Reakce na hexavakcínu!

Napsat příspěvek
Velikost písma:
11750
21.3.13 20:01

@Turante Jo prvni den bez reakce a dneska toto a ted vecer uz i zvysena teplota. Nurofen jsme koupili hned cestou od doktorky, takze jsem mu ho uz dala a po hodine zacal nozickou hybat, takze to bylo asi bolesti. Zitra tam budu volat :-(
Dekuju za reakce a rady

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
558
21.3.13 22:00

To bude určitě dobrý. Někde jsem četla že očkovaná končetina může být ze začátku méně pohyblivá, ale údajně by se mělo vše do týdne vrátit k normálu :-). Určitě si nedělej starosti. Jinak teplota je úúplně normální reakce. Je to známka toho, že si tělo buduje imunitu, pokud bude mít malej teplotu po odečtu vyšší jak 38 stupňů, tak mu dej něco od horečky (nurofen, panadol)..ale do 38 stupňů po odečtu se nesmí srážet..:-)takže jen hlídej..:-) :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11750
21.3.13 22:23

@Ballnejka Dekuju, no clovek si o tom nacte vsemozny informace, ale ve finale, kdyz to vidi na tom svym decku :roll: Ja jsem hrozna citlivka, on se tady usmival cely den, bylo mu to uplne jedno a ja mam skoro mrtvice :-D V jednu hodinu budu merit teplotu po sesti hodinach od podani prvniho Nurofenu, tak snad to bude ok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
558
21.3.13 22:37

@Kaculatko Naprosto tě chápu. Jsi máma, takže je logické, že máš strach. Taky bych ho měla. Dcera pro změnu na první hexu neměla reakci vůbec žádnou (má 5 měsíců). Já jsem pořád čekala na teploty, jelikož mi bylo řečeno, že teploty bývají většinou vždy po očkování a ono nic. Ale neboj, určitě to nebude nic vážného. Kamarádky syn se po očkování hexou zase přestal přetáčet. Trvalo to týden a vše bylo zase ok. Někdy to ty mimča bolí a proto se nehýbou. Nebo jsou moc unavený a prostě se jim jen nechce.. :nevim:. Ale pokud se malej směje a jinak je bez „potíží“, tak to bude v pořádku. Teploty by měly do 3 dnů přestat :-). Takže bych si nedělala starosti :kytka:. Ještě si s miminkama „užijeme“ až až :mrgreen:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11750
21.3.13 22:40

@Ballnejka No prave si rikam jak rychle ted asi budu starnout, kdyz si delam takovy vrasky z teplotky 8) Diky za podporu :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2777
22.3.13 08:45

@Kaculatko Doufám, že už je malej v pohodě :-) No jo, ono to očkování je prostě zátěž pro tak malé tělíčko. Tak hlavně, když bude vše v pořádku :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11750
22.3.13 09:36

@Turante Nocni mereni dopadlo v pohode, Nurofen zabral a srazil to, nozickou uz hybe a dnes rano teplota taky v poradku. Tak uvidim, jestli se to zase k veceru nezhorsi jako vcera. Jiny reakce nastesti nema, zadny prujmy zvraceni nebo zmeny nalad… spal hezky a ji normalne. Jsem rada, ze jsme to aspon trochu odlozili, to ockovani je fakt hrozny :-( Doktorka nam odkyvala i to schmea 2+1, mela dobrou naladu, ze ho konecne muze pichnout. Ale na manzela se obratila s tim, jestli opravdu verime, ze je to schema tak ucinne. Rekli jsme ji, ze i vyrobce vakciny toto schema uvadi a ze v jinych zemich se takto ockuje, tak pry ze tam maji jiny normy. No opet me pobavila, ze maji jiny tabulky znamena, ze u nich to funguje a u nas ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4243
22.3.13 09:46

@Kaculatko
Asi jsme jiní, no někdy mám pocit, že opravdu to tak je - že jinde na světě něco jde a u nás ne. :nevim: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11750
22.3.13 10:38

@Osmanka No hlavne kdyby nam dala nejaky inteligentni argument a vedla teda nejakou diskuzi na toto tema, ale ona je presvedcena o sve pravde a kdyz ji rekneme fakta, tak vypusti neco podobneho a ja mam dost. Jinak je to dobra doktorka, takze stale vaham, jestli od ni mame odejit, neshody mame jen tady v tom ockovani.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2777
22.3.13 11:30

@Kaculatko Super :-)
Jako to jsou zase kecy od doktorky :zed: Fakt si připadám jak u dem,,, bych jí na to něco řekla teda. No, nás to čeká příští týden, myslím, že se doktorce nebude líbit, že chceme počkat až do 10m :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11750
22.3.13 11:45

@Turante No uvidis, ja jsem tam sla s tim, ze uz to teda chceme v tom pul roce. Jinak mu bude uz 8mesicu, tak je to neco mezi. A dost me prekvapila ta nase doktorka, pry jestli uz jsme teda rozhodnuti. Myslela jsem, ze jsme tam na to ockovani objednani a uz je to hotova vec, mela jsem chut ji rict, ze kdyz teda najednou mame na vyber, tak jeste nechceme :-D Prijde mi to komicky, nejdriv mi tam div nevyhrozuje smrti ditete, kdyz nebudeme ockovat hned a pak najednou hodi dotaz, jestli uz jsme rozhodnuti. Ale myslim, ze to jen delala srandu, protoze vedela, ze uz ma svuj den ;-)
Jako k tomu co prohlasila o schematu 2+1 jsme opet rekli jen to, ze i vyrobce to uvadi v pribalove informaci jako moznost a v jinych statech uz se tak davno ockuje, ale presvedcovat ji tam nehodlam. Staci mi, ze nam v tom vyhovela a at si o tom mysli co chce, ze :roll:
Drzim vam holky palce :-) myslim, ze uz to nebude problem natahnout na tech deset.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2777
22.3.13 11:54

@Kaculatko jj, doktoři rádi vyhrožují smrtí dítěte, obzvláště černým kašlem :zed: By mě zajímalo, zda jsou očkovaní proti němu taky, dkyž s miminem většinou ze začátku chodíš jen k doktorovi.
No už se minule cukala, že když už jí jsou přes čtyři měsíce tak můžem :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11750
22.3.13 12:16

@Turante Tak oni to zkousi porad, na me jeste minule taky zkousela, ze to muzeme pichnout ted, kdyz je zdravej. Ale nemuzou nic bez tvyho souhlasu, to je nase jedina zachrana ;-)
Segra to tak ma doted, deti 6 a 4 let, na kazde kontrole ji to pripominaji, ze jeste nejsou ockovani a ona vzdy jen odkyve, ze to vi a zase jde :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2777
22.3.13 12:23

@Kaculatko A ona je nemá vůbec naočkované?
Jo, to jediná naše výhoda, že bez souhlasu nesmí, ale těch keců, brrr.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11750
22.3.13 12:43

@Turante Nema, ale u nich uz to neni ze zakona povinny… Mne by to za ty problemy kolem skolek atd u nas nestalo.
Kazdopadne vidim, ze zijou. Zadny velky nemoci ani neprodelali. Oba uz maji za sebou nestovice, trvalo to zhruba tri dny jen s homeopatikama. To se pak nad tim clovek musi zamyslet.
Ale urcite nejsem uplne proti ockovani, nejaky plus to pro nasi spolecnost taky melo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek