Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Chceme jet na poslední chvíli! mamka ma cestovku kousek od práce.
Byla se tam zeptat, že chceme jet s batoletem na poslední chvíli. tak snad nám doporučí vhodné místo pro malinke deti!
Jeste bych chtela poradit jak s oblecenim! co jste vsechno tahali sebou pro amle ditko-asi kolem 17 mesicu!
Myslim, že vezmu neco malo-par bodicek, saticky, kratasy,tricka, jinak bucde porad v plavkach, nebo nahata!!!
mate nejaky tip co jste fakt porebovali?
dekujiiii ![]()
Ahojky, já dalo by se říct bydlím na Rhodosu. Musím uznat že ta návětrnná strana ostrova - tam kde zrovna bydlím, ale naštěstí na cípu, takže se dá během pár minut přejít a na druhé straně je to nádherné, je opravdu nepříjemná. Co si pochvalují rodinky je vesnice Lindos, kde je to opravdu nádherné a tradiční. Hlavně ty nejkrásnější pláže jsou od tamtud vzdálené do 10 km. Ted uz dva tydny se teploty drží okolo 27/30 stupnů a moře je krásně teploučký.
@Teena21 píše:
A krizi tam pociťuju jen když otevřu seznam.cz
Ahojte, využiju oživení diskuse a vtírnu se taky s dotazem - už tu o tom koukám padla zmínka: opravdu je letos rodinná dovolená v Řecku bezproblémová volba??? My jsme totiž předloni byli na Zakynthosu, už tenkrát se v Řecku stávkovalo, ale ještě to zdaleka nebyly takové nepokoje, o jakých informují média teď. No a když jsme se ptali delegátky, jestli je to nějak ovlivnilo (popravdě jsme očekávali odpověď, že stávku snad ani nezaregistrovali
), k našemu překvapení jsme se dozvěděli, že to zásadním způsobem ovlivnilo dodávky benzínu na ostrov, takže ke konci toho stávkového období už benzín skoro nebyl a kde ještě měli, tak za naprosto nehorázné ceny. Prý museli veškeré jízdy omezit na naprosté minimum, hotely objížděla na kole, autobusy nejezdily atd. atd. ![]()
Letos opět uvažujeme nad dovolenou v Řecku, je to naše srdeční záležitost, nikam jinam nás to ani neláká, ale popravdě z toho mám trochu strach. Že by nám snad šlo o život, toho se nebojím, ale ono by stačilo kvůli nějaké stávce zůstat viset někde na letišti nebo naopak se nedostat z hotelu a co potom s dvěma dětmi bez ubytování?
Proto bych uvítala nějaké informace od lidí, kteří v Řecku žijí, častěji tam jezdí nebo se z něj třeba teď někdy vrátili, abych si udělala médii nezkreslenou představu, jak to tam opravdu teď vypadá. Dík! ![]()
Jinak pro zakladatelku - záleží samozřejmě na tom, jaké máš představy a nároky, nám se zatím v Řecku líbilo všude. Snad jen na Samosu bylo poměrně dost studené moře a vítr větší, než kde jinde, tak tam už bych asi znovu nejela. Moc se nám líbil Zakynthos, letovisko Laganas, tam už jsme byli dvakrát, pro dítko ideální. ![]()
Vyhlídli jsme si na Korfu hotel Mitsis Roda Beach.
Chtěli bychom letět na přelomu června-července.
Myslíte, že už tam bude dostatečné teplo??
Mám z toho ostrova strach, přeci jen je hodně na severu
Ale hotel se nám moc líbí, a cena se pak začátkem července prudce zvedá…
Moc děkuji za odpovědi zkušených ![]()
@befana píše:
Vyhlídli jsme si na Korfu hotel Mitsis Roda Beach.
Chtěli bychom letět na přelomu června-července.
Myslíte, že už tam bude dostatečné teplo??
