Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Ahoj holky potřebuju radu, koupila jsem si boty u Baťi minulou zimu, boty jsem mela asi už 2× v reklamaci, jednou reklamace neuznana presto opravena, coz je divny, podruhe mi vyměnili zip , a po třetí mi upadl jezdec ,kterým boty zapínám. tak jsem tam boty odnesla, boty posoudila arogtani vedouci ani je nikam neposlala a reklamaci zamítla a jeste je tam mela 14 dni. nenechala jsem to tak a volala na Baťu, a boty posoudil oblastni vedouci v poreklamacnim rizeni a taky mi to zamitl. holky ty boty staly 2400 a rekli mi, že prej to patri do udrzby bot. jedina sance je znalec, nebo coika. mate s tim nekdo zkusenost? diky moc
to je teda zajimavy.vcera jsem si vyzvedla u bati reklamovany boty kvuli upadlymu jezdci.boty opraveny vse v pohode.maji nejakej dvoji metr potvory ci co.
Ja si myslim, ze upadly jezdec Ti neuznaji ani kdyz to pozenes vys. Nechala bych si to opavit v opravne obuvi a vyprdla se na Batu. Je to k vzteku u drahych bot, ale nedokazes jim, zes se zipem blbe nezachazela :/
Tak u Bati jsem dopadla úplně stejně jako ty
a boty skončily v popelnici. Neměla jsem na to nervy.
Já u Bati taky s reklamací nepochodila. Zimní boty za 2500 kč a do nich teklo
Při reklamaci nám řekli, že jsou to boty do suché zimy…
Chápete to??? Na to jsem jim řekla, jak to mám vědět a oni že to říkají při nákupu. A já na to, jestli si myslí, že bych si je koupila, kdyby nás poučili, že se nosí jen v suché dny
A ona na rovinu, to máte slovo proti slovu
![]()
Nicméně, jsem si zjištovala, jak to je s nezávislým posudkem. Pokud uznají, že je pravda na vaší straně, ještě to není důvod k vrácení peněz, ale musí to řešit soud. Posudek za posudek stojí kolem 800 kč. A to nemluvím, kolik stojí soudní řízení. Takže běh na dlouhou trat. Tak jsme se na to pak vykašlali a od té doby u Bati nic nekoupili!!!
Reklamace bot je na prd. Já měla krásné zimní kozačky ne Baťa (sháněla jsem je snad 2 roky) po 2 měsících mi ruplo takové to pérko co drží tu výšku od spodku body k podpatku (chápete). Tak jsem to tam donesla, tak mi na to paní koukla, že to vyřeší. Za 2 týdny volala, že je to vyřešené, že si můžu přijet. No řekla: Vrátíme vám peníze, nebo si vyberte jiné boty (už bylo jaro). Tak jsem sebrala 2× jarní obutí a smutně odešla. Kdybych to věděla, tak jsem si je dala za 200 opravit a bylo by to
![]()
Sestřenka reklamovala zimní boty u Baťi, a už nikdy více. Kozačky černý s červeným odleskem. Po zimně je dala do krabice a donesla na půdu s ostatníma botama. Na podzim vytáhne a jedna bota o něco světlejší než druhá. Tak to šla reklamovat, že nechci každou botu jinak barevnou. Tak jí paní řekla, že to měla někde na sluníčku a že to měla mazat. Kdyby mazala, tak se jí to nestalo. Takže boty za 3litry na vyhození ![]()
@eetel a to nevíš, že některé zimní boty se nesmí v zimě nosit?
Taky jsem na to narazila. Parádní botky, ale nesmíte je vzít do mrazu (přitom měli mega kožich a v plusových stupních bys v nich pošla), a ne do louží, je to samý šev a mohlo by se to prosakovat, takže 100% mazat. Takže zimní boty, které nikdy nosit nemůžeš ![]()
@Liduše píše:
@eetel a to nevíš, že některé zimní boty se nesmí v zimě nosit?
Taky jsem na to narazila. Parádní botky, ale nesmíte je vzít do mrazu (přitom měli mega kožich a v plusových stupních bys v nich pošla), a ne do louží, je to samý šev a mohlo by se to prosakovat, takže 100% mazat. Takže zimní boty, které nikdy nosit nemůžeš
Mě by nikdy nenapadlo zjištovat, jestli zimní boty můžu vzít do sněhu nebo ne. Od toho jsou snad zimní, ne??? Dělají z lidí blázny ![]()
Taky mám s Baťou stejné zkušenosti. Zimní kozačky za 3 tisíce mi po asi dvou měsících nošení praskly v jednom švu. Šla jsem reklamovat a výsledek? Reklamace se neuznává, že prý jsem zvolila špatnou velikost boty
Asi si dovedete představit, jak mě to tehdy nas..lo. Ještě jsem si tam pak koupila jarní boty, u kterých mi po roce a půl praskl řemínek. Tímto jsem s veleslavným Baťou skončila a zdaleka se mu vyhýbám.
ja jsem reklamovala v OC letnany u bati.vubec proti upadlymu jezdci nic nenamitali,naprosto v pohode..mne teda ani nenapadlo,ze by mi to neuznali…
no, já se taky pobavila nad neuzanou reklamací od Bati. Boty jsem nosila přes dva měsíce a odlepila se mi špice, tak jsem to šla reklamovat a v reklamačním lístku bylo napsáno: Podešev odlepena v důsledku působení klimatických podmínek a způsobu užívání
Škoda, že mě paní prodavačka neupozornila, že to nejsou boty na nošení v klimatických podmínkách ČR.
dobrý den, mám stejnou zkušenost s firmou Bata…už nikdy si tam boty nekoupím, minuly rok jsem tam reklamovala žabky za 1000,– po 2 měsících užívání a to jsem mezitím nosila i jiní boty se mně prošlápla podrážka a to nevážím metrák:- reklamaci neuznali…a dneska mně dorazilo to, že měl pro změnu manžel kožené sandále na reklamaci měl prošláplou sandálu zevnitř stélky u paty a reklamaci mu neuznali, ptali se ho jestli chodil v sandálech na boso…kdo by měl v sandále ponožku že.....a opět neuznáno z důvodu nesprávného používání boty:-
co na to říct…kdyby si asi člověk koupil boty u Číňanů za pár kaček tak vydrží delší dobu než boty od BATI…mám celkem chuť zavolat na obchodní inspekci…
taky jsem s tema botama neupela. musim sehnat sikovnyho sefce co mi vymeni zip. jo coiku na co jihyho, maj ty boty drahy a jeste nekvalitni , taky uz jsem s batou skoncila
Mám s Baťou stejnou zkušenost. Před lety jsem tam reklamovala boty. Rozpáral se mi šev nad špičkou boty. Reklamace neuznána. A důvod? Prý jsem si koupila malé boty
to je docela síla. Trávim půl hodiny nad jednima botama, než je koupim, furt je zkoušim, aby mi dobře seděly a netlačily a prý jsem si je koupila malé
![]()