Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj,
máte prosím někdo zkušenosti se sedátkem Hauck Fix Sit? Chystáme se na hory a zjistili jsme, že když do/na auto dáme vše potřebné (kočárek, postýlka, lyže, sáňky, nějaké to oblečení…), tak už se nám nevejde jídelní židlička
![]()
Takže jsem hledala na netu a našla toto sedátko, bohužel nikde není jeho popis - nosnost, na jaký typ stolu ho lze přidělat, apod…
A přeci jen, stojí okolo 700Kč, tak váhám, zda je do toho investovat ![]()
Pokud ho někdo máte, nemohli byste mi napsat své zkušnosti? Klidně i na mail!
Předem moc děkuji!!!
Eliška
Ahoj Eliško,
s touto sedačkou nemám zkušenost, ale napadlo mě, zda by ses nemohla zeptat třeba telefonicky v místě pobytu, jestli náhodou nevedou v jídelně jídelní židličky pro děti. U nás to tak na dovče bylo a vůbec jsme s tím nepočítali.
Pa Štěpík
a nechceš zkusit za 200 kč jídelní židličku antilop z Ikei? Všechny čtyři nožičky jsou vyndávací kovové tyčky, takže je do auta vmáčkneš jakkoliv a vlastní sedátko taky nezabere moc místa. My s ní cestujem často, používáme ji i doma a nemusíme se bát jestli stůl v místě pobytu bude dostatečně bytelný.
![]()
Ahoj,
díky za odpovědi! To máte tak, kdyý někdo kupuje auto a nemyslí na to, že jednou bude mít mimi - máme 3dévřovou fiestu ![]()
Na tu židličku v ikee jsme taky koukali a u manžela nějak neprošla - na některý věci je až moc velkej estét
Tak hledáme jiný řešení…
A v místě pobytu prý dět. židličky nevedou - známí tam jezdí každý rok a museli si vézt svojí. Ach jo!
Ale jinak díky!
E.
Jasně
, ale myslím že na cestování estetika není nejdůležitější hledisko a určitě je bezpečnější samonosná židlička, než šroubovací ke stolu, když ještě ke všemu člověk neví jaký ten stůl bude. Nehledě na cenu. Já mám taky u našeho masivního jídelního stolu dřevěnou židli,ale tu bych naložila leda do tranzita
. Ale musím přiznat, že když naše dcerunka začínala papat sama tak jsem ji i doma dávala do té ikeácké a potom jsem je ve vaně sprchovala obě(Kamču i židli). Takže on i ten lehkej skladnej neestetickej omyvatelnej plast má něco do sebe.