Spinkání přes den

3
31.1.05 13:33

spinkání přes den

Ahojky maminky,
chtěla bych se zeptat, od kdy začali vaši mimoušci potřebovat jenom jeden (poobědový) spánek za den. Mám 9-ti měsíčního chlapečka a až do minulého týdne spinkal dopo i odpo, teď už ale dopo (pokud nejdeme ven nebo nejedeme v autě) neusne, a tak si říkám, že už bych ho nechávala spát jen po obědě. Nevím ale, není-li to ještě moc brzy…V noci spí(samozřejmě s pár probuzeníma) tak 11,12 hodin. Musela bych trošku změnit rytmus dne, procházky, vaření a tak, abychom jedli už před dvanáctou a na prochajdu chodili mezi 10-11(pak by asi usnul a to už by se zase všechno posunulo) a potom po spaní, případně někdy na to spaní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
830
31.1.05 16:37

Ahoj Luuco,

můj syn taky začal spát jednou denně od devátého měsíce, resp. jsme najeli na režim, protože usínal ještě okolo17.-17:30hod. a večer pak juchal třeba do desíti. Tak jsem ho začla dávat spát do kočáru na balkon a tam spí dostatečně dlouho, aby vydržel do večera a šel normálně spát.

Jinak přes den spí tak 2 hodiny (dneska spal 3 a 1/2hodiny 8O ) a v noci tak 10 hodin (někdy malinko víc).

Ahoj Katka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
31.1.05 17:27

Ahoj,
ja mam chlapecka 1,5 roku a spat jenom po obede zacal az asi pred 2 mesici, do te doby spal i dopoledne. Zkousela jsem aby vydrzel az do odpoledne, ale byl nevrly a nechtel pak treba ani obed. Asi od roka mel takovy zvlastni rezim, budil se docela brzo rano (kolem 4), do sesti byl cily jak rybka, pak usnul a spali jsme treba do desiti. Pak spal jeste po obede a vecer usinal kolem devate. To vecerni usinani mu vydrzelo doted,ale nastesti vydrzi spat tak do sedmi nekdy i do osmi. Po obede spi tak hodinu a pul az dve hodiny. Tak jsem zvedava jak dlouho mu to vydrzi. Kazde mimi je jine, kamaradky chlapecek spal jednou denne uz od jedenacti mesicu.
Ahoj Jana a Tomasek

• Citovat
  • Upravit
379
31.1.05 19:11

ahoj Luuco,
mam 11,5 mesicniho Ondrase a teprve tyden mi zacal pres den spat jenom jednou,a to dopoledne.dneska vyjimecne spal 2×,asi to bylo pocasim.vecer uz je v 6 v posteli a spi az do rana tak se dvema probuzenimi.
taky se mi budi okolo 4 hodiny ranni,napije se mlika a jde spat znovu.kdyz neni v baraku randal od triskajicich dveri od vytahu,tak se vzbudi okolo 7.
taky uz jsem se tesila,az si to spani pres den trochu ustali,protoze pokazdy,kdyz jsem si myslela,ze uz ma „rezim“,tak si ho najednou rozhodil a spal v jinou hodinu:-)
ted uz to snad bude nadlouho:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
31.1.05 19:41

Ahoj,
nase dcera zacala spat 1× denne take okolo 9. mesice. Denni rezim mame od te doby naprosto pravidelny: rano vstava kolem 7:30, v 10 hod jdeme na prochazku, obed ma kolem 11:30 az 12 hod, pak spat (driv spala az 3 hodiny :D , ted si to zkratila na 1,5 hod), vecer chodi spat mezi 20 az 21 hod.
Byt tebou tak bych neresila zda to je nebo neni brzy, deti si to stejne vzdy udelaji po svem :P
Mej se hezky, Radka

• Citovat
  • Upravit
274
31.1.05 20:07

Já mám téměř 9měsíčního chlapečka, spinká pořád 2× denně. Poprvé mezi 10-12h a podruhé mezi 14-17h. Večer usíná kolem osmé a vstává o půl sedmé. V noci se několikrát budí a nechce se mu spát.
Ale hlavně chci napsat, že můj starší syn spal jednou denně od 6měsíce a večer usínal o půl desáté. Teď mu budou tři roky a když jde odpo spát, usíná v jedenáct.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1223
31.1.05 20:57

Ahoj,
moje dvě děti taky začaly spát jednou denně kolem 9-10. měs. Napřed tak kolem 11 a oběd byl až potom. Postupně se dopoledne protahovalo, až se spánek s obědem prohodil. Bylo pak pro ně těžké vydržet až do večera, dcera padla za vlast po 18.00 a spávala až do rána. Ale zvykly si. Syn přestal přes den spávat v 18 měsících, dcera teď, ve 2 letech.
 Jana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
31.1.05 21:54

díky za rady

Děkuju moc za rady :D , asi to u nás bude odobné jako u Radky, vstávání a usínání máme ve stejnou dobu :) . Jenom se musím naučit rychle vařit, abych to, až přijdeme z procházky stihla. Nebo si jídlo předvařujete? Já to teď dělám tak, že většinou uvařím na 2 dny, takže mám vždycky jeden den „volno“. A někdy se při procházce stavím s jídlonosičem v menze a synkovi pak rychle něco uvařím nebo popř. ohřeju skleničku.. Ale to by mě taky docela zajímalo, jak to s tím vařením děláte. To jsem zvědavá, co 8O .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
461
1.2.05 09:41

Ahoj,

to mě také zajímá, jak na vaření. Asi jsem neschopná, ale vařit každý den pro všechny prostě nestíhám, kdybych se rozkrájela. Buď vařím pro malého, nebo pro sebe…a máme takového zlobiče, že mám kolikrát problém to bez křiku i ohřát. Spal teď dvakrát denně, 1 dopo a po o. Najednou dopoledne zrušil a od 2 v noci nějak špatně zabírá, tak asi pořád zlobí ty zuby… Jinak o pevém režimu sním už od jeho narození :roll: :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
830
1.2.05 10:22

Přidávám se mezi neschopné matky :lol: ,

pro mladšího synka vařím tak na 3 dny (menší množství mi prostě nejde) a pro staršího vařím tak na dva dny nebo i denně, podle toho, jestli to táta všechno sní nebo ne :D .

A vařím jak se mi zadaří, někdy uvařím včas na poledne (ale spíš ne :lol: ) a někdy kluci jedí až třeba ve dvě, mladší, protože obvykle přes poledne spí, jí někdy až ve tři.

Ahoj Katka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.5.13 14:00

Ahoj,
potřebovala bych se zeptat. Malá má 6 měsíců a zdá se mi, že hrozně často spinká. Samozřejmě jsem ráda, jen mám strach abych něco nezanedbala nebo tak. Třeba dneska:
1 - Večer chodí spinkat o půl 7, spí celou noc a probouzí se v 5:00
2 - jde spinkat tak v 7:00 probouzí se tak za hodinku
3 - jde spinkat v 9:30 a probouzí se na oběd ve 12
4 - nají se a po jídle je tak zmožená, že ju udržuju vzhůru a ve 13:30 zase usíná.

Teďka spinká a bude tak do 16:00. Potom ji udržuju vzhůru, ale tak v 17:30 začne být šíleně protivná a tak nějak to docvakáme aspoň do té půl 7 a jde zase spinkat.

Děkuji moc za názory

• Citovat
  • Upravit
Billi
29.5.13 14:08
@Anonymní píše:
Ahoj,
potřebovala bych se zeptat. Malá má 6 měsíců a zdá se mi, že hrozně často spinká. Samozřejmě jsem ráda, jen mám strach abych něco nezanedbala nebo tak. Třeba dneska:
1 - Večer chodí spinkat o půl 7, spí celou noc a probouzí se v 5:00
2 - jde spinkat tak v 7:00 probouzí se tak za hodinku
3 - jde spinkat v 9:30 a probouzí se na oběd ve 12
4 - nají se a po jídle je tak zmožená, že ju udržuju vzhůru a ve 13:30 zase usíná.

Teďka spinká a bude tak do 16:00. Potom ji udržuju vzhůru, ale tak v 17:30 začne být šíleně protivná a tak nějak to docvakáme aspoň do té půl 7 a jde zase spinkat.

Děkuji moc za názory

Pokud nezačala tak spinkat ze dne na den, tak bych byla v klidu. Mně v té době syn spal „jen“ 2-3× denně, ale celkem 5-6 hodin a v noci dával 12-13 hodin v kuse…
Neboj, vyrost z toho ;)

• Citovat
  • Upravit
7626
29.5.13 14:15

Maly ma 5 mesicu a spi mi taky tak..v poradne mi rekla ze deti tohoto veku by meli mit tech 6 hodin spanku pres den

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí