Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Kaculatko Ona žije v zahraničí co? Ach jo, konečně by to měli u nás zdobrovolnit.
Každopádně je vidět, že to neznamená hned smrt, jak se nás doktoři snaží strašit ![]()
Prosim o nazor, dcerka je po prvni davce hexy, muze se reakce objevit az po tydnu? Hned po ocko byla v pohode, zadne zarudnuti, otok ani teplota, po tydnu nespavost prer den a hlavne, celodenni ukricenost, uz to trva pres tyden, jde o souhru nahod nebo je mozna tak pozdni reakce?
@Anaj37 PREJ pozdní reakce až u očkování v 15 měs. u hexy prej hned. ale znáš to - jak u koho ![]()
@Anaj37 píše:
Prosim o nazor, dcerka je po prvni davce hexy, muze se reakce objevit az po tydnu? Hned po ocko byla v pohode, zadne zarudnuti, otok ani teplota, po tydnu nespavost prer den a hlavne, celodenni ukricenost, uz to trva pres tyden, jde o souhru nahod nebo je mozna tak pozdni reakce?
doktoři ti určitě řeknou že to nesouvisí, ale klidně může.
Odpůrci očkování ti budou tvrdit, že zaručeně je to následek očkování. Za mě ale musím říct, že v tomhle věku se děti mění ze dne na den, mění se jim režim, procházejí růstovými spurty, můžou je trápit prdy, pak zuby, jsou psychicky vyčerpané z pokroků, které dělají…
Vždycky jsem se snažila vypozorovat, k jakému rytmu dne dítě aktuálně tíhne, protožei jedno přetažení můžerozjet kolotoč velké nespokojenosti. A nejvíc řevu u nás bylo při růstových spurtech, kdysedítě kojilo klidně co půl hodiny, pak ho ztoho bolelo břicho, musela jsem použít rourku, po vyprázdnění zas hlad a tak pořád dokola.
BOhužel u takových příznaků souvislost s očkováním nejde spolehlivě určit. Ale u hexy se opravdu říká, že reakce jsou rychle, zpožděné jsou u MMR.
Nerostou jí zuby? ![]()
@Anaj37 píše:říká se, že po hexe je reakce hned. Nevím, ale taky to může být změnou počasí. Adélka mi spí teď taky špatně. Nemá ráda teplo. Navíc ta změna byla hodně náhlá. Nebo skrvny na slunci nebo na ní něco leze nebo se chystají zuby
Moje dcera po hexe nepsala čtrnáct dní uřvaná taky tak čtrnáct dní teď nás čeká třetí tak už se těším
Jo a u nás byl vždy několikadenní řev a nespavost, než se naučily něco nového. Nechtěly spát, pořád to chtěly zkoušet a ono jim to nešlo. Úplně jsem viděla, jak jim to v té hlavičce šrotuje ![]()
Ja osobne bych se spis priklanela k jinemu duvodu jeji „nespokojenosti“, jak psala @Bibi239 mala byla pri spurtech, boleni briska, spatnem vyspani a ted aktualne u zoubku zcela regulerne na prodej
mela jsem a mam vykricenou diru do hlavy… mala resi sve bolistky opravdu revem, ne placem, ale revem.
@Anaj37 píše:
Můžeš dítěti ulevit joalis preparáty zaměřené na očkování: minddren a deimun activ pak bych dodala hořčík (magnesii lactiti, ochrana neuronů) sobě, pokud kojíš a nebo prvni dny i dítěti.
Zvýšit dávky blue ice.
Po joalis bývá zmena ihned nejpozději do druhého dne, pak můžeš i zjistit, jestli stav způsobilo očkování.
Diky vsem, doufam ze to prejde brzo, na zuby ve 3 mesicich je brzo ne?