Recept na jednoduchý dort

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4697
24.4.14 11:09

Smarja ted ctu, ze holky uz ho tu doporucily, tak se omlouvam za „spam“ :mrgreen: :oops: to je tak, kdyz clovek nejdriv pise a pak az cte :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12185
24.4.14 11:10

@Sonreir no, to je v podstatě to, co děláme my. Ale asi máme nějaké větší balíky smetany, protože máma dává tuším 2 a já na svou menší porci dávám 1 + maly jogurt. Cukr používám normální, a zdobime ovocem. S tou čokoládou to ale vypadá pěkně. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4697
24.4.14 11:16
@trpaslinka píše:
@Sonreir no, to je v podstatě to, co děláme my. Ale asi máme nějaké větší balíky smetany, protože máma dává tuším 2 a já na svou menší porci dávám 1 + maly jogurt. Cukr používám normální, a zdobime ovocem. S tou čokoládou to ale vypadá pěkně. :palec:

Uz sem si tez vsimla, ze ste to tu psaly. 2 jsou malo, prijde mi to pak takove suche, mdle, hole. Kupuji klasicke kelimky myslim ze maj 200g. Zkousela sem to i s cukr krupici, ale ma to uplne jinou chut. Navic ani nedavam vodu z konzervy a ty ji tam pises.

Jo a je zapotřebí koupit kvalitni zakysanou smetanu, aby to dobre ztuhlo. Ja kupuji z lidlu, maji ji dobrou a nikdy nezklamala, ze by neztuhla nebo z ni na druhy den tekla voda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12185
24.4.14 11:26

@Sonreir každý dle zve chuti. :palec: myslím, že ta balení jsou ale opravdu dost větší a proto jich tedy máme méně. :)
Já používám 2 malá, protože dělám do maličké formy s malým balíčkem piškotů, které ani nevypotrebuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2335
24.4.14 11:30

Ja planujem dcerke na narodeniny spravit tuto, nevyzera byt narocna
 http://www.mimibazar.sk/recept.php?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
MarkétkaBeruška
24.4.14 11:32

Holky ten z těch dětských piškotků, ten je také moc dobrý :palec: a v létě s čerstvýma jahůdkama :kytka:

• Citovat
  • Upravit
2319
24.4.14 12:44

Peču většinou tento korpus: http://www.apetitonline.cz/…vy-dort.html do něj tvarohový krém: http://www.zorka.estranky.cz/…y/kremy.html ,marmeládu a nějaké ovoce. dort z venku ještě potřu krémem a nechám vychladit. Vždycky má úspěch a není složitý-

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2597
24.4.14 12:54

Ja ten zakysany delam jen z cerstveho ovoce a nicim piskoty neprokapavam a staci mi dve lidlovske, jeden van.cukr a ze dve lzice mouckoveho. Ovoce dabam jahody banan a kiwi a lahoda. Ale tak ja nesnasim ovoce z konzervy :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1063
24.4.14 14:56

@Sonreir děkuji za tip, dortík vypadá moc dobře, jen se zeptám kolik toho moučkového cukru? :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1063
24.4.14 14:57

@rodinka4 ten dortík vypadá moc dobře, sice ho chci pro mamku, ale to nevadí :D…jen mám strach z té želatiny, nikdy jsem s ní nedělala a nevím jakou správnou koupit :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1063
24.4.14 14:59

@hhrusticka @Gabulle tiramisu je také dobrý nápad, máte nějaký receptík? Není ten dort složitej? :D…O Mascarpone bych strach neměla, Lidl mám přes cestu :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1063
24.4.14 15:02

Jinak všem moc děkuji za nápady a tipy, pište klidně další ať mám z čeho vybírat :mrgreen: JJ a moje mamka, je spíš na tu čokoládu, tvaroh, ovocem nepohrdne, ale čkokoláda je čokoláda :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2117
24.4.14 15:02
@Mischa69 píše:
Ahoj. Potřebuji poradit nějaký jednoduchá recept na narozeninový dort, já nějak extra nepeču a bude to má premiéra, tak abych to nezkazila :D..Máte nějakej osvědčenej? Můžete klidně poslat i link, já nejraději když vidím i fotku jak to má vypadat :mrgreen:

Záleží, na jaký level vaření se cítíš. :-)
Level 1 koupím dort v cukrárně a ozdobím šlehačkou ve spreji
Level 2 koupím dort v cukrárně a ozdobím pravou šlehačkou a posypu čokoládovou rýží
Level 3 Koupím korpus, dám na to ovoce, zaliju želatinou, ozdobím

K dalším levlům jsem se ještě nedostala. Koukám, že tady jsou všichni u levlu 20 až 30, k tomu se taky jednou dopracuju :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1063
24.4.14 15:06

@enyf já jsem u levelu 0 :mrgreen: ale chci idělat radost mým výrobkem :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2597
24.4.14 15:09

@Mischa69 uvarit silne kafe a do toho frtana amaretta, maji v lidlu, nebo rumik, ale ut to neni presne ono :-D
Na krem 2× mascarpone, 5vajec, 5polevkobych lzic cukru a dva balicky cukrarskych piskotu, taky jsou v lidlu.
Vyslehat zloutky s cukrem do peny
Z bilku zvlast snih.. lip drzi v nerez mise
Do vyslehanych zloutku vmichas mascarpone, slehacem uz na nejnizsi otacky a pak sterkou do te smesi vmichat ty bilky a hotovo, nez ti bychladne kafe si to dej do lednice, do formy alobal, prvni patro piskoty namocene v kafi- je lepsi mit to v hlubokem taliri a moc nemacet at se nerozpadaji, na to krem atd… Koncis kremem a zasypes pres sitko kakaem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí