Reakce na pláč jiných dětí

Anonymní
12.8.14 20:54

Reakce na pláč jiných dětí

Ahoj holky máme poslední dny takový nepříjemný problem. Náš pětilátak se vždycky bál křiku a plače ostatních dětí. Řešil to tak že si zacpal uši a nebo se rozbrečel. Ale poslední měsíc je to o nervy někam s ním jít protože jak jen kolem nás projde dítě který se vzteká sebo brečí tak to naše zlatíčko na něj začne neskutečně křičet jak rozuřený zvíře že všichni v okolí koukají co se to děje. Vysvětluju že takhle to řešit nemá at jde pryč vždycky slíbí že už to neudělá a příště zase ostuda. Už se s ním někam bojím jít. Co s tím nenapadá vás něco?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1056
12.8.14 20:56

Klapky na oči špunty do uší :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6569
12.8.14 20:59

Píšeš pětilátak, pokud dobře rozumím, je mu 5? V tom případě bych s ním promluvila, proč reaguje takto. Už by se s ním mělo dát normálně v klidu promluvit.
Třeba já mám od mala citlivé uši a musím vyvinout nadměrné úsilí, abych vydýchala řev cizích dětí. V jeho věku jsem si také zacpávala uši a nebyla roztomilou slečnou :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7009
12.8.14 21:00

Nerváček no :nevim: Nejstarší, taky pětiletý má tříletýho a 21 měsíčního bráchu a stejně vyšiluje, když některý z nich řve. Myslím, že z takových kluků rostou pak ti manželé, kteří se před novorozencem pakují na gauč v obýváku a pokud musí řídit auto se řvoucím dítětem, tak jsou nervozní jako sáňky v létě :lol:
Myslím, že dělat nejde nic, jen za pár let varovat potenciální snachu :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.8.14 21:01

Já nevím trauma snad ne. On se bál vždycky i když měl období na jaře kdy se nebál vubec.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
12.8.14 21:07

On mi na to říká že kříčí aby nebrečeli to mu vysvětluju že budou brečet ještě víc protože se ho bojí. Mě přijde že je chce překřičet aby to neslyšel. Vždycky se domluvíme že si zacpe uši a pujde pryč ale příště to udělá znova

• Citovat
  • Upravit
5052
12.8.14 21:20

Co jiné hlučné zvuky mu nevadí?

starší 5 let má problém s mikrofonem… zacpe si uši skloní hlavu a rudne… když se jí zeptám tak odpoví, že jí vadí hluk. Matějská u nás nejde aspoň ušetřím ;). Pokud je někde dětské vystoupení typu DÁDA tak vše sleduje z dálky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30628
12.8.14 21:22

Dcera má taky citlivý sluch, televizi neslyším, když ji zesílím, zacpává si uši. Před vysavačem, mixérem, dokonce i rychlovarnou konvicí prchá. Když doma někdo zvedne hlas, tak nás umravňuje. Ke řvoucím dětem moc nepřijdeme, tak nevím, jak by reagovala. Jednou jsme i museli odejít z Dětského dnu, nedala to. Je jí taky 5.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9337
12.8.14 21:23

Některý lidi mají prostě nastavený tak, že je velmi rozrušuje vnější svět - křik dětí, štěkání psa, ostřejší světlo, paní, co projde a má triko naruby, nebo má trošku rozmazanou řasenku…a pak jsou ti druzí, mimoni, co na ně voláš a nic, jsou pohroužený do vlastního světa, jsou schopní usnout při světle, hluku, kdekoliv. Nevěřila jsem, že jsou mezi lidmi až takové rozdíly do té doby, co se do našeho domu přistěhovala sousedka - masérka, která vyleze z bytu, i když projdeš kolem jejího bytu a klapeš podpatkama. A pořádně jsem jí pochopila až když líčila muka, která jí způsobovala rekonstrukce našeho baráku - ťukání, vibrace, a všechno možné okolo… to měla tak barvitý slovník, jak to popisovala, že jsem se divila, že bydlíme ve stejném, já vnímala tak čtvrtinu. Ona to prožívá jinak, citlivěji. Taky proto se živí jako masérka, má vyvinuté smysly. A pak jsou ještě lidi, co mají smysly ještě víc rozšířenější, na člověka - čich, jako pes, sluch skoro jako kočka (to trošku přeháním), vlak třeba slyší na kolejí o pár kilometrů dřív, než my ostatní „smrtelníci“. Ale to už může být úplně jiný svět, dokonce diagnóza.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.8.14 21:26

Ne nic jinýho mu nevadí. Jen štěkaní psa na něj křičí taky. Dřív mu vadil vysavač, zvuk motoru a spoista jiných ale všechno jo přešlo jen tojle zustalo

• Citovat
  • Upravit
30628
12.8.14 21:30

@Takyjedna Je fakt, že mě ruší i startování aut na parkovišti, které je asi 100 metrů od domu, slyším sousedku, která, ač mají koberce, chodí hlučně, vzbudí mě ptáci i mrouskající kočka přes zavřené okno. Nemám ráda zvukovou kulisu, nemáme žádné radio ani nic podobného. Na mobilu mám jen vibrace a zvonek od bytu máme pořád vypnutý. Že by byla dcera po mně? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5052
12.8.14 21:32

Já si myslím, že to přejde je to obdobím

starší ve dvou letech si pořád myla ruce nesnesla špínu, obcházela jiné kočárky a čistila je od drobků a dnes :roll: jí musím říkal 100× ať si jde umýt ruce a sedla by si klidně do hovna :mrgreen:

školkou začal ten hluk a kolikrát už to nedělá… pak jsem mněla období kdy křičela na pokladní v Tescu, že ten nákup na pásu je náš a ona nám ho chce sebrat :zed: umíte si představit tu ostudu…

já jsem ke všemu přistupovala tak, že jsem na velký nákup sní přestala na nějakou dobu jezdit a teď to už nedělá

s těma rukama jsem jí je umyla a neřešila to… kočár jsem poprosila maminku co jí patřil zda ho může dcera oddrobkovat :jazyk: a přestala to dělat sama

zkus ho čapnout za ruku a upoutat jeho pozornost jinak

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5052
12.8.14 21:34

Když mixuju zavírá mně do kuchyně a na fen, vrtačku reaguje stejně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30628
12.8.14 21:36

Zajímavé je, že mám ráda rock a metal, ten si občas pouštím na tabletu. Ale ne přes bedny a nesnesu ani sluchátka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9337
12.8.14 21:49

@laducha Jo je klidně možný :mrgreen:. Já jsem zase ten mimoň :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie