Reflux u dvoutýdenního chlapečka

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Iri
141
11.1.11 22:24

To, že může mít brzy hladík se týká, pokud by si ji dávala jen to přední mléko..
:wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46
12.1.11 00:01

Reflux dobře znám u obouch synů a byli narození v termínu.První blinkal do 7 měsíců a řekla bych,že víc než druhý syn.se starším jsem byla na vyšetření a bylo mi řečeno,že až bude sedět a jíst tužší stravu tak se to upraví.S mladším jsem na vyšetření ani nebyla.Ten přestal blinkat o něco dřív a oba dobře prospívali. :-) Já jsem si koupila do postýlky kojící polstář s klínem a k tomu polohovací válečky a nechávala syna spát na boku asi tak do půl roku.
Neboj ono se to zlepší a pak úplně přestane.Říkají tak do roka.vím jak se cítíš taky jsem byla z toho vynervovaná hlavně u prvního syna.U druhýho jsem věděla už co to obnáší. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12
18.1.11 20:16

Ahoj, dekuju za odpovedi. Porad je to docela sila. Mala si totiz neodrihne a tim padem ma krece v brise. Jenze s briskem ji nemuzu moc hybat, abych zase nerozpohybovala to blinkani…Velmi casto se pri kojeni a po nem rozplace a je nespokojena…:-( Takze pak ji treba po pul hodine usedaveho breku dam znovu prs a takhle treba ctyrikrat za sebou..absolutne jsem ztratila jakykoliv system. Ted uz to neni po trech hodinach..je to proste chaos…Je to strasny, ze ji nedokazu ulevit…Mala bud spinka nebo ji kojim anebo breci, treba i nekolik hodin vkuse :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Iri
141
18.1.11 21:21

Při odříhnutí mně fungovalo dobře, když jsem malou položila na postel na bříško a jemně jsem ji po krmení tlačila bříško. To ji často pomohlo vytlačit vzduch a krkla si. Na rameni to trvalo i někdy 15min.
Ale napadlo mě, malá mi také jeden čas plakala u prsa a pediatrička zjistila, že má kvasiniky na jazýčku a během kojení jí to trápí. Předepsala mně na bradavky a malé fialovou vodičku z lékarny a do týdne to bylo dobré. Tak se koukni, jak jazýček vypadá. Myslím, že by měl mít bílý povlak, ale už si to tolik nepamatuji.
A vydrž. Utečete to rychle… :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
54
31.1.11 16:09

Ahoj!
I já mám tu čest s dost útrpným refluxem u miminka. Prcek si potřebuje odkrknout i 2-3 hodiny po jídle. Osvědčilo se mi na krkání toto:

1. Když si neodříhne, položit na chvilku záda a opět zvednout - zatím mi to fungovalo vždycky
  2. Položit na chvíli na bříško, taky si často říhne
  3. poloha tygříka, kdy kvůli refluxu dám pozor, aby byla hlavička výš než nožičky, to krom krkání prcek i prdí:-).

Taky nám bylo doporučeno zmenšit dávku mléka na jedno kojení (kojením jen z jednoho prsu), ale to jsme pak měli stejný problém jako ty - Adámek byl hladovej a brečel a dožadoval se kojení o to častěji a to je pak opravdu chaos. Tak jsem od toho ustoupila a kojím množství, jaké žádá.

Taky na noc a během ní podávám u každého kojení 1-2 lžičky Nutritonu (v průběhu, ne před kojením, to pak blinká mimi obloukem), protože v noci je reflux u nás nejhorší. Rozhodně stále máme vyvýšenou polohu. A hlavně věřím, že to co nejdřív pomine :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí