jíst?
@parketka píše:
a vy jste nedostali jídelníček co se smí a nesmí u rakoviny tlustého střeva jíst?
Ne, už chodíme měsíc po vyšetřeních a v podstatě nic nevíme…jen to, že má rakovinu tlustého střeva.