Poradna na téma jóga pro zdravé tělo
Karolína Racková
Jako mně vyšlo, že pokud chci začít hubnout, tak by neměl můj denní příjem přesáhnout 8800 kJ
![]()
Jestli chceš počítat a mít u toho kontrolu nad množstvím bílkovin, tuků a sacharidů, tak se zaregistruj na www.stob.cz Máš tam i poradnu, takže se na cokoliv můžeš zeptat.
lokofa píše:kofolkaa. píše:Já nemočítám kalorie, ale jedu na dělné stravě
lokofa jeee metrikmuzu se zeptat na Tvuj jidelnicek?
já taky
Právě v sobotu jsem se rozhodla, že se sebou taky musím nutně něco udělat. Potřebuju zhubnout, co mi zbylo po dětech ![]()
Kofolkaa, ten energetický přísun je opravdu malý. Spočítej si BMR, co ti poradily holky. Pokud se hladoví a hubne moc rychle, tak se pak může stát, že to bude chtít tělo dohnat a zase rychle nabereš, co zhubneš.
Já si teda počítám přísun na fitweb.cz (ono je těch podobných stránek asi víc), jím všechno, ale v odměřeném množství, aby se mi to vešlo do cca těch 6-6,5 tis kj. Takže nehladovím a kila jdou dolů ![]()
Ha-ni píše:
Kofolkaa, ten energetický přísun je opravdu malý. Spočítej si BMR, co ti poradily holky. Pokud se hladoví a hubne moc rychle, tak se pak může stát, že to bude chtít tělo dohnat a zase rychle nabereš, co zhubneš.
Já si teda počítám přísun na fitweb.cz (ono je těch podobných stránek asi víc), jím všechno, ale v odměřeném množství, aby se mi to vešlo do cca těch 6-6,5 tis kj. Takže nehladovím a kila jdou dolů
minime píše:
Za 3 tydny mam dole 8 kg, jeste 10 a jsem na svy vaze.
Zkusila jsem dukanovu dietu, opravdu to funguje. Zmizely mi ty moje proklaty chute na sladky a zobani mezi jidly.
Nejaky info je tady:
http://www.blesk.cz/…dhaleno.htmlJinak vyhoda je, ze ty muzes jist jenom maso, pozdeji se prida i zelenina. Takze chlapovi proste jen pridelas prilohu a je to
mě tuto dietu doporučila moje gynekoložka ale já na diety moc nejsem ikdyž potřebuju zhubnout cca 20kg i víc, dá se to z touto dietou ? a jak dlouho se musí držet už pořád? díky za info.
energetický příjem kolem 4500 kj je fakt hodně málo, já jedu přes stob (někdo už dával odkaz) a doporučených kj jsem měla 5300, s tím, že nikdy by neměl být příjem menší než 5000,
samozřejmě + další zásady: 2-3 litry neslazených tekutin, alespon 300 g zeleniny, málo sacharidů, hodně bílkovin …
zatím mám dole 6 kg a stále to leze dolů
nejhorší byl ten začátek, než se to zlomilo, začínali jsme s manžou stejně a docela jsem měla depku z toho, že můj chlap měl prakticky hned 2 kila dole a já nic, zlomilo se to až asi po měsíci, takže vytrvat a nevzdat po týdnu ![]()
nechci si hrát na chytrou, ale ty diety stylu „za měsíc 10 kilo“ jsou nadraka, jenom si zhuntujete organismus a stejně přijde jojoefekt, jakmile začnete normálně jíst
optimální je jít s váhou 0,5 max. 1,0 kg týdně dolů, víc je moc ![]()
katek78 píše:
energetický příjem kolem 4500 kj je fakt hodně málo, já jedu přes stob (někdo už dával odkaz) a doporučených kj jsem měla 5300, s tím, že nikdy by neměl být příjem menší než 5000,
samozřejmě + další zásady: 2-3 litry neslazených tekutin, alespon 300 g zeleniny, málo sacharidů, hodně bílkovin …
zatím mám dole 6 kg a stále to leze dolů
nejhorší byl ten začátek, než se to zlomilo, začínali jsme s manžou stejně a docela jsem měla depku z toho, že můj chlap měl prakticky hned 2 kila dole a já nic, zlomilo se to až asi po měsíci, takže vytrvat a nevzdat po týdnu
katek78 píše:
nechci si hrát na chytrou, ale ty diety stylu „za měsíc 10 kilo“ jsou nadraka, jenom si zhuntujete organismus a stejně přijde jojoefekt, jakmile začnete normálně jíst
optimální je jít s váhou 0,5 max. 1,0 kg týdně dolů, víc je moc
jj tak nejak bych to chtela.
hele, jestli se na to fakt chceš zodpovědně vrhnout a jsi o tom hlavně ty sama vnitřně přesvědčena, tak to určitě zvládneš ![]()
chce to ze začátku se do toho obout a věnovat tomu čas a energii (hodně času, já ze začátku měla prakticky pořád zapnutý počítač a četla a počítala, každý den jsem si dopředu chystala jídelníček a podle něj nakupovala, vážila potraviny …)
první, co bych ti poradila, zaregistruj se na www.stobklub.cz, tam si zadáš svoje údaje - věk, váhu, kolik chceš zhubnout a ono ti to samo spočítá, kolik máš sníst kj, kolik z toho bílkoviny,… (navíc tam máš přesně vypsané potraviny, kolik čeho obsahují a jestli jsou dobré při hubnutí )
a je tam taková supr vychytávka: barevné semafory pro každý den a hned vidíš, jak sis ten den stála, já začínala všechno v červeném a člověka dost nakopne, když časem všechno přejde do zelené (jakože výborně)
a časem už máš odhad i bez tabulek
kdyby sis nevěděla rady, tak se ozvi, poradím (klidně i soukr. zprávou) ![]()
Kofolkaa,
jdou dolů postupně. Ideální je tak 4 kila měsíčně. Já mám za 3 týdny 2,5 kila. Taky by se mi líbilo hubnout rychleji, ale pozbyde to ten výsledný efekt.
Jak píše katek78, zhubnout za měsíc 8 kilo je naprd. Na tělo se musí opatrně, ať ten úbytek moc nepozná
a nechce ho pak nahradit.
marieondatra píše:minime píše:mě tuto dietu doporučila moje gynekoložka ale já na diety moc nejsem ikdyž potřebuju zhubnout cca 20kg i víc, dá se to z touto dietou ? a jak dlouho se musí držet už pořád? díky za info.
Za 3 tydny mam dole 8 kg, jeste 10 a jsem na svy vaze.
Zkusila jsem dukanovu dietu, opravdu to funguje. Zmizely mi ty moje proklaty chute na sladky a zobani mezi jidly.
Nejaky info je tady:
http://www.blesk.cz/…dhaleno.htmlJinak vyhoda je, ze ty muzes jist jenom maso, pozdeji se prida i zelenina. Takze chlapovi proste jen pridelas prilohu a je to
Vlastne se ani necitim moc jako na diete, muzu snist jake mnozstvi chci, teda toho co je povoleno.
V prvni fazi, max. 7 dni, jis jen maso (a nizk. mlecny vyrobky a vejce). V dalsi fazi ob den jen maso a maso zelenina. Takhle az do doby nez se dostanes na svoji vahu. No a pak se prida i ovoce. Ma te to postupne pripravit na rozumny jidelnicek. Coz se myslim u me dari…
Jinak tech prvnich par dni bylo o zvyku a rychlem shozeni kil, ted uz to jde pomaleji, ale ja si obcas zahresim, treba vinkem ![]()