Refinance hypotéky

2453
30.1.14 15:43

Refinance hypoteky

Ahoj holky. prosim o radu nekoho, kdo uz refinancoval. mame s přítelem celkem vse zjisteno, budeme prechazet od CS ke KB, daji nam tam nižší urok :potlesk: potrebuji vedet jestli po nas budou požadovat dolozeni nasich prijmu jako to bylo kdyz jsme si hypoteku zarizovali nebo si to jen prevedou mezi sebou? a je tam nejaky jednorazovy poplatek za ten prevod :think: sice mame financ. poradce, ale nektere věci jsme se pozapomneli zeptat :roll: dik moc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6410
30.1.14 15:45

Já refinancuju u Equa bank a mají bezkonkurenční úroky - 1,5 mil, fix na 5 let za 2,74% - kolik máte v KB?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Any11
30.1.14 15:50

@peta81 S prijmy nevim, meli jsme to slozitejsi, takze jsme dokladali.. za hypo jsme nic neplatili, maji myslim refinanc zadarmo. (Aspon v rijnu to tak bylo.)

• Citovat
  • Upravit
Silky123
30.1.14 15:51

My se těšíme, až nám skoční fixace a prcháme z KB ;)

• Citovat
  • Upravit
2453
30.1.14 15:53

V KB nam teda dali vic, je to 2,99%, ale ja tem mensim bankam proste moc neverim. radsi sazim na jistotu, coz snad ta KB je, bojim se, ze ty mensi pak zkrachujou nebo tak… :nevim: jo, a tu puvodni, co mame v CS, tam je 5,04% 8o mazec, co? brali jsme si ji před 5 lety, to holt bylo takhle vysoke :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13141
30.1.14 15:54

My budeme rádi, když zůstaneme u ČS a dají nám nějaký slušný úrok. U jiných bank se to akorát komplikuje a komplikuje. Jedna hypotéka a každých 5 let nervy v háji. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2453
30.1.14 15:54

@Silky123 proc, jestli se muzu zeptat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2453
30.1.14 15:56

@omites taky jsme tam chteli zustat, mysleli jsme, ze nam ten urok cuknou dolu, to sice jo, ale jen na 3,30% previti, nevazej si zakazniku :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17724
30.1.14 16:01

Já si zařizovala tzv. dopředné refinancování (fixace stávající hypotéky nám končí až v květnu 2014,ale mohli jsme si zafixovat úrokovou míru co nabízeli v listopadu :palec: ) za dopředný refinancing jsme platili 3000,–kč a příjmy jsme dokládali znovu, jelikož si novou hypo beru s novým partnerem, takže to chtěli znovu doložit, nevím jak to je pokud se dlužníci nemění :think: zavolala bych svému poradci být Tebou ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13141
30.1.14 16:11

@Evickita jo to jsme se taky snažili. Začali jsme jednat už v létě. Protahovali to tak, že z 2,8 je stejně 3,2. To můžu zrovna zůstat ve spořce.
K tomu tam máme na jedné nemovitosti věcné břemeno, to nám taky mohli říct třeba v říjnu, že jim to tam vadí a touhle dobou mohlo být dávno pryč.
Prostě, co šlo, to se po… 3,2 mi dá i spořka. Prozatím běhám teda akorát tak po katastru a ruším to břemeno podle nového občanského zákoníku (taky lahůdka).
Nepodcenila jsem to, jednala jsem 3/4 roku dopředu a mám houby. Nám prostě není souzené v klidu zařídit tu hypotéku. Už při sjednávání bylo taky docela tóčo před pěti lety. Úrok 2,7 by byl krásný, ale Equa bank (a ani žádná jiná) s nama stejně jednat nebude.
Původní úrok máme 5%. i 3,2 je pro nás dobré. Taková z nouze cnost, no :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.1.14 16:21

@peta81 Zkuste jeste zatlacit, nam rovnou nabidli 2,89. A jednu dobu mluvili i 2,79.. ale nemame uplne beznou hypo (mame problem dolozit bonitu, takze jsem i za tuhle nabidku spokojena), jinak jednani KB.. je dost silene, vsechno tam trva sto let.

Radsi anonymmne…

• Citovat
  • Upravit
30.1.14 16:27

Jestli máte šikovného poradce, tak ukažte v bance konkurenční nabídku a ČS by Vám to měla dát níže, je to o komunikaci, určitě si platících a dobrých zákazníků váží, jinak při refinanci většina bank doložení příjmů nechce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2453
30.1.14 16:27

@anonymni dik, my bychom tam taky radi zustali, bylo by to pro nas nejjednodussi, nechce se nam prechazet jinam. vyrizovani, zarizovani… :cert: mozna jim ještě zkusime pohrozit, ze pujdeme jinam, třeba uberou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
360
30.1.14 16:31

Ahoj. My „refinancovali“ minulý rok v červenci a nakonec jsme zůstalo u ČS. Prvotní nabídka ČS byla o půl procenta vyšší než máme teď. Jen to zkouší a stačí říct, že máte vyhodnější nabídku a hoooodně sleví :pankac: My už měli zažádáno i o podrobné vyučtování kolik budeme k datu, kdy nám končí fixace, dlužit (nevím jak se to teď jmenuje). Ale jak říkám, nakonec jsme zůstali s úrokem 2,84 % (samozřejmostí je „povinnost“ aktivního účtu :zed: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13141
30.1.14 16:37

@eMíša mě by celkově zůstat u spořky vlastně ani nevadilo. Mám na účet navázané další věci. Měnit tohle všechno + zástavy na nemovistostech, vinkulace pojistek a pod… Jen trochu slušný úrok, kdyby byl. Ale já už tam hrozit byla :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty

Ikona - Zbyněk Vorel

Zbyněk Vorel