Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj maminky. Letos chceme na dovču, a nejspíš to vypadá na Řecko. Ale pořád si nějak nemůžeme vybrat to pravé vořechové. Chtělil bychom nejlépe destinaci kde je málo turistů, něco rodinného typu. Nejlépe bungalov nebo studio. Přímo u pláže . Chceme letecky kvůli prckovi kterému bude 16 měsíců v datum dovči. Čistou pláž no a prostě atd
Můžete ze své vlastní zkušenosti něco doporučit? Budu moc ráda, děkuji ![]()
Ahoj. My jsme byli na Rhodosu (červenci), ale na pláži foukal dost silný vítr,takže tam moc lidí nebylo, ale nebylo to ani pro malé děti, kvůli tomu větru. Naši byli na Kosu a moc se jim tam líbilo, říkali i, že by se tam malé děti vyřádily.
Ahoj, no my máme v plánu dovču hned z kraje června. Myslíš že tam bude chladno?
určitě si nemyslím, že by tam mělo být chladno.Možnámoře by mohlo být chladnější, ale určitě to nebude žádná ledárna.
Já si myslím, že v průměru tam v červnu bývá tak kolem 27 stupňů, moře kolem 24
ještě jedna rada, když si najdeš nějaké ubytování tak na http://recko.orbion.cz/jsou recenze hotelů od lidí,kteří tam byli, možná to by také mohlo při výběru pomoci
My byli na Lefkádě. Největší pozitivum byla soukromá zahrada u pláže s lehátky a palmy s krásným stínem. Nesnáším ležení pod slunečníkem.
www.lefkada.cz
Ubytování Sunrise (není přímo u pláže) nebo Perigialy beach (nemá myslím kuchyňku), ale mají i jiné.
Halka
Motomoni-jsme milovníci Řecka,tato země je opravdu kouzená,tak snad přispěju nějakou tou radou.
Začátek června je v Řecku začátek léta-určitě bych nevolila sevez-Korfu,Lefkada,Zakynthos-tam bude poměrně chladněji.Neříkám,že se nevykoupete,ale voda bude ledová a na sluníčku cca 25.Pro nás na ležení na pláži je to málo.Vsadila bych na jistotu,což je Kréta-ne jižní,nabo Rhodos.Ten je z toho všeho nejlepší-co se teploty v tuto dobu týká.My jsme byli na Rhodosu od 15.6. a ten turnus před námi teplo nechytil.Ale je to o náhodě-a já dovolenou vybírám jako sázku na větší jistotu.Nemám ráda vyhozené peníze a jen si přát,aby zrovna ten rok bylo lépe než je běžné.Tzn. i začátek června na Korfu může být suprově,ale také nemusí.
Rhodos-určitě ne návětrnou stranu ostova,tam fouká vítr pořád,jsou velké vlny v moři,oblázkové pláže prudce se svažující do vody.Na druhé straně ostrova také občas pofukuje vítr,ale snesitelně.
Kos-ten mě hrozně moc lákal minulý rok,ale díky recenzím jsem ho vyřadila.Hlavně díky velkému větru,kdy občas je to doslova vánice,písek z pláže zasype silnice a ulice.A řasy v moři-jsou období,nedá se vypozorovat kdy,ale je to veliký pás podél celého pobřeší,hnus do vody lézt.
Kréta je pěkná,hlavně západní část,ta je hodně zelená,pěkné písečné pláže.A pokud můžu doporučit,tak od CK Alex studia Sofia.Nejsou přímo na pláži,ale stačí přejít silnici a podél jedné řady baráčků jsi na pláži.U těchto stuií je i bazén.Nebo studia Litinakis Beach,sjou přímo na pláži.Nemají bazén,ale můžete ho využívat u studií Sofia.Jižní Kréta je úžasná-ale moře mnohem ledovější,častější silný vítr.Ale určitě stojí za výlet,protože pláž Elafonisi je s bílým pískem,světlounce modrá voda a pocit jako v ráji. ![]()
Ahoj, já v Řecku bydlím
Pokud chceš levnou dovolenou s jistotou počasí v červnu, dej na vnitrozemí. Ostrovy jsou v červnu ještě trochu chladné (25). Já už od poloviny května jezdím do Leptokarie (která je pro děti dokonalá), do Nei Pori, do Platamona. Jsou to rodinná letoviska, skoro všude se domluvíš a ještě si to levně užijete. Jestli ti nevadí si připlatit a riskneš to počasí v červnu, který je na ostrovech trochu zrádný, vsaď na Kypr nebo jih Kréty… Řecko je jinak úžasná země, já mam dokonce doma takovýho řeko-čecha ![]()
petrula.ch.a píše:
Ahoj, já v Řecku bydlímPokud chceš levnou dovolenou s jistotou počasí v červnu, dej na vnitrozemí. Ostrovy jsou v červnu ještě trochu chladné (25). Já už od poloviny května jezdím do Leptokarie (která je pro děti dokonalá), do Nei Pori, do Platamona. Jsou to rodinná letoviska, skoro všude se domluvíš a ještě si to levně užijete. Jestli ti nevadí si připlatit a riskneš to počasí v červnu, který je na ostrovech trochu zrádný, vsaď na Kypr nebo jih Kréty… Řecko je jinak úžasná země, já mam dokonce doma takovýho řeko-čecha
Jih Kréty je vždy studenější než sever. ![]()
Leptokarii nemám v červnu zmáknutou.Ale syn tam byl na Mořském koníku-konec května a začátek června a počasí nic moc.Fotky má často v mikině,jak pobíhají po pláži.Jeli na výlet na Skiathos a na fotce jsou jen oni jako výletníci po kotníky ve vodě.V plavkách,sluníčko svítilo.Ale asi to nebylo počasí na ležení u vody.
Petrulo-a jak se žije trvale v Řecku?Řecko mám moc ráda,ale asi trvale bych tam žít neuměla,chyběla by mě rodina,naše lesy,louky,hrady,zámky a hlavně roční období.Zima,hory…Ale ono když tam má člověk milujícího partnera a rodinu,tak se to také bere jinak.
Ahojky, já teda byla vloni v Řecku na Rhodosu začátkem června - kvůli těhotenství, byla jsem 24. týden, tak abych byla ještě pohyblivá
, a měli jsme tedy štěstí, teploty super tak 30 stupňů průměr, vítr nebyl nijak otravný, spíš občas příjemný vánek… Super… Mám to tam moc ráda… Pak jsem byla na tom samém místě na Rhodosu ještě dvakrát v červenci a vedra jako blázen…
Ale mě se tam moc líbilo. Na Krétě jsem byla jednou v červenci a taky super, ale na místě, kde jsme byli (Amudara) mi přišel dost silný vítr, až jsem měla pocit, že není takové teplo a hned první den jsem se spálila
Ale jinak Řecko jako volba dovči skvělý!
Miluju ho! (jo a ani jsme nepocítili nějaké změny při loňské krizi v Řecku!) Jééé, hned bych jela letos, ale malému bude v létě teprve 9 měsíců… Tak příští rok! Hezkou dovču přeju! ![]()
My jsme díky krizi minulý rok změny pocítili-od 18.6. jsme byli na Rhodosu.Za prvé-mnohem méně lidí,to říkala i delegátka,nebyl to jen můj pocit.Ale mě to naprosto vyhovovalo.Některé obchůdky a taverny neotevřely-asi nevydrželi nápor finanční zatíženosti.A hlavně-aquapar byl za tu dobu co jsme tam nebyli v monhem horším stavu-nenatřené bazény,chodníky,nejezdil po areálu vláček,který nás dříve vozil mezi atrakcemi,některé atrakce nebyly v provozu,necelá polovina plavčíků,takže nikdo moc nekontroloval bezpečnost.Občas hned za námi jela parta mladých lidí,najednou,bála jsem se,že nás dohoní a narazí do nás…
A hlavně nafukovací kruhy,na kterých se jezdí na většině atrakcí byly všechny polovypuštěné,některé úplně,ani jden nebyl nafouknutý.Tzn. chtělo to vzít kruh,nafouknout a snažit se ho nedávat z ruky-i když postupně zase ucházel a musel se znova foukat.Ale třeba stačilo každou třetí jízdu a ne na každou jízdu brát jiný kruh a nafukovat ho.
Ale přesto jsem na Řecko ani Rhodos nezanevřela.