Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
To mi prijde jako pekna blbost. Taky jsem kupovala boty v akci 2+1 zdarma a ptala jsem se na reklamaci. Pani prodavacka rikala, ze pokud se jedny rozbijou a je jedno, jaky, mam vzit paragon, vycistene boty a prijit. Tipla bych, ze to zkousi, nedejte se ![]()
Je to nesmysl. Jde o tři samostatné kusy zboží. Když půjdeš reklamovat prošlý jogurt, taky po tobě nikdo nemůže chtít, aby jsi donesla týdenní nákup pro celou rodinu zpět. Trvej na svém. Boty jsou povinni převzít k reklamaci jako jednotlivý pár. Upozorni je, že pokud budou trvat na svém nesmyslu, upozorníš na jejich postup českou obchodní inspekci.
Tak jsem volala na ČOI. Prý to po mně můžou chtít. nějaká součinnost, není to běžná praxe, ale co už. Každopádně boty jim mám maximálně tak ukázat s tím, že mám jasně říct, že reklamují pouze jeden pár. Nemají nárok si vzít k reklamaci všechny tři páry. K čemu jim to tedy je? ![]()
Ahoj, svůj předchozí problém jsem vyřešila tak, že jsem šla reklamovat na jinou pobočku. Nikdo se tam nad tím, že jsem boty koupila v rámci 2+1 nepozastavoval. Dodnes. Dnes jsem tam šla dořešit tu reklamaci. Prý je vyřízená. Boty se opravit nedají, stejné už nemají… Takže si mám vybrat jiný pár, peníze mi vrátit nemůžou, protože jsem boty koupila v rámci akce (naposledy…). Ráda si vyberu nové boty. Problém je, že mají aktuálně zimní kolekci a já nepotřebuju další zimní boty… Argumentovala jsem tím, že boty byly letní, tudíž je potřebuji vyměnit za letní. Smůla. Musím si vybrat z toho, co tam teď mají! Žádné mi nevyhovují. Dobropis mi dát nechtějí. Někdo nějaká rada nebo zkušenost? Jediné, co mě napadlo. Nechat tam reklamaci až do jara a počkat si. ![]()