Registrace u zubaře

689
10.3.14 10:05

registrace u zubaře - dospělý

Ahoj holky,
chtěla jsem se zeptat jak je to se zubařem a registrací. Mám pocit, že jsem teď něco zvorala… :lol: Mám už delší dobu zubaře, kde jsem celkem spokojená. Teď jsem hledala zubaře pro syna. Všude mají plno našla jsem pouze zubaře s podmínkou že nastoupí i jeden z rodičů. Šla jsem tedy se synem. Jenže první zubař, kde jsem se registrovala mě nechal podepsat registrační listy mě i syna pak mě vyšetřil a pak mi sdělil tu pálku za zákroky, které si účtuje. I kdyby jsem chtěla k tomu zubaři chodit nemohu si to vůbec dovolit. Při jeho vyšetření mi ale objevil dva kazy, proto jsem se hned poté objednala u svého předešlého lékaře na prohlídku, aby mi zuby oštřilo- tak se i stalo ( zubaři jsem neřekla že jsem byla jinde… :? ). Nyní asi po dvou měsících jsem našla jiného zubaře, kde byla stejnáý podmínka jako předtím- našla jsem si ceník, aby se nestala stejná věc jako předtím, jenže po opětné registraci jsem se dozvěděla, že ceník už neplatí tak jak bylo uvedeno- zákroky sice hrazené byli stejným způsobem, ale amalgánové plomby, které měli dělat na pojišťovnu již nedělají a bílé stojí od 1000kč výše - jelikož mám zvýšenou kazivost zubů opět si to nemohu dovolit. Byla jsem tam před týdnem- začal mě teď bolet zub a nevím kam mám teď jít…Můžu zase ke starému zubaři nebo jak to je? Vyznáte se v tom někdo prosím? Musím působit asi jako blbec :D, ale nevyznám se v tom…předem moc děkuji za vaše reakce…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
jaaaaaana
10.3.14 10:23

Jasou to teda pekny vykukove…normalne muzes menit zubare kazde 3 mesice, coz u tebe neni. jak prisne se to posuzuje nevim. jen asi tomu pozdejsimu pojistovna nic neproplati. zalezi kam chces jit ty.sla bych k tomu puvodnimu. taky resim zub, tkaze soucitim…

• Citovat
  • Upravit
26270
11.3.14 18:56

Ahoj, nevím, jestli už Tvému původnímu lékaři přišel výpis z pojišťovny, kde se uvádí, že ten a ten pacient se od něj přeregistroval a myslím, že je tam dokonce uvedeno i jméno lékaře ke kterému. Takže pokud Tě bolí zub a vezme Tě Tvůj původní zubař, tak asi nejspíš k němu, když máš u něj dokumentaci.Ale je celkem možné, že Tě může i odmítnout - buď z kapacitních důvodů anebo Ti může říct, že tím, že ses přeregistrovala byla narušena vaše vzájemná důvěra apod…
Zubaři s pojišťovnama registrují pacienty, protože to pro ně znamená pravidelný příjem. Za 2 roční preventivní prohlídky pojišťovna proplácí cca 650 Kč ročně a je dost těch, kteří to vykazují aniž by se tam ten pacient ukázal…
Jinak pokud jsi registrovaná u zubaře, který má smlouvu s Tvojí pojišťovnou, tak Ti musí nabídnout ošetření na pojišťovnu jako jednu z variant (proč by jinak ty smlouvy s pojišťovnama měli) s tím, že Ti jí třeba nedoporučuje a že by upředňostnil řešení, které ale pojišťovna nehradí.
Přeju hodně štěstí a ať Tě to nebolí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jaaaaaana
17.9.14 19:38

@AnnaP muzu se zeptat, jak to dopadlo, vratila jsi se k puvodnimu zubari? Dozvedel se o tedh dalsich registracich? Resim podobnou vec..

• Citovat
  • Upravit
1267
22.9.14 18:27

@jaaaaaana Samozřejmě, že se zubař o přeregistracích dozví. Bude tam tedy určitě nějaká časová prodleva, nejdříve nový zubař bude informovat pojišťovnu, ta posléze vyrozumí původního zubaře. Pokud je to třeba 2 týdny, měsíc, asi to ještě vědět nebude. Ale radost mu tím určitě neuděláš. Může se totiž stát, že když ti bude dělat stejný výkon jako (bývalý) nový zubař, pojišťovna mu to pak vyhodí a on tě bude dělat gratis. A v takovém případě bych určitě nepočítala s tím, že tě znovu zaregistruje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.5.21 01:57

Ahoj, ozivuji tuto diskuzi. Hledam uz od brezna zubare. Byla jsem u jednoho a podepsala tam registracni papiry, ale protoze jsem nebyla spokojena s vysetrenim, tak jsem si nasla dalsiho zubare ted v kvetnu jsem u nej byla na prvni prohlidce a podepsala znovu registracni papiry. Ted ctu ze registrace jde udelat jednou za 3 mesice u me je rozdil mesic a pul. Co tedy bych mela udelat? K puvodnimu zubari jiz jit nechci. A tady k novemu bych chtela chodit, ale ted nevim mam mu to rict, ze jsem se teda registrovala pred mesicem jinde? A budu muset tu prvni prohlidku u noveho zubare zaplatit? Co by jste delali na mojem miste? Dekuji za rady.

• Citovat
  • Upravit
13141
15.5.21 07:57

Anonymni - potrebovala jsem zmenit zubare drive nez za tech 3 mesice od posledni prohlidky u stareho. Novy me zaregistroval a hradila jsem vstupni prohlidku.
Neni to o tom, ze te novy nesmi zaregistrovat driv ne za 3 medice, sle o tom, ze novemu proplati pojistovna prohlidku s odstupem 3 mesicu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2690
15.5.21 07:58

Ahoj normálně tam zavolej a řekni že rusis registraci že si našla jiného zubaře co ti vyhovuje.. Neboj se to říct, od toho přece máme pusu 😊platit to určitě nebudeš ale radši se na to zeptej aby si pak neměla nikde dluh 😊

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5084
15.5.21 08:38

Registrace se nemusí nijak rušit - vypovídat, to se provede automaticky s novou registrací a to nejdříve za 3 měsíce (to že klient podepsal registraci dříve nevadí). Jinak pojišťovna registrujícímu zubaři proplatí 2 prohlídky ročně nejdříve však za 5 měsíců od předcházející prohlídky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.5.21 16:20

Diky za rady, takze te nove zubarce to reknu, zaplatim tu preventivku dodatecne. Ted jsem se koukala ze pojistovna hradi jen 2× prevenci, amalgam plomby, trhani zubu a jednou rocne zubni kamen. Takze o nic od pojistovny nepříjdu. Tak doufam ze me nevyhodi a proste jen az uplynou 3 mesice si me officialne zaregistruje na sebe. :-)

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie