Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Jinak těch 30 dní je max. lhůta na vyřešení. Ale vyřešeno je i zamítnutím reklamace. A pozor, doba reklamace může být dohodou stran prodloužena.
@Ivan PPZ píše:
Při reklamaci v prvních 6 měsících je na zákazníkovi, aby zvolil způsob vyřešení- vrácení peněz/ opravu/ výměnu.
to je nesmysl, ani při reklamaci prvních 6 měsíců nemá zákazník právo na automatické vrácení peněz. pouze u opakované vady
Jeste jedna otazka, oni tam mají otevreno i v sobotu i v nedeli, muzu si tam zajit uz ted o vikendu, i když na zarucaku mam napsane, ze reklamace vyrizuji pouze v pracovnich dnech? Nebo pockat do toho pondelka?
Jeste jedna otazka, oni tam mají otevreno i v sobotu i v nedeli, muzu si tam zajit uz ted o vikendu, i když na zarucaku mam napsane, ze reklamace vyrizuji pouze v pracovnich dnech? Nebo pockat do toho pondelka?
@Ewinkazakr reklamace musi vyřizovat i o víkendu - dle zákona po celou dobu otevírací doby musi byt na prodejně přítomen reklamacni pracovník. Ale pokud ocekavas nejake krivarny nebo nespolupraci, je lepší počkat na pracovní den - ve většině prodejen totiž to nejvyšší vedení a vedoucí pracovnici o víkendu moc nedělají.
To je prave docela velka hrackarna, u nas tady nejvetsi a zdala se mi solidni, tak me prave prekvapilo, ze me dnes po tom telefonu ta pani docela odpalkovala, za se ozvou a jen se omlouvala
Tak snad nebudou delat problemy
dekuju moc vsem ![]()
@jakanas píše:
to je nesmysl, ani při reklamaci prvních 6 měsíců nemá zákazník právo na automatické vrácení peněz. pouze u opakované vady
Pravda. Peníze zpět, pokud by např. ten produkt už nešlo pořídit nový (odstoupení od smlouvy). S opravou nemusím souhlasit. Ale reklamace delší než 30 dní = peníze možné.
@AstraG ano, dneska, reklamovala jsem 27.12.2016, takze sami rikali ze do dneska ![]()
@Ewinkazakr Píšeš že měsíc dávno uběhl. Pokud by jsi to tam nesla ihned 27.12. tak je to dnes 31. den, takže klidně zítra můžeš dojít do hračkárny a požadovat vrácení peněz, máš na ně nárok, pokud to ale ještě 30 dní není, nechoď tam a počkej si až to uplyne a pak požaduj peníze.
Nene, pisu, ze mesic uz utekl, ne ze davno
mozna jsem to napsala spatne pochopitelne, nesla jsem hned po Vanocich, takze dnes je to 31 dni
dekuju ![]()
@Ewinkazakr Taky jsem to blbě napsala
Prostě po 30 dnech máš nárok na vrácení peněz a čekat nemusíš, peníze ti musí vydat.
Maminky, jen vam chci podekovat za rady, penize mi bez problemu vratili
nabizeli mi jeste, ze si muzu vzit ty stejne hracky nove, ale uz neverim, ze by dlouho fungovali, takhle vybereme detem neco lepsiho
diky ![]()