Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
My byli s malým v září (to mu bylo 7.měs) v Řecku na ostrově Skiathos v hotelu Muses. V Řecku už jsem byla mockrát, ale tenhle ostrov byl zaručeně nejkrásnější. Všude bylo spousta zeleně, nádherná pláž s jemným písečkem, okolo borovicové lesy, no paráda. Dali se tam dělat krásné procházky s kočárkem, pláž a vstup do moře ideální pro malé děti. Hotel byl klidný, ubytování bylo ve větších bungalovech. Jelikož jsme jeli ještě se známými, tak jsme měli štěstí, dostali jsme veliký apartmán, dvě ložnice, každá vlastní koupelnu, veliký obývák s krbem, kde mohli děti řádit, veliký balkon, moc milý personál. Letovisko to bylo klidné, bary a restaurace pouze hotelové, žádnou zábavu v podobě diskoték atd. tam nenajdete, ale to nám s dětmi naopak vyhovovalo. Samoobsluha asi 5 min od hotelu, měli tam skleničky, plenky, nutrilon, vše pro děti- ikdyž ceny nic moc:-). Pláž byla teda cca 450 metrů, ale byli jsme tam za 5 minut, všude v pohodě s kočárkem. Byli jsme opravdu nadšený! Jinak v červenci jsme byli na Zakynthosu v hotelu Planos, nebylo to nejhorší, ale s malým už bych tam nejela (zvlášť po srovnání se Skiathosem) – hrozný hluk i v noci, malý pokoj, pláž nic moc a na lepší to bylo daleko, navíc s kočárkem trochu dobrodružná cesta. Když budeš chtít, napiš mi e-mail a já ti pošlu nějaké fotky. Užijte si to!!
lasička1 píše:
Petrulo-a jak se žije trvale v Řecku?Řecko mám moc ráda,ale asi trvale bych tam žít neuměla,chyběla by mě rodina,naše lesy,louky,hrady,zámky a hlavně roční období.Zima,hory…Ale ono když tam má člověk milujícího partnera a rodinu,tak se to také bere jinak.
Určitě záleží jak to vychytáš. Jih Kréty, kde máme sestřenici se nám v červnu vyvedl, tak proto jsem to doporučovala, sever neznám
Jinak Skiathos je krásnej, ale sezóna tam začíná v polovině června a asi končí brzo, protože když jsme tam byli v září cgytli jsme sice pěkný počasí, ale lidí bylo strašně málo všude!! Jinak Řecko rozhodně neni na přelom května a června, to je risk!!! I k dyž loni, týden po porodu (rodila jsem 12.4.) začaly 30ti stupňový vedra, pak se počasí pokazilo a bylo hezky až v půlce června…
Jinak život tady co se počasí týká mi naprosto vyhovuje, v zimě je spíš takovej studenější podzima, jaro je slunečný a jak má být a léto strašně parný, což mě kvůli malýmu začíná strašně otravovat a vadit. Jinak je to fajn. Mam strašně fajn manžela a světe div se i tchyně je super, takže se to dá. Lidi tady jsou vážně hrouně fajn, otevřený duše, i když hrozně „uječený“. Je fakt, že se mi někdy hrozně stýská, ale pak jedu domu a vzpomenu si, proč se mi líbí v Řecku… Záleží na člověku…
Já doporučuji Kos,je to tam opravdu rodinné my tam tedy jeli na svatební cestu,tudíž bez dětí, ale pro děti super,jsou tam dětské koutky a krásné pláže,daleko mín lidí než na jiných ostrovech dlouho mělko,většinou jsou tam pouze kavárny restaurace a bary,žádný hluk z diskoték,ty jsou jen v hlavním městě kos.a kdyby jsi chtěla zjistit počasí v červnu,tak zjistím mám v řecku právě na kosu kamarádku.my byly v červenci a bylo to super,krásné teplo a malinko foukalo a to bylo moc příjemný.
peta h píše:
My byli s malým v září (to mu bylo 7.měs) v Řecku na ostrově Skiathos v hotelu Muses. V Řecku už jsem byla mockrát, ale tenhle ostrov byl zaručeně nejkrásnější. Všude bylo spousta zeleně, nádherná pláž s jemným písečkem, okolo borovicové lesy, no paráda. Dali se tam dělat krásné procházky s kočárkem, pláž a vstup do moře ideální pro malé děti. Hotel byl klidný, ubytování bylo ve větších bungalovech. Jelikož jsme jeli ještě se známými, tak jsme měli štěstí, dostali jsme veliký apartmán, dvě ložnice, každá vlastní koupelnu, veliký obývák s krbem, kde mohli děti řádit, veliký balkon, moc milý personál. Letovisko to bylo klidné, bary a restaurace pouze hotelové, žádnou zábavu v podobě diskoték atd. tam nenajdete, ale to nám s dětmi naopak vyhovovalo. Samoobsluha asi 5 min od hotelu, měli tam skleničky, plenky, nutrilon, vše pro děti- ikdyž ceny nic moc:-). Pláž byla teda cca 450 metrů, ale byli jsme tam za 5 minut, všude v pohodě s kočárkem. Byli jsme opravdu nadšený! Jinak v červenci jsme byli na Zakynthosu v hotelu Planos, nebylo to nejhorší, ale s malým už bych tam nejela (zvlášť po srovnání se Skiathosem) – hrozný hluk i v noci, malý pokoj, pláž nic moc a na lepší to bylo daleko, navíc s kočárkem trochu dobrodružná cesta. Když budeš chtít, napiš mi e-mail a já ti pošlu nějaké fotky. Užijte si to!!
