Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Anaj37 můj syn má za sebou druhou hexu. Posunula jsem očkování až po půl roce a očkuji ve schematu 2+1. Poslední nás čeká v listopadu. Po obou dvou se osypal do druhého dne, skoro po celém těle měl malé pupínky. Na bocích, nožičkách a rukách se mu slévaly do červených plošek. Při první se cca za tři dny začal chovat podivně. Hystericky se smál a hned na to za vteřinu brečel. Byl jak po pervitinu, králíček Duracell. Rozhozen spánkový režim. Po druhé mu to začalo druhý den. Chování vydrželo cca 7-10 dní. S vyrážkou jsem šla k mudře, prý seborh. dermatitida a dala mi jakousi bílou mast, která to jen zhoršila. Válčila jsem 14 dní, než jsem zjistila, že na krupičku musím použivat kvalitnější černý čaj a na plochy jedině Holtovu mast. U druhé hexy jsem začala hned a do tří dnů byl čistý.
Googli joalis A blue ice (fermentovany olej z trescich jater)lze objednat na www.zivakultura.cz nebo www.vyzivujicitradice.cz
@Bubiii muzes mi prosim hodit link na deimun activ, ten jse na joalis.cz nenasla a u toho middrunu pisi, ze to neni pro deti, tak nevim
@Anaj37 píše:
@Bubiii muzes mi prosim hodit link na deimun activ, ten jse na joalis.cz nenasla a u toho middrunu pisi, ze to neni pro deti, tak nevim
Odkaz dávat nemůžu, ani do SZ, omlouvám se, a upozornění skrz vek je legislativní nařízení o potravinových doplncich, protože v kapkach je alkohol, ale kapicky se mohou kapat na kůži, samozřejmě jsou i k vnitřnímu užití a proto musi mít to označeni ohledně veku.
Zajímalo by mě kolik dní mohou mít děti teplotu. je to od prvního dne, nebo až od druhého a dále? jak dlouho třeba trvala podrážděnost a pláč? U prvního syna jsme neměli žádnou reakci, tak jsem zvědavá teď na druhého jak to bude vypadat. Tak se chci na to připravit. Díky
@Mata132
my jsem byli nedávno a doktorka mi říkala, že 48 hodin…byli jsem ve středu a ona říkala, že když do pátku nic nebude, tak je to ok, říkala, ať kontroluji až do večera, ale syn naštěstí ani nevěděl, že na nějakém očkování byl…
@Mata132 Náš brouček měl teplotu hned v noci po první dávce, pak po druhé měl jen mírně zvýšenou a po třetí už nic. Vždy byl, ale pár dní takový divný. ![]()
@Mata132 píše:
jak dlouho třeba trvala podrážděnost a pláč?
Několik měsíců. A pak to většinou znamená, že je nějaký vážnější problém, ale to člověk zjistí až zpětně, když se objeví neurologické problémy - pokud si to vůbec s očkováním po několika měsících ještě spojí. ![]()
Maminky co jste teď či nedávno očkovali hexou, jaké vy máte zkušenosti s reakcí na očko? Očkovali jste v termínu anebo jste trochu odložili, kolik bylo vašemu dítku? Co doktoři, jak se stavěli k očkování a případnému odložení/neodložení?
@Hermio je tu uz spousta diskuzi na toto tema, proc zakladas dalsi?
edit: aha, promin, prehlidla jsem to TED a NEDAVNO.
![]()
Příspěvek upraven 06.03.16 v 17:50
@Hermio my očkování poslední dávku před 3 týdny a reakce vůbec žádné. Dávám po každém očkování homeopatika. Takže u nás v pohodě. I prevenar zvládá bez reakcí.
Ahoj.
Ockovala jsem Hexacimou. Ve zkráceném schématu 2+1. První dávku jsem odložila na deset měsíců malého. Druhou dostal na roce.
Poslední nás čeká v srpnu, ale odložim na září/ říjen. Dle počasí. Nechci ho zatěžovat v tech vedrech.
Reakce vcelku běžne. Zatvrdlinka a zvýšena teplota.
Nepovinneho nic. Dle mudr. zbytečne.
MMR odlozim na tři roky.
Dávala jsem jen vitamin c a decko. Na podporu imunity.