Reflux bez zvracení

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
2081
9.3.10 08:59

NAse mala ma podle meho reflux i ted, v roce a trictvrte. A proc si to myslim? Pokud vypije mlicko, zacne tak za ctvrt hodiny kaslat. Kolikrat ji to i vzbudi a musim ji posadit, aby se neudusila. Nebo pres den vidim, jak se zastavi a polyka usilovne, jako kdyz se vam chce zvracet. Dr. to opet neresi…tak nevim, prejde to?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7267
9.3.10 09:37

Tak reflux muze byt i kdyz dite nezvraci - znam tri maminky, kterym to u deti diagnostikovali a pritom vubec na zvraceni netrpeli.
Jinak koukam jak ted pomalu kazde mimco na to ma leky , pritom jsem se docetla ze do roka je to jeste v norme. Nebo vam deti nepribirali na vaze? Nam po zavedeni prikrmu a Nutrilonu teda pribiva jak divej , takze sice ma reflux ale pry to neni treba resit kdyz takhle pribyva

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1357
9.3.10 11:38

No, takže nám nepřibívá, od narození sotva kilo 8-o , ta nová doktorka mi dnes po telefonu ( je na horách a sestra mi na ní dala číslo- to je servis, co?), tak mi poradila ať jí koupím Nutriton a přidávám do mlíka a žev pondělí se na to mrknem a třeba pošleme na vyšetření, ale že léky mi nedá, že nám dá nějaký doplněk stravy jako vitamínky a že mám malou bejt, když nemá takovou potřebu hladu. Prostě buď se jí to srovná po tom Nutritonu a když ani pak nebude víc papat, tak budou vitamínky. No každopádně holku musá vidět, že? Takže k ní frčíme v pondělí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2081
9.3.10 11:46

JancoK, to je opravdu malo, pokud mala pribrala pouze kilo od narozeni a jsou ji tri mesice…
Drzim palce, at s tim doktorka neco udela a nenech se odbyt a otravuj a otravuj…ahoj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7267
9.3.10 12:45

ja bych to nevidela tak zle, nas Danula taky pribral ve 3 mes. jen neco lehce pres kilo. ale ty uz nekojis ted koukam, co ?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2081
9.3.10 13:22

zuzko, jestli jsem to dobre pochopila, tak pribral zatim pouze kilo OD narozeni, tj. za 3 mesice. A to mi malo prijde, jestlize ma mimi pribirat na dolni hranici 150 g/tyden.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7267
9.3.10 20:55

jo, ja to pochopila stejne. ale pribrala vic, vzdyt ty deti neco zhubnou po narozeni. Nas Danik pribral lehce pres kilo od porodni vahy na 3 mesicich, ale byl kojenej to je pak rozdil nez kdyz je dite na UM. A k nejakym normam se nase doktorka prilis neupina a rekla nam ze je lehce nedonosenej takze mu mozna potrva nez naskoci s vahou a ze i bude drobnejsi (prvni syn totiz na UM sotva zdvojnasobil v pul roce svou porodni vahu) … no tak proto rikam ze bych zrovna tohle zas tak zle hned nevidela

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13114
9.3.10 21:49

Jani, naše teda při pití nebrečela, vždy po pití, u nás to začalo až po šestinedělí, do té doby nezvracela, ale chrčela a po kojení řvala, taky mi trvalo než jsem přišla co to vlastně je. Píšeou, že děti mají být po kojení spokojení, ale naše řvala jak tur. Nejdřív jsme zkoušeli Nutriton je to na zahuštění MM, ale nepomohlo to, zkusila jsem i UM, ale to zvracela taky. Museli jsme vydržet, přešlo to kolem 6.měsíce-to zvracení, ale plakat přestala tak po 3.měsíci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1357
10.3.10 21:21

Tak včera navečr jsme nasadili Nutriton ( poradila lékárnice abych si prej mohla ředit koncentraci jak nám to bude vyhovovat) a zatím to vypadá ok, ale nechci to zakřiknout. Dopoledne a ráno mi jedla dokonce i po dvou hodinách a spokojeně si mlaskala. Teď večer ale zase dělala scénu a tak jsem jí dala napít a spát a bude jíst ještě před půlnocí. Tak uvidíme. Držte nám palce, holky. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11.3.10 15:28

Ahoj, Ten reflux bez zvraceni s jmenuje „tichy“ . My jsme to taky meli a taky jsme malo pribirali. Ve trech mesicich jen kilo. Kojili jsme, zadne leky jsme neuzivali, jen jsme meli doporuceno byt co nejvice ve svisle poloze, treba v autosedacce nebo v lehatku. Asi v peti mesicich to bylo v poradku, ale jsme porad mensi a hubenejsi nez vrstevnici.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
DankaBlue
11.3.10 23:04

Ahoj Nancy, my mame asi totez. Mala ma ted 16 mesicu, dela nam to od roka, do te doby byla v pohode, jen casto skytala. Dela nam to jen po vecernim jidle, protoze po tom si leha do postylky, nebo i odpoledne, pokud se pred tim vice napije. UTZ na reflux pry negativni. Jedine, co zatim pomohlo, je zde jiz zminovane Motilium, ktere je ovsem pro deti od 35kg a my mame 10kg:-( Moc by me zajimalo, co to teda je, kdyz ne reflux.

• Citovat
  • Upravit
9
19.7.19 21:20

@JančaK
Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, vím, že už je to dlouho snad si ještě vzpomenete jak probíhalo léčení, jak Vám pomohla nová doktorka, za jak dlouho tohle všechno odeznělo?

Když se nám malá narodila měla skoro 4kg ale nepřibírala, 1. měsíc jsem zhubla přes 20kg to jen pro představu jakej to byl záhul. Maličká, chudáček proplakala celý dny snad po každém kojení, křičela vždycky když jsem jí chtěla položit na záda, když jsem přebalovala, snad při každé činnosti. Poprvé mi bylo doporučeno abysme koupili BioGaiu, začali jsme užívat, zdálo se, že se to lepší ale to bylo jen zdání. Do toho jsme měli užívat espumisan nebo podobné věci na prdíky, protože se zdálo a že trpí na koliky. Malá pořád moc nepřibírala, tak jsem držela dietu (laktační) kterou ještě dnes dodnes ve většině případech dodržuji. Zaváděl se jí katetr aby se vyloučil bacil, který jí prý znemožňuje přibírat. To se vyloučilo, ale to trápení při zavádění byla hrůza. Křik a pláč neustával, pořád špatně usínala a spala, začala jsem mít podezření na „dráždivé“ dítě ve 2. měsíci jsem doktorku prosila o žádanku k neurologovi, aby se tahle záležitost potvrdila nebo vyvrátila. Bylo mi řečeno, že jsem přecitlivělá a to přenáším na malou, proto není v klidu a že pan doktor řeší urgentní, nebo vážné případy, a na tohle nemá čas, že malá je v pořádku. Konstatovala tak po pěti minutách kdy jsme za ní byli a malá se jí v ordinaci po měsíci usmála, nestačilo apelovat. Ve třetím měsíci jsem si žádanku vydupala, i když neochotně dala nám jí. Malé se začal nějak vzdouvat hrudníček a propínala se do luku až se stavěla dozadu na hlavičku. Neurolog jí prohlídl a řekl, že jsou děti plačtivější a děti klidnější a my máme to nespokojené, že se to zlepší. Do 4.měsíce začala pokašlávat, hrudníček se jí vzdouval častěji, celou dobu strašně špatně odkrkává, snášela jen svislou polohu na rukách jinak srdceryvně ječela. Dnes jsme se sebrali a šli za doktorkou zase, dala nám Nutrilon kašičku a řekla tuhle diagnózu a o refluxu. Čtu si na emiminu stále, ale reflux mě nenapadl prohledat, až dnes když to pediatra řekla si čtu vaše příspěvky a začíná mi to dávat smysl. Jsem šíleně naštvaná, protože jí svým způsobem už 4měsíce nevědomky „týráme“, copak na to nemohla přijít dřív? Od toho tam přece jsou, myslím, že moje apely nebrala v potaz ale na lehkou váhu. Myslím že od ní odejdu, mohla nám s tím poradit už minimálně měsíc zpátky, ale ne všechno je v pořádku přece vidí jí pět minut a to co jí říkám jde druhým uchem ven. Mám strach aby to nebylo něco horšího, ale to její podceňování už mám plný zuby. Podotýkám, že si malá ublinkne jen občas a když už tak se mi zdá že to jde jiným směrem, proto tu trochu ublinkne, ne protože by se dosyta napila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí