Recept na základní piškot

3200
17.5.16 16:11

Recept na hut

Název diskuse asi není nejvýstižnější, ale nic lepšího mě nenapadlo.
Poslední dobou nacházím spoustu receptů, kde jako základ jsou rozdrobené sušenky (bebe, lotusky apod.). Mně se to moc nelíbí, složení těch sušenek je většinou nic moc a když už peču (nebo nepeču, ale chystám i nepečený dort), tak bych to ráda vzala z gruntu. Nemáte osvědčený recept asi na piškot, nebo prostě ten základ? Pevný, aby udržel třeba vršek cheesecake, ale zároveň ne tvrdý jako kámen a nedrobivý? Nějaký opravdu základní recept, který by šel udělat případně kakaový, nebo i různě obměnit. Piškot asi tedy není ten pravý název, ale tak něco podobného?
Děkuji :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3200
17.5.16 16:17

Tak koukám, že mně to useklo název :roll:, mělo tam být „recept na hutný piškot“

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
848
17.5.16 16:22

Já bych asi udělala klasické linecké, to udrží hodně, dělají se z něj právě i cheesecaky a dá se do něj lupnout i kakao. A klidně ho můžeš i nadrobit :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3200
17.5.16 16:30

@Mirabe1ka děkuji. To jsem ještě neochutnala - cheesecake s lineckým jako základem. Zkusím. Možná jsem si představovala přece jenom něco malinko víc nadýchaného, nenapadá Tě něco?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6525
17.5.16 16:43

@KatkaX Já dělám z bílků. Většinou ve chvíli, kdy prostě doma nějaké zbydou, děti rády žloutek s cukrem…
Takže bílky vyšlehám do sněhu, většinou tak tři. Přidám práškový cukr a promíchám. Potom polohr. mouku s práškem do pečiva. Naleju do dortové formy. Upeču.
Fígl je v tom, že hned po upečení poleješ těsto ještě horké cca 1dcl mléka a necháš vsáknout. Tím je ten piškot vláčný a nedrobivý.
Vzhledem k tomu, že to peču v dortové formě, po vychladnutí už prostě na to jen „něco“ dám. Mascarpone, nebo kys.sm. s cukrem, ovoce atd., atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3200
17.5.16 17:00

@Black Cat určitě vyzkouším, dost často od něčeho zbydou bílky a já pak nevím, co s nimi. Prosím Tě, když pečeš z těch tří bílků, jak vysoký „korpus Ti z toho vyjde“, v jakém průměru formy? Děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1210
17.5.16 17:02

Třeba základ na roládu? těsto je tenké, „pěnové“ ale zároven hutné

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12651
17.5.16 18:02

Určitě křehké těsto, tedy linecké. Piškot bude ve stovnání s těmna sušenkama moc buchtoidní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6525
17.5.16 19:08
@KatkaX píše:
@Black Cat určitě vyzkouším, dost často od něčeho zbydou bílky a já pak nevím, co s nimi. Prosím Tě, když pečeš z těch tří bílků, jak vysoký „korpus Ti z toho vyjde“, v jakém průměru formy? Děkuji.

Formu mám 22cm a na výšku to vyjde cca 2 až 2,5 cm. Jak kdy ;) :nevim: Ale je to tak akorát. Když já to dělám podle oka. Přiměřeně, přiměřeně :D :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3200
18.5.16 09:29

@Black Cat vzala jsem si k ruce pravítko :mrgreen: a ty 2 cm jsou fakt tak akorát, díky, zkusím!

@el.leanor21 roládové těsto mě nenapadlo a to se mně zdá taky jako fajn řešení. Rozhodně na ty dortíky, co bych chtěla zkusit udělat podle Apetitu. Taky děkuji!

@jessikka jj. klasický piškot určitě ne, proto právě přemýšlím, co a jak. Když to linecké mně taky takhle úplně nesedí, ale zkusím to i s tím, třeba to bude ono, neumím si to tak nějak představit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1210
18.5.16 14:08
@KatkaX píše:
@Black Cat vzala jsem si k ruce pravítko :mrgreen: a ty 2 cm jsou fakt tak akorát, díky, zkusím!

@el.leanor21 roládové těsto mě nenapadlo a to se mně zdá taky jako fajn řešení. Rozhodně na ty dortíky, co bych chtěla zkusit udělat podle Apetitu. Taky děkuji!

@jessikka jj. klasický piškot určitě ne, proto právě přemýšlím, co a jak. Když to linecké mně taky takhle úplně nesedí, ale zkusím to i s tím, třeba to bude ono, neumím si to tak nějak představit.

Není za co, když můžu pomůžu :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport