Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
Dobrý den, teď jsem zažila hroznou chvilku. synovi (8m) začaly růst horní jedničky - zatím jenom prosvítá bílá perlička. před hodinou se uhodil o pelest postele - káplo trochu krvičky a horní ret trochu otekl. teď mám strach, aby se to nějak neodrazilo v dalším prořezávání zubů. jesli máte někdo podobné zkušenosti, děkuji za reakce.
Neboj, neprojeví, náš malej si v tomhle věku rozkousl taky rty, když padal obličejem z postele. Zoubků má už 16 a má ukázkový zubatý úsměv ![]()
Ahojky, já sice takovou zkušenost nemám. Ale pokud je má ještě zalezlý a je vidět jen špičička tak bych se nebála. Bych řekla, že ta dáseň ten zoubek chrání. Ale je to šok, to věřim ![]()
děkuji za uklidnění. byl to opravdu šok
je to první takovejhle zážitek. uf!
Myslim, ze to nasledny rust urcite nenarusi! ![]()
Mala si rozbila celou cunu jednickama a a krasne rostou ![]()
Neboj to nic nebude,horší pak je když se takhle řápnou a už maj zuby venku
Mě se tak nedávno uhodila malá a to bylo krve až hrůza.Naštětstí zuby na svým místě.
Nám se to stává pořád krve jak z vo** já vyplašená malá za chvíli řádí dál a včera nám pí. doktorka zoubky mooooooc chválila ![]()
stalo se mi to samé, když mu byl rok - zub si ovšem dokonce kus zarazil zpět; volala jsem stomatologovi a ptala se ho na to, ten mi řekl, ať koukám dovalit na rentgen, aby nebyla naprasklá kost či zub rozkřáplý uvnitř - tam by pak hrozil zánět a musel by ven. Naštěstí to bylo jen zaražení zpátky a dal mi pak tři možnosti, co bude následovat:
1. Zub byl hodně hnutý, místo okolo něj, může nastat zánět, to je třeba hlídat.
2. Zub odumře, zešedne a vypadne či vydrží na místě do vylezení stálého zubu.
3. Ačkoli bude vše v poho, může být „zárodek“ stálého zubu poškozen (trošku blbý tvar, flek na zubu), ale to se stejně zjistí, až to vyleze.....za 6 let? ![]()
Zatím se nestalo nic a vypadá, že se zub chytil a kus popolezl ven. Ale asi měl Jožka podstatně větší řachu, než vy.