Mám z toho ostrova strach, přeci jen je hodně na severuAle hotel se nám moc líbí, a cena se pak začátkem července prudce zvedá…
Moc děkuji za odpovědi zkušených
I když je Korfu nejseverněji z řeckých ostrovů, tak počasí přelom června a července bude OK.Ano,může občas zapršet, ale ne jako u nás. Ale to u Jónských ostrovů je po celou sezonu.
Korfu mám také v hledáčku. Ale dle recenzí a fotografií bych Rodu nechtěla, nelíbí se mě pláže.
Na korfu jsem pracovala a měla jsem tam i přítele, od května je tam krásně teplo přes den je to na koupání kolem 28st. potom večer je to na mikinu. V červnu a červenci horka, prší minimálně.
@befana myslím, že přelom června a července by měl být OK… my byli teda letos na Kefalonii v druhé půlce září, ta je trochu jižněji a zrovna jsme vychytali opravdu špatné počasí, snad půlka dovolené nám propršela a některé dny byla fakt zima
ale místní říkali, že prý to je první déšť od května, že do té doby bylo pořád vedro…
Dobry den, chtela jsem se zeptat, jake misto v Recku doporucite, nejlepe nejaky ostrov? A jakou cestovku za rozumnou cenu? Jsme mlady par a radi by jsme letecky, do pekneho hotelu s bazenem, aspon s polopenzi, nevadilo by ani all inclusive. Dobre by taky bylo moznosti ruznych vyletu, at uz s lodi ci s pujcenym autem ci skutrem.(nekde v miste, kde se da pujcit auto, ci skutr)Neradi by jsme dovolenou stravili na jedne plazi, mame radi hezke vylety, ktere za to stoji. A vecer i nejaky bar, by nebyl k zahozeni. Doufam, ze poradite, dekuji.
Doporucila bych ostrov Samos, hotel Samainna inn. Jidlo uzasne, ubytovani super a kdyz jste dva tak se da vsude vyrazit na motorce. Ostrov je nadherny. Dokonce mistni vinari jsou oficialnimi dodavateli Vatikanu, a ze so tam umi vybrat.
BYli jsme v Řecku na Krétě, a byli jsme na výletě na Santorini, takže já kdybych s přítelem byla sama, jedu okamžitě na tento ostrov!!! Je to kouzelný místo, romantický, možná trochu dražší, ale stojí to za to!!!
@Alepoudaki píše:
Doporucila bych ostrov Samos, hotel Samainna inn. Jidlo uzasne, ubytovani super a kdyz jste dva tak se da vsude vyrazit na motorce. Ostrov je nadherny. Dokonce mistni vinari jsou oficialnimi dodavateli Vatikanu, a ze so tam umi vybrat.
souhlasím se Samosem, my byli v Kamposu a super - pár taveren, pár barů, obchody, výborná pekárna s cukrárnou, půjčovna aut i skútrů a přitom vcelku klídek a nepřecpáno turisty
my sice byli ve studiu s vlastní stravou, ale o rok později tam byli moji rodiče a ti měli určitě all-inclusive, takže najít se tam určitě dá ![]()
a výlety taky parádní, sice než jsme na skútru přejeli celý ostrov (z jihu na sever), tak jsem měla nohy do O, ale stálo to za to
a co každému doporučujeme (a všichni nám za to pak děkují) je výlet na západ slunce do Drakei - to je taková zapadlá vesnička na severozápadě ostrova, chlapík tam má střešní tavernu a je to teda naprostá paráda ![]()
joooo a víno je tam skvělé, zrovna jsme tam byli, když se v Ormosu (ve vedlejší vesničce) konala vinná slavnost a pěkně jsme se tam picli ![]()
Samos je moje laska. A tech vyletu, kakoperato, vylet k vodopadum, atd…nadherny ostrov. Dalsim malo turisticky atraktivnim je Karpathos, taky hodne dole, skoro jako Kreta. Krasna vesnice Olympos, ty fotky odtam jsou nadherne. Miluji recke ostrovy.