Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty
Zbyněk Vorel
@peta81 zkuste ještě vyjednávat, třeba vám nabídnou lepší sazbu.
Nečetla jsem všechny příspěvky jen reaguju na „malou banku“ - mít úvěr u malé banky mi nevadí, víc bych se bála jim svěřit peníze, ale stejně je teď všechno pojištěné, takže žádné riziko. Kolem hypotéky jsem běhala půl roku a hodně dopředu, sazbu 2,74% mám zafixovanou už od srpna 2013 a refinancuju v květnu 14. U Spořitelny jsem byla 22 let - výbornej klient, spoustu jejich produktů, vždycky všechno zaplaceno včas ale jsou arogantní a chovají se nemožně, podmínky mají příšerný. Odcházet po této době je opruz, ale Equa mi všechno zařídila, dokonce borec místo mne i na katastr zašel. Nestálo mě to nic. Žádnej poplatek ani znaleckej posudek, prostě nula. Nemusím už platit na vedení sporožira (výhodný balíček 57 Kč/M) ani za vedené hypotéky 200Kč/m) kartu mám zdarma a ne za 400 Kč jako u ČS. Úroky od ČS jsem měla 4,99 - ale to tak v té době bylo. Víc mě štve jak se ke mně po těch letech chovají, takže nazdar bazar!
Poradci katastrofa - nejlepší podmínky co jsem dostala (a konzultovla jsem to se 6 poradci) byly o 0,4% horší než jsem si sehnala sama na netu.
Co nejvíc oceňuju u Equy je přístup a možnost mimořádek zdarma každý rok k výročí smlouvy 50.000 - 20% jistiny, takže pokud to budu zvládat povalím mimořádky ať to mám co nejdřív z krku. Taky nemusím vyčerpat celých 1,5mil jak mám ve smlouvě ale můžu beztrestně o 10% míň - takže syslím abych si mohla vzít v květnu jen 1,350tis.
Možná je to taky hodně o lidech, já jsem kápla na výbornýho kluka v bance (Brno) je ochotnej, slušnej, precizní, prostě poklad. A to jsem náročnej klient ![]()
Taky bych se nebál „malých“ bank. Sám jsem teď (v prosinci) využil nabídky mBank. 2.79% dostane každý bez dalších podmínek a vyřízení je samozřejmě zdarma stejně jako vedení, běžný účet atd. (2,49% s pojištěním schopnosti splácet). Každý rok můžu bez sankce zaplatit až 20% mimořádnou splátkou. Ta banka je zisková, má jen v ČR 500+tis. klientů a její matka je druhá největší banka v Německu.
Poradci je aktivně nedoporučují, údajně dávají jen poloviční provize než jiné banky. Ale když jsem řekl své poradkyni, že chci mBank (lepší nabídku při fixu a bez dalších podmínek zdaleka neuměla - 2.99 myslím), tak bez problémů vše vyřídila, já jen dodal podklady o které si řekla a o nic už jsem se dál nestaral.
@iva2009 přesně tak, taky jsme přešli k equa bank má i účet zdarma. Jinak jsme dokládali příjmy a museli jsme udělat odhad, který nám po schválení refinancování proplatili. Ke KB nechoďte. My od nich odešli, protože mají poplatky snad na všechno.
Ahojky, tak my budeme refinancovat teď, sice máme fix až v září, ale dostali jsme nabídku na 2,59%, což je super, protože máme vcelku vysokou částku. Výhodou je to, že refinancování uzavřeme nyní za výhodný úrok a zrealizujeme až v termínu fixace, což je září 2014, tím nebudeme platit žádnou penalizaci za předčasné doplacení. A popravdě 2,59% se mi líbí, protože všichni nám nabízeli přes 3%, máme 90% LTV.
Jaká to je banka? Je to s jejich pojištěním nebo bez? Jinak dost slušná nabídka při 90% LTV.
Já na tohle mám perfektní finanční poradkyni, provází nás hypotékou celou dobu, o ji máje. A ano vím, že nabídka je to slušná, ba velmi slušná:-)
No my měli před 7 lety u Modré pyramidy 6,8,proto sháním pomoc poradit o refinancování…
@nakynak tak to je šílený úrok
My odešli od KB a minulý měsíc jsme refinancovali u RaiffaisenBank a máme nyní úrok 2,69
Jinde u bank jsme se pod 3 nedostali ![]()
My teď máme úrok 2,3
před pěti lety do teď jsme měli přes 5 procent.
My mame 2.19 pres financni poradkyni, doted jsme meli u Kb 4.5