Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahojte všem, kteří se chcete rozhodnout kam umístit své dítě z Mateřských škol nebo
„jen“ dítě přeřadit na školu jinou.
Ráda bych umístila své děti do školy o které bych trošku něco věděla. (Chápu, že hlavní roli hraje spádová oblast dle trv. bydliště, ale přeci jenom…
) Zajímala by mě vaše zkušenost s konkrétní školou, na co se škola specializuje, jací jsou kantoři, jak se vám škola celkově jeví..(Vnitřní prostředí, okolní, systém, strava pro děti, akce, případná možnost provozu ŠD v období prázdnin.)Prosím jen o Olomouc, děkuji. Andrea ![]()
Jen k té ŠD o prázdninách - nabízí se ze zákona všude, ale musí být určitý počet dětí, aby se otevřela, proto to ve finále většinou vypadá tak, že se neotevře…
No, záleží od toho, co od základní školy očekáváš
přípravu na gympl nebo spíš sportovní vyžití a spoustu kroužků okolo? Jsem soukromá lektorka a setkala jsem se s žáky z mnoha ZŠ a taky hodně záleží na třídním, kterého člověk chytne. Za sebe nedoporučuji mozartovu - sice o sobě říká, že je dobrá, ale učí se tam toho malinko - třeba matematika v 6 třídě je půl roku opakování předchozího, zatímco ostatní ZŠ jedou dál. ![]()
@dalmati To jsem poměrně překvapená s tou Mozartkou, slyšela jsem o ní právě, že je dost přísná a pan ředitel si spíš vybere žáky VIP a je tam těžké protlačit dítě.
O Heyrovském jsem zase zaslechla, že se zaměřuje pouze na fotbal a angličtinu. Údajně byla na této škole zpochybněna šikana žáka… Čajkovského je asi příprava na gymnázium…
A další školy? Nedvědka? ![]()
@surikataXY tak to je docela zajímavé…to jsem netušila, děkuji za info ![]()
Za sebe muzu doporucit Stupkovu. dcera je ve 2tride, ucitele i vychovatelky jsou uplne v pohode, dobra domluva, uceni podle osnov(stihaji jak maji),lehce problemy s par spoluzaky, ale i to se resi dobre, druzina funguje bezvadne, spousta akci v ramci skoly, na druhy stupen je moznost vybrat si zamereni matematika/informatika/hudebni nauka(u HV je moznost prihlasit dite do prvni tridy do hudebni tridy, dcera tam je, uci se na fletnu, mivaji koncerty).za me spokojenost ![]()
@Pov No tak to je tedy paráda
A to je ta škola na tabuláku? Všimla jsem si, že tam má na budově tuším notičky a písmenka z řecké abecdy ![]()
A uměla dcerka než šla do školy hrát na flétničku?
@avna dost přísná je možná na češtinu a angličtinu, ale matematika katastrofa.(vážné potíže s přijímačkama na střední) Němčina ještě větší katastrofa k vytrhání vlasů. Učitelé - člověk musí mít štěstí, ale to je asi určitě riziko každé školy. ![]()
Musím reagovat, že Stupkova je i podle mne docela dobrá škola, možnost zaměření na druhém stupni je fajn.
Heyrovského je ideální pouze pro sportovce. Mají tam cestičku ušlapanou a učitelé přehlíží nedostatky ve vědomostech a dávají dobré známky (pak je třeba udržet zdraví rozum a dítě neposílat slepě na gympl, protože má přece dobré známky…)
Pokud je dítě nadprůměrně nadané, může se zkusit dostat do speciální třídy ZŠ Hálkova, ale chce to důkladně zvážit a zajít si před tím do PPP.
Čajkovského základka nevím, vím jenom čajkovského gympl - pokud pomineme sportovní třídy, tak je to docela fajn pohodový gympl.
@avna neumela hrat vubec, ale uz v prvni tride, na konci, hrala bezvadne a ted sama hledim, jak ji to jde.kdyz jsem mluvila s nekterymi rodici, tak vsechny deti, vcetne kluku, se naucily hrat moc dobre
ja zas musim reagovat na zs Halkova, ta skola ma jen dobre jmeno, od zname co se pohybuje ve skolstvi vim, ze je to spis protekcni skola, kde je spousta problemu s chovanim deti, ale sama zkusenost nemam ![]()
@Pov Tak to je tedy paráda! ![]()
Jinak na každém šprochu pravdy trochu ![]()