Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
suik, jak je to s tím schématem 2+1? Syn má první hexu 30.11., druhou 16.1., měli jsme teď jít v únoru na třetí, ale je pořád nemocný, i bylo podezření na zánět středního ucha, tak by mě celkem potešilo, kdyby ten rozestup stačil…
Les2311 píše:suik píše:Protože snižuje tvorbu protilátek.
Paracetamol by se prave po ockovani nemel, ale nemuzu najit proc.
Dík, já se to dozvěděla nedávno, ale nezapamatovala si proč, nám třeba Mudr. ten paracetamolovej cipek primo dala, nastesti nebyl potreba, radsi davam nejdriv homeopaticky virbucol. Jen jednou po MMR jsem ji ho myslim dala, pac mi ji uz bylo lito, chtela jsem ji trochu ulevit ![]()
Já se nechci pouštět do debat o očkování, protože k němu mám velmi rozporuplný pocit. Osobně bych preventivně paralen nedávala, na druhou stranu pokud má dítě horečku, dala bych ho. Horečka sama o sobě je znamením, že tělo bojuje a protilátky vytváří.
Gladys: ja se o tom dozvedela v tehle diskuzi: https://www.emimino.cz/…rankovani/3/ , snad to najdes.
Ja to chci urcite u druho prcka, jen doufam, ze bude s nasi doktorkou rec. Ja musela dat druhou davku po mesici, neslo smlouvat a to jsem ten den odjizdela na mesic do cech - manzel byl na sluzebni ceste a ja v nemecku nechtela zustat samotna a za boha to neslo udelat jinak. Vedet to, ze to pujde naockovat i po dvou mesicich!!!
Mam chut doktorku vystrelit na mesic.
Suik, dík, tak nic, musí tam být 2mrozestup, což nemáme. no jo, člověk se pořád učí ![]()
Taky se nechci pouštět do debaty o očkování, ale hexa je pěkný svinstvo, trvala jsem alespoň na odložení a rozložení a natáhnutí intevalů mezi jednotlivým očkováním na maximum. Později jsem litovala, že jsem netrvala na odložení až kolem jednoho roku, kamarádům to takhle vyšlo, když byli víc neústupní.Každopádně o reakci informuj pediatra, není to ždná maličkost, ať si to poznamenají do karty a přihlédnou k tomu při dalším očkování.
Ahoj,tak mi jsme měli naráz hexavakcinu a prevenar 13 a malá hodně spinkala a taky nechtěla papat,ale teplotku měla jen zvýšenou,druhej den už to bylo dobrý.A jak moc pláče a jak dlouho už pláče?
Náš pediatr nám hexa rozložil na dvakrát. Ještě jsme to pojistili homeopatiky a do zálohy jsem koupila VIRBUCOL. Naštěstí homeo zabraly tak, že nebyl jedinný vedlejší účinek. Bez opatření bych vakcínu do malého vpíchnout nenechala ani omylem.
prosím tě, napiš přesně, co jsi dělala, jaká homeopatika, nic o tom nevím, můžeš mi, prosím poradit?
thuya occidentalis 9ch. Podat 15 minut před nebo po jídle, dva dny před očkováním i v den očkování. Rozpustit 3 kuličky ve lžičce převařené vody.
Viburcol homeopatické čípky - při horečce, neklidu po očkování, při růstu zubů, při nachlazení či dlouhém cestování. Při akutní potřebě 1× po 2 hodinách, po zlepšení 2 až 3 x jeden čípek denně (do 6. měsíce života max. 2×1 čípek denně)
Nam bohuzel zadne homeo nezabira:( na me fungujou ale na malou ne a to v nicem:( uz tolik neplace a usnula, ale nekdy ze spani vykrikne. Jedla naposledy ve tri hodiny:( ale vypila trochu fenykloveho cajiku pro deti ktery davame k nutrilonu AR ale mliko nechtela. Snad se v noci zbudi a napapa. Budit ji ale nebudu. Teplotu chodim merit co hodinu pro jistotu, mame infra teplomer. Diky za rady snad to byla jen reakce na bolavou nozku. Namazala jsem ji ju panthenolem s chladivym ucinkem( fenistyl nemam) a chladila mokrym kapesnikem. Snad to zitra bude ok a bude papkat.
Ahoj, pokud nemá teplotu tak chladit a jemně masírovat, rozhodně nesrážet, když není co
Mně takhle malej stávkoval po očkování, když jsem ho nechala přetáhnout… nechtěl vůbec nic…
takže od té doby měl po očkování „tvrdej“ režim… maximálně dvě hodiny vzhůru a pak spát. A od té doby celkem v klidu
![]()