Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty
Zbyněk Vorel
Ahoj holky. prosim o radu nekoho, kdo uz refinancoval. mame s přítelem celkem vse zjisteno, budeme prechazet od CS ke KB, daji nam tam nižší urok
potrebuji vedet jestli po nas budou požadovat dolozeni nasich prijmu jako to bylo kdyz jsme si hypoteku zarizovali nebo si to jen prevedou mezi sebou? a je tam nejaky jednorazovy poplatek za ten prevod
sice mame financ. poradce, ale nektere věci jsme se pozapomneli zeptat
dik moc.
Já refinancuju u Equa bank a mají bezkonkurenční úroky - 1,5 mil, fix na 5 let za 2,74% - kolik máte v KB?
@peta81 S prijmy nevim, meli jsme to slozitejsi, takze jsme dokladali.. za hypo jsme nic neplatili, maji myslim refinanc zadarmo. (Aspon v rijnu to tak bylo.)
V KB nam teda dali vic, je to 2,99%, ale ja tem mensim bankam proste moc neverim. radsi sazim na jistotu, coz snad ta KB je, bojim se, ze ty mensi pak zkrachujou nebo tak…
jo, a tu puvodni, co mame v CS, tam je 5,04%
mazec, co? brali jsme si ji před 5 lety, to holt bylo takhle vysoke ![]()
My budeme rádi, když zůstaneme u ČS a dají nám nějaký slušný úrok. U jiných bank se to akorát komplikuje a komplikuje. Jedna hypotéka a každých 5 let nervy v háji. ![]()
@omites taky jsme tam chteli zustat, mysleli jsme, ze nam ten urok cuknou dolu, to sice jo, ale jen na 3,30% previti, nevazej si zakazniku ![]()
Já si zařizovala tzv. dopředné refinancování (fixace stávající hypotéky nám končí až v květnu 2014,ale mohli jsme si zafixovat úrokovou míru co nabízeli v listopadu
) za dopředný refinancing jsme platili 3000,–kč a příjmy jsme dokládali znovu, jelikož si novou hypo beru s novým partnerem, takže to chtěli znovu doložit, nevím jak to je pokud se dlužníci nemění
zavolala bych svému poradci být Tebou ![]()
@Evickita jo to jsme se taky snažili. Začali jsme jednat už v létě. Protahovali to tak, že z 2,8 je stejně 3,2. To můžu zrovna zůstat ve spořce.
K tomu tam máme na jedné nemovitosti věcné břemeno, to nám taky mohli říct třeba v říjnu, že jim to tam vadí a touhle dobou mohlo být dávno pryč.
Prostě, co šlo, to se po… 3,2 mi dá i spořka. Prozatím běhám teda akorát tak po katastru a ruším to břemeno podle nového občanského zákoníku (taky lahůdka).
Nepodcenila jsem to, jednala jsem 3/4 roku dopředu a mám houby. Nám prostě není souzené v klidu zařídit tu hypotéku. Už při sjednávání bylo taky docela tóčo před pěti lety. Úrok 2,7 by byl krásný, ale Equa bank (a ani žádná jiná) s nama stejně jednat nebude.
Původní úrok máme 5%. i 3,2 je pro nás dobré. Taková z nouze cnost, no ![]()
@peta81 Zkuste jeste zatlacit, nam rovnou nabidli 2,89. A jednu dobu mluvili i 2,79.. ale nemame uplne beznou hypo (mame problem dolozit bonitu, takze jsem i za tuhle nabidku spokojena), jinak jednani KB.. je dost silene, vsechno tam trva sto let.
Radsi anonymmne…
Jestli máte šikovného poradce, tak ukažte v bance konkurenční nabídku a ČS by Vám to měla dát níže, je to o komunikaci, určitě si platících a dobrých zákazníků váží, jinak při refinanci většina bank doložení příjmů nechce
@anonymni dik, my bychom tam taky radi zustali, bylo by to pro nas nejjednodussi, nechce se nam prechazet jinam. vyrizovani, zarizovani…
mozna jim ještě zkusime pohrozit, ze pujdeme jinam, třeba uberou
Ahoj. My „refinancovali“ minulý rok v červenci a nakonec jsme zůstalo u ČS. Prvotní nabídka ČS byla o půl procenta vyšší než máme teď. Jen to zkouší a stačí říct, že máte vyhodnější nabídku a hoooodně sleví
My už měli zažádáno i o podrobné vyučtování kolik budeme k datu, kdy nám končí fixace, dlužit (nevím jak se to teď jmenuje). Ale jak říkám, nakonec jsme zůstali s úrokem 2,84 % (samozřejmostí je „povinnost“ aktivního účtu
)
@eMíša mě by celkově zůstat u spořky vlastně ani nevadilo. Mám na účet navázané další věci. Měnit tohle všechno + zástavy na nemovistostech, vinkulace pojistek a pod… Jen trochu slušný úrok, kdyby byl. Ale já už tam hrozit byla ![]()