Ahoj, rád bych se zeptal na ten Skiathos. S jakou cestovkou jste tam jeli? Diskutovali jsme dnes s drahou polovičkou, kam letos na dovču a ona by ráda do Řecka. Máme kluky 4 a 6 let.
Marek K: Byli jsme tam s CK Alex, ale kupované to bylo přes Invii. S cestovkou bylo vše v pořádku, spolehlivá, delegát byl také velice ochotný. Skiathos rozhodně doporučuji, zvlášť jestli máte rádi hezkou přírodu. Nějaký bujarý noční život tam není, jenom v hlavním městě, takže spíš klidná rodinná dovolená, ale nám to tak vyhovovalo, záleží co máte rádi. Ale se dvěma dětmi byste asi stejně moc neřádili:-).
Pokud budeš chtít ještě s něčím poradit, tak napiš. Určitě se tam chceme v létě zase vrátit:-).
Milá zakladatelko,
já bych taky volila Leptokarii, pro deti idealni, my meli apartman asi 15m od more a bylo to super, predzahradka, kde mala radila, je tam cast pro deti, kde se mohou vyradit…myslim, ze fakt idealni. My byli s CK IRINY - pani majitelka je fajn zenska a navic pochazi z Recka,tak bude moci doporucit. Je to tak trochu rodinna firma provazana s reckou casti rodiny, takze spolehlive, prijemne a hlavne bezproblemove jednani a chovani zamestnancu. Nevim, zda maji webovky, ale snad ano. **Ber to pouze jako tip od spokojenych dovolenkaru
**
peta h píše:
Marek K: Byli jsme tam s CK Alex, ale kupované to bylo přes Invii. S cestovkou bylo vše v pořádku, spolehlivá, delegát byl také velice ochotný. Skiathos rozhodně doporučuji, zvlášť jestli máte rádi hezkou přírodu. Nějaký bujarý noční život tam není, jenom v hlavním městě, takže spíš klidná rodinná dovolená, ale nám to tak vyhovovalo, záleží co máte rádi. Ale se dvěma dětmi byste asi stejně moc neřádili:-).Pokud budeš chtít ještě s něčím poradit, tak napiš. Určitě se tam chceme v létě zase vrátit:-).
Přeji hezkou sobotu.
Tak jsem trochu hledal, a na Skiathos toho moc nelítá… ![]()
CK Alex je má stále v nabídce, na Invii jsem to už ale nenašel.
Taky jsem koukal, že ceny u německých a rakouských cestovek jsou výrazně nižší, než v těch českých.
Možná kouknu i tam po něčem.
btw. nemáte někdo dobrý tip, kam na Rhodos, nebo jiný řecký ostrov s děckama 4 a 6 let?
Zatím díky.
M.
Já mohu doporučit Thassos, je to klidný ostrov s krásnou přírodou, pro děti ideální, i moře je tam čisté.
Snad jen to, že ostrovy bývají dražší, než pevnina.
Tak jsem v několika minulých dnech mluvil nezávisle se třemi lidmi a všichni mě doporučili Krétu, její severní pobřeží.
Nějaké názory k takovému doporučení?
Případně doporuční konkrétního střediska / hotelu?
Díky, M.
Řecko miluju, žila jsem na Korfu oblast Barbati je to takové klidné romantické místo. Loni jsem byla na Kefalonii město Skála užasné místo pro děti i dospělé opravdu můžu doporučit.
Tak už je rozhodnuto, jede (letí) se na Krétu, lokalita - Kavros.
Koupili jsme to na poslední chvíli, jeden svišť pojede za 1/2 a druhej jen za letištní poplatky…
Tož koncem července poreferuji ![]()
Můžete, lidi, referovat, prosím?
Já tady vedla jinou diskuzi, nakonec jsme se rozhodli letět do Řecka, mě strašně láká Korfu, ale pro 4leté dítě a malé miminko se zdá lepší Kos díky all a nejrůznějším dětským hřištím apod. Ještě je ve hře Rhodos. Kréta se mi zdá moc daleko. Čekáme, co nám slevní, pojedem asi až v září, takže by nevadilo živější středisko, které už bude jistě v září prázdnější.
Děkuju za tipy!!!
Ahojky,
letos se chystame taky do Řecka, někdy v půlce června-babička nás chce vyvézt ![]()
Létá tam už docela často a je nadšená z každé dovolené ohledně dětí, takže už chce taky vytahnout vnouče ![]()
Koukám po diskusích ohledně hotelu a destinace a muísm říct, že jsem z toho jelen ![]()
někdo jednu destinací vychválí, jiný zkritizuje ![]()
Celkově myslím ze všech diskusí, že Řecko neni špatná volba ohledně dovolené!
Jen se bych chtěla vědět, zda máte někdo nějakou hooooodně špatnou zkušenost s hotelem, či destinací v Řecku
![]()
Předem děkuji ![]()
Už jsem to tady někde v diskusi psala, my jezdíme na Kypr cca 2×ročne, je tam krásné čisté moře, pozvolný vstup, k dětem jsou tam všichni hodně přátelští, mají hodně hotelu s tzv. baby friendly systémem, což znamená že je k dispozici i dětský bufet, mají dětský klub, animátory, postýlky a kočárky k zapůjčení zdarma, v restaurací mnoho hraček, her a samozřejmě všude dostatek dětských židliček. V červnu už je tam teplo i když moře může být ještě mírně osvěžující (v létě je jako kafe). Pokud chcete klid tak doporučuji nějaké menší středisko, či vesnici s rodinným penzionkem. Co se týče větrných podmínek, tak to je na všech ostrovech, prostě tam fouká trochu víc, ono totiž v létě v tom vedru by tam člověk bez toho větříku asi pošel.