Refinance hypotéky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
26295
30.1.14 17:55

@peta81 zkuste ještě vyjednávat, třeba vám nabídnou lepší sazbu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6410
31.1.14 09:57

Nečetla jsem všechny příspěvky jen reaguju na „malou banku“ - mít úvěr u malé banky mi nevadí, víc bych se bála jim svěřit peníze, ale stejně je teď všechno pojištěné, takže žádné riziko. Kolem hypotéky jsem běhala půl roku a hodně dopředu, sazbu 2,74% mám zafixovanou už od srpna 2013 a refinancuju v květnu 14. U Spořitelny jsem byla 22 let - výbornej klient, spoustu jejich produktů, vždycky všechno zaplaceno včas ale jsou arogantní a chovají se nemožně, podmínky mají příšerný. Odcházet po této době je opruz, ale Equa mi všechno zařídila, dokonce borec místo mne i na katastr zašel. Nestálo mě to nic. Žádnej poplatek ani znaleckej posudek, prostě nula. Nemusím už platit na vedení sporožira (výhodný balíček 57 Kč/M) ani za vedené hypotéky 200Kč/m) kartu mám zdarma a ne za 400 Kč jako u ČS. Úroky od ČS jsem měla 4,99 - ale to tak v té době bylo. Víc mě štve jak se ke mně po těch letech chovají, takže nazdar bazar!
Poradci katastrofa - nejlepší podmínky co jsem dostala (a konzultovla jsem to se 6 poradci) byly o 0,4% horší než jsem si sehnala sama na netu.
Co nejvíc oceňuju u Equy je přístup a možnost mimořádek zdarma každý rok k výročí smlouvy 50.000 - 20% jistiny, takže pokud to budu zvládat povalím mimořádky ať to mám co nejdřív z krku. Taky nemusím vyčerpat celých 1,5mil jak mám ve smlouvě ale můžu beztrestně o 10% míň - takže syslím abych si mohla vzít v květnu jen 1,350tis.
Možná je to taky hodně o lidech, já jsem kápla na výbornýho kluka v bance (Brno) je ochotnej, slušnej, precizní, prostě poklad. A to jsem náročnej klient :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
344
31.1.14 18:08

Taky bych se nebál „malých“ bank. Sám jsem teď (v prosinci) využil nabídky mBank. 2.79% dostane každý bez dalších podmínek a vyřízení je samozřejmě zdarma stejně jako vedení, běžný účet atd. (2,49% s pojištěním schopnosti splácet). Každý rok můžu bez sankce zaplatit až 20% mimořádnou splátkou. Ta banka je zisková, má jen v ČR 500+tis. klientů a její matka je druhá největší banka v Německu.

Poradci je aktivně nedoporučují, údajně dávají jen poloviční provize než jiné banky. Ale když jsem řekl své poradkyni, že chci mBank (lepší nabídku při fixu a bez dalších podmínek zdaleka neuměla - 2.99 myslím), tak bez problémů vše vyřídila, já jen dodal podklady o které si řekla a o nic už jsem se dál nestaral.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3630
2.2.14 14:04

@iva2009 přesně tak, taky jsme přešli k equa bank má i účet zdarma. Jinak jsme dokládali příjmy a museli jsme udělat odhad, který nám po schválení refinancování proplatili. Ke KB nechoďte. My od nich odešli, protože mají poplatky snad na všechno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1783
9.2.14 18:13

Ahojky, tak my budeme refinancovat teď, sice máme fix až v září, ale dostali jsme nabídku na 2,59%, což je super, protože máme vcelku vysokou částku. Výhodou je to, že refinancování uzavřeme nyní za výhodný úrok a zrealizujeme až v termínu fixace, což je září 2014, tím nebudeme platit žádnou penalizaci za předčasné doplacení. A popravdě 2,59% se mi líbí, protože všichni nám nabízeli přes 3%, máme 90% LTV.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
344
9.2.14 20:30

Jaká to je banka? Je to s jejich pojištěním nebo bez? Jinak dost slušná nabídka při 90% LTV.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1783
9.2.14 20:40

Já na tohle mám perfektní finanční poradkyni, provází nás hypotékou celou dobu, o ji máje. A ano vím, že nabídka je to slušná, ba velmi slušná:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
10.6.14 20:26

Refinance

No my měli před 7 lety u Modré pyramidy 6,8,proto sháním pomoc poradit o refinancování…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6000
11.6.14 09:18

@nakynak tak to je šílený úrok 8o My odešli od KB a minulý měsíc jsme refinancovali u RaiffaisenBank a máme nyní úrok 2,69 :dance: :dance: Jinde u bank jsme se pod 3 nedostali :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mag
12870
11.6.14 09:21

My teď máme úrok 2,3 ;-) před pěti lety do teď jsme měli přes 5 procent.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6909
4.11.14 14:31

My mame 2.19 pres financni poradkyni, doted jsme meli u Kb 4.5

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie