Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahojte, moje 2,5 mesicni holcicka dnes vecer strasne krici a ma po dnesnim prvnim ockovani opuchlou a cervenou nozku kolem mista vpichu. Teplotu zatim nema ale place:( meli jste to tak??? Preslo to??? Mam ji dat neco od bolesti??? Nechce ani papat, uz 5 hod nejedla:( diky
Malý měl po hexe horečku cca 39,5… ale na nožičce nic vidět neměl. Ale on tedy nebrečel, spíš byl takový spavý, prostě každé dítko je jiné.
Ahoj my jsme po prvnim očkování v 9 týdnech měli dát 2,5 ml panadolu pro děti.
Chladit, to samé měla i moje dcera, bez teplot, a projevů, ale boleli ji nožky, rtak jsme chladili studeným obkladem…i chladivým gelem Fenistilem
Na nohu studený obklad. U tak malého dítěte mě reakce na tak rozsáhlou vakcínu nepřekvapuje… Holt to budete muset přežít, to je cena za vakcinaci.
nechci strašit ale ten křik může být reakce na hliník v injekci, viz kniha Doba jedová, nedávno jsem četla : Jestliže matky pozorují po očkování dítěte ostrý pláč , který trvá po celé hodiny, jedná se o tzv. encefalitický pláč, který
signalizuje otok a zánět mozku. Já bych možná i do nemocnice jela........každopádně je to negativní rekce na očkování
Ahoj, moje malá taky nepapala a plakala, ale měla horečku, takže dostala paralen, po něm usnula a po probuzení se už napapala a bylo to lepší… Místo vpichu měla taky dlouho zarudlé a na dotyk bolestivé (když jsem ho přejela, tak ucukla) takže jsem chladila a chladila… A očkovali jí o měsíc později než tvojí… Tak uvidíš, ta horečka ještě může přijít, malá jí taky měla z minuty na minutu… Tak se držte, nedá se dělat nic jiného než chovat a případně při horečce dát lék… A čekat až to přejde, přeju ať je to brzy ![]()
Ahojky, teď jsme byli na posledním synflorixu a malý to taky celkem špatně nesl. Druhý den měl 37,9 ; byl ukňouraný, bez chuti k jídlu, zarudlý vpich. Dávali jsme nurofen 2,5 ml. Tři dny může být po očkování reakce..
Kamka je dneska po hexe třetí den, v místě vpichu má tvrdou bouličku, teploty se drží kolem 37,5-37,7 v zadečku, ale první den plakala, teď je dva dny hodně nevrlá, protivná, uplakaná, špatně spí, stále se budí, co 10minut, předtím spavé miminko, a taky jí mnohem hůř. Ach jo.
Šmudlik malej…nožičku chladit, nam doktorka dala na otok homeopatikum Ledum, ale nevim potenci.
Paracetamol by se prave po ockovani nemel, ale nemuzu najit proc. Kazdopadne by se teplota nemela moc srazovat, akorat ta hodne vysoka. Nase dr. rika az od 39 stupnu. Jinak nechat odkrytou, chladnejsi koupel a pod.
Jaky je ten plac? Vysoky? to bohuzel muze byt reakce na ten hlinik, jak tu nekdo psal, urcite bych o tom informavala pediatra, myslim, ze tohle uz je priznak, ktery by se mel hlasit.
Kazdopadne bych zvazila ockovaci schema 2+1 misto 3+1. Normalne se o tom nemluvi, ale je to zas byznys. Informuj se u doktorky, ale jeste predtim si zavolej nebo napis do ockovaciho centra. Mozne to je, ucinek je stejny, …dulezite je, aby mezi prvni a druhou davkou byl delsi cas nez 1 mesic. Cim min hliniku do tela, tim lip.
Hodne ji chovej a čekejte až to přejde, kdyby se pláč nelepšil, jela bych asi na pohotovost - nebo si tam zavolej.
Na lepsi snaseni ockovani je dobre take pouzivat homeopatika, dava se vetsinou Thuja.
Příspěvek upraven 02.03.12 v 20:02
tuptup píše:
nechci strašit ale ten křik může být reakce na hliník v injekci, viz kniha Doba jedová, nedávno jsem četla : Jestliže matky pozorují po očkování dítěte ostrý pláč , který trvá po celé hodiny, jedná se o tzv. encefalitický pláč, který
signalizuje otok a zánět mozku. Já bych možná i do nemocnice jela........každopádně je to negativní rekce na očkování
jo to je pravda,pokud je ten krik ostry a neprestava muze to tak byt,otazkou je co v te nemocnici udelaji a zda vubec neco takoveho jako encefaliticky plac pripusti,preji at vse dobre dopadne
kazdopadne tohle hlasit,bud doktorka nebo ty sama na SZU,kdyby se nedej boze pozdeji objevily problemy ,at se vi,kde patrat po mozne pricine
suik píše:
Paracetamol by se prave po ockovani nemel, ale nemuzu najit proc.
Protože snižuje tvorbu protilátek.
Les2311 píše:suik píše:Protože snižuje tvorbu protilátek.
To je dobry,plno rodicu ho da,takze si vlastne dite projde vakcinaci a nebezpecnymi latkami jako rtut a hlinik a podobne,pak se da paracetamol a muze snizit ucinost i vakcinace,tak to je dobry
ctu tu kazdou chvili,jak maminky radi paracetamol po ockovani
mmonica píše:Les2311 píše:To je dobry,plno rodicu ho da,takze si vlastne dite projde vakcinaci a nebezpecnymi latkami jako rtut a hlinik a podobne,pak se da paracetamol a muze snizit ucinost i vakcinace,tak to je dobrysuik píše:Protože snižuje tvorbu protilátek.
ctu tu kazdou chvili,jak maminky radi paracetamol po ockovani