Reklamace bot Baťa

Napsat příspěvek
Velikost písma:
53
1.2.13 18:36

Ahoj holky,

tak já mám s reklamacemi u Bati opačnou zkušenost (což teda nechápu jak tady tak čtu :-D). Koupila jsem dceři v půli prosince zimní boty, náhradní ke kozačkám co má, roztrhly se jí obě boty naboku, vyrval se prostě ten textil. Měla je na sobě asi 10krát. V pondělí jsem dala reklamovat, v úterý bylo vyřízeno a vrátili peníze. Kamarádka reklamovala zase dětské balerínky kde se odlupoval vršek a také vrátili peníze. A můj chlap kdysi před léty reklamoval boty k obleku, bylo to asi měsíc před koncem záruky, a také vrátili peníze, to jsem čučela jak puk 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Evva5
10.2.13 21:31

@lovelytelle Právě kvůli takovému jednání už boty u Bati nekupujeme. Manželovi neuznali reklamaci na ve vnitř rozpadající se boty po krátkém nošení. Jen ke vzteku jít do tohoto obchodu 8o

• Citovat
  • Upravit
Jitusska
22.2.13 10:05

V jakém obchodu to bylo? chystám se na to samé, protože to opravdu jinak nejde

• Citovat
  • Upravit
toledka
4.4.13 14:08

BATA - už nikdy !!!

Mám stejný příběh, al ejreště jsem ho nevzdala…Koupila jsem si boty v listopadu 2012…Nosila jsem je pouze když nebyl sníh mráz…Boty stály 1.699 kč…Takže jsem ej se vším všudy nosila asi 3 měsíce…Ve čtvrtek minulý týden jsem šla boty reklamovat..Jen upřesnuji, že jsem tam boty zanesla v 17:00 hod..Takž k večeru…V sobotu téhož týdne mi byl zaslán email, že si mám boty vyzvednout, že reklamace byla zamítnuta a důvod se dozvím na prodejne…Uplně rozpálená do žhava jsem šla…(boty se začaly ve předu olupovat, takže do nich teče, přitom jsem si kupovala schválně prošívané s úů centimetrovou podrážkou do stran, at je neokopavam pri řízení)…Paní vedoucí mi reklamaci přinesla…Vytahla boty a sdělení, že boty jsou mechancky zničeny…Takže mi vlastně řekl, a že jsem si je záměrně okopala…Rozčíleně jsem se na ní podivala a řekla jsem ji, že to není ani možné při několikamilimetrové podrážce, která saha do stran. Ke všemu jsem ty boty měla doma 4 mesice, takže snad je zaruka na boty proto, že se zaručují že něco vydrží, nebo ne? Na to mi prodavačka řekla, že pokud by to bylo zpusobeno vadou materiálu, projevilo by se loupání v nejvíce namáhaných místech…Což má pravdu, ale tam se to olupovat teprve začínalo…Přesto mi paí prodavačka řekla, že to není na reklamaci..Podívala jsem se na ní a řekla jsem ji: zajímavé, dostali jste tady reklamaci ve čtvrtek k večeru..v sobotu ve 13 hodin jste mi už poslali email že reklamace není uznána…Mužete mi tedy říct, kdo tu reklamaci posuzoval? jak jste to vubec mohla stihnout někde poslat? Paní prodavačka mi odpověděla k mému čekanému úžasu: Já…Jsem vedoucí…Říkám ji a vy jste kompetentní osoba na to, posuzovat, zda je vada mechanická či výrobní? Vy jste snad vyučená obuvnice? A paní vedoucí mi řekla : my na to máme kurzy a školení…Na to jsem paní řekla: já mám zdravotnický kurz, znamená to, že můžu jít s fleku posuzovat zdravotní stav na chirurgii a ještě nekomu třeba vytahovat srdce? Paní se na mě nevěřícně podívala a řekla mi, no to snad nemůžete srovnávat..Na to jsem jí já řekla a vy můžete porovnávat co je vada obuvi a co ne? Od toho snad máte nějakou opravnu ne? Paní mi znovu opakovala, že jsou na to školeni…Poprosila jsem ji tedy, at mi ukaže nějaký certifikát o to, že má právo posuzovat vadu obuvi ( znám totiž ze své zkušenosti kdy jsem chvíli pracovala k Takku a vím, jak tam k reklamacím přihlížejí…Sejdou se prodavačky po směně ve skladě a tam se domluví, jestli vadu uznají či nikoliv, poté sepíšou papír na počítači a dají pod to razítko Prahy.)…na to mi samozřejmě paní řekla, že není povina mi nic ukazovat..Na to ja jsem řekla, že nejsem zase já povinna tam poslouchat nějakou pipinu, která si myslí, že když je vedoucí dělal už asi vše kromě řízení letadla…boty jsem vzala se slovy, že se určitě nevidíme naposled, že si zajdu do obuvnictvní nechat sepsat posudek a zajdu i do jiné prodejny Bati…Na to mi ona řekla, že poku nejsem spokojena mám si jít stěžovat ke krajnímu soudu…Což samozřejmě ví, že spousta lidí neudělá, protože se nidko soudně tahat a platit nic nechce…Naposledy jsem se na ni podivala a řekla jsem ji, že bych si u nich boty koupila znovu, že jsem neměla problém si je klidně jen vyměnit za jiné, ale tímhle že jsem s nimi skončila, a že to, že mají prázdný obchod svědčí o tom, jak spokojené mají zákazníky…A poslední má věta byla, že se nemůžou divit že krachují, a že nás válcují vietnamští pracovníci, prootže takové chování se mi u nich ještě nikdy nestalo a když se mi boty po zimě rozlepí, nevadí mi, že je vyhodím, prootže stály 250kč…S těmito slovy jsem odešla..Zítra beru boty a jdu tady do OStravského Bati (mimochodem ta první zkušenost byla u Bati ve Frýdku-Místku)…Tam jim boty znovu ukážu, aniž bych jim řekla, že už jsem jednou reklamaci zkoušela…mají přímo za sebou obuvníka, a ten hned řekne, zda je reklamace opravněná či nikoliv…Poté až ji řeknu, že mi to jedna vedoucí semetrika z Frýdku zamítla - svým vlastním zvážením…Chtěla bych vidět, jak by si paní Vedoucí z Frýdku nechala taky takhle srát na hlavu…Ona určitě při svém platu 14tis měsíčně si boty u Bati kupuje na zimní sezonu minimálně troje a pak vsechny po zime vyhodí a není ji líto peněz :dance:..pak Vám tady napíšu jak jsem dopadla, tak mi držte palce…Já se ale nevzdám!!! Tak se lidi taky nevzdávejte…kvalita našich obchodů už dávno není takový jaká byla a pan Bata se určitě obrazí v hrobě…Zlatý Deichmann, tam se mi nikdy nic takového nestalo..A to jsem tam nakoupila už mraky bot…:-) Katka :pankac:

• Citovat
  • Upravit
komala
8.4.13 22:18

Boty od Bati už si nekoupím

Koupil jsem si zimní boty za 2 tisíce. Po dvou měsících odpadávají podrážky na obou botách pod patou. Reklamace u bati neuznána z důvodu údajně nevhodného výběru velikosti bot, prý mi byly boty malé a proto se vzadu vytrhla pata z podrážky. Jenom vůl si koupí malé boty. K Baťovi už nikdy více…

• Citovat
  • Upravit
toledka
9.4.13 07:35

komola - nedejte se

Komola, to je nesmysl, nedejte se…to je největší hovadina, jakou Bata vůbec mohl vymyslet :potlesk: Já se nedala a dala jsem boty do Bati znova..Tentokrate do jine prodejny. Pani byla vstřícnější, i když mi tedy trochu naznacila, ze proti rozhodnutí jedne vedoucí by neměla jít. Tak čekám, ale peníze jim tam nenecham a pokud to neuzná, poženu to dále. Navíc jsem četla, že pokud se vada objeví do 6ti měsíců od zakoupení, je velká pravěpodobnost, že byla vada na obuvi již v době zakoupení, tudíž je nárok na odstoupení od smlouvy. Nikdo Vám nemůže dokázat, zda jste si koupi boty o čílo menší…A i kdyby jo, nevím co to má společného s podrážkou. Je zajímavé, že takové nesmyslné argumenty člověk neslyší jinde, než jen u Bati… :dance:

• Citovat
  • Upravit
toledka
9.4.13 07:37

komola - nedejte se

Komola, to je nesmysl, nedejte se…to je největší hovadina, jakou Bata vůbec mohl vymyslet :potlesk: Já se nedala a dala jsem boty do Bati znova..Tentokrate do jine prodejny. Pani byla vstřícnější, i když mi tedy trochu naznacila, ze proti rozhodnutí jedne vedoucí by neměla jít. Tak čekám, ale peníze jim tam nenecham a pokud to neuzná, poženu to dále. Navíc jsem četla, že pokud se vada objeví do 6ti měsíců od zakoupení, je velká pravěpodobnost, že byla vada na obuvi již v době zakoupení, tudíž je nárok na odstoupení od smlouvy. Nikdo Vám nemůže dokázat, zda jste si koupi boty o čílo menší…A i kdyby jo, nevím co to má společného s podrážkou. Je zajímavé, že takové nesmyslné argumenty člověk neslyší jinde, než jen u Bati… :dance:

• Citovat
  • Upravit
Vera Vivid
15.8.13 14:08

BATA - horší než boty ze stánku

Ahoj,
já mám stejnou zkušenost. Boty, zimní, sice stály jenom 1200, zato jsem je reklamovala už 4×. Vždycky jsem požadovala peníze zpět, protože když se po 14 dnech nošení utrhl jezdec zipu, bylo mi jasné, že jsou to šmejdy, ale vždycky mi je jenom opravili. Až na 4. reklamaci… No, po té první se po dalších 14 dnech vytrhl zip, opraveno, po 14 dnech nošení (už to bylo další zimu, protože po mých 28 dnech nošení skončila zima) zase vytržený zip, ten stejný, zase opraveno, a potom jenom jsem si je obula, utrhl se na opraveném zipu zase jezdec. Tato reklamace už nebyla uznána, protože se to prý nemohlo normálně stát. Jinými slovy jsem si to podle asi paní vedoucí prodejny utrhla sama. Mimochodem mi na jejich reklamačním oddělení po 3. reklamaci sdělili, že ta 2. oprava byla určitě provedena dobře, když mi boty vydržely tři čtvrtě roku. Tak jsem pánovi soudnímu znalci napsala, že nechápu, že může být soudní znalec, když neví, že se zimní boty na jaře, v létě a na podzim nenosí :)
Prostě fuj a hnůj, už tam nejdu, ani tkaničku si od nich nekoupím. Pan Baťa se snad v hrobě musí obracet…

• Citovat
  • Upravit
20411
16.6.14 23:05

Ahojky obnovuji téma, také máme bohužel špatnou zkušennost s Baťou, synovi sme 24.5. koupili svíticí tenisky na suchý zip, původně ani nevěděl, že svítí a blikají líbili se mu prostě vzhledově, ani je nenosil denně, nechodil s nima jen tak na lítačku, měl je je na cesty do a z mš a do města a klasické chození, byl i nemocný a v sobotu 14.6. sme zjistili, že se mu na obou botkách lámou obrázky, chvilku sme uvažovali, zda to neslepit a nechat to být, ale pak sme se dohodli, že byli dost drahé-cca 800-tak je zajdem reklamovat, nejdřív sem si četla zde diskuzi a byla jsem nemile překvapená kolik máte negativních zkušenností. U nás u Bati příemný personál, sepsali sme reklamaci, optali se, co bychom chtěli, tak sme řekli, že vrátit peníze, před námi také vraceli paní asi 600 po reklamaci, takže to je asi bohužel dost běžné! Do 30 dnů nám dají vědět, tak sem zvědavá, partner říkal, zda to odmítnou, že se budem asi soudit!!
 Lucka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4918
16.6.14 23:09

@lucypaja
To jsem zvědavá jak dopadneš. Já boty reklamovala už snad před 15 lety..byly to kozačky vysoké nad kolena a někde v lýtkové části bylo něco špatně, prostě jak jsem tam strčila nohu v silonce tak se roztrhla. Reklamace mi uznána nebyla s odůvodněním, že jsem si to spálila o topení - uvnitř boty prosím! Takový hlod si pamatuji dodnes :mrgreen:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1573
16.6.14 23:16

Take negativni zkusenost! Nejvice me u reklamace „pobavil“ dotaz pani prodavacky: " a nosila jste ty boty venku?? " :cert: Ja tedy nevim, jak ostatni ale ja si boty kupuji zasadne na spani do postele.. :roll:
Preji hodne stesti s reklamaci ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20411
16.6.14 23:21

Bazarek Angie-já také, no tak to je také síla!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20411
16.6.14 23:23

Pizlam-no tak to je také gól!! No boty na doma a možná i do postele mají ve filmech a v seriálech:D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4181
16.6.14 23:30

Existuji boty do interieru, takové si koupi třeba úřednice v bance, aby tam v zimě nesedela v backorach apod.
Me kdysi u Bati u nějakých bot i upozornili, ze jsou interiérové. Bohužel, je to tak.

Ale tak když se muzou dělat autíčka, kterým se neotáčí kolečka (to zas dostalo me, když jsem koupila hračku), nedivim se ničemu :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1293
17.6.14 07:29

Ježíš, ještě ze jsem natrefila na tuhle diskuzi… Zrovna se totiž chystám koupit si sandály na léto a říkala jsem si, ze si koupim nějaké lepší - dražší - aby mi vydrželi aspoň na dvě léta. Proto jsem si je chtěla jít koupit k Batovi.. No, vidím, ze skocim k vietnamcum, koupim si sandale za 300,– a příští rok múzu mít nové :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák