Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Tak já mám zkušenost dobrou, reklamovala jsem sice dětské boty, kde se udělaly díry v podrážce v oblasti paty, ale reklamaci uznali a mohla jsem si vybrat jiné boty ( pokud bych nevybrala, vrátili by mi peníze). Za zkoušku to určitě stojí, boty nestaly 5.- Kč, tak bych tam šla.
Taky mam dobrou,a navic jsem tam pracovala,takze vim jak to tam zhruba chodi. Urcite je tam dones,hlavne at jsou cisty,posuzujou celkovy stav..
Jo mám dobrou, je to teda nějaký rok zpátky, ale v pohodě vzali boty na reklamaci a opravili.
Také mam dobrou zkušenost, boty opravili a jako bonus mi vyměnili podpatky
Hlavně he třeba mít boty dobře vytištěné.
Já teda nemám zkušenost s CCC, ale šla bych určitě - pokud tedy cesta a čas na vyřízení nepřesáhnou cenu zboží. Proto ta ochranná lhůta existuje…
Já reklamovala loni manželovi boty, po třech měsících mu praskla podélně podrážka. Po měsíci boty poslali zpět s nově nalepenými podrážkami. Naštěstí mě ještě na parkovišti napadlo sáhnout do boty, kde původní prasknutí bylo hodně cítit a tlačilo by to. Tak jsme se vrátili, prodavačka sama uznala, že už je to neopravitelné a vybrala jsem si nové boty, mužskému se žádné nelíbily
. Ale už bych tam boty nekoupila, před rokem koupené zimní boty a minulý měsíc prošoupaná podrážka. Letos koupené polobotky a v ohybech se z nich barva začala loupat, jsou to takové ty světlounce perleťově růžové
. Přitom jsou kožené a krásně se v nich chodí.
Zkušenost s reklamací v CCC mám naprosto hroznou. Na podzim jsem tam synovi koupila boty. Po cca 4 měsících se na botách rozlepily špičky a začal se rozjíždět zip na levé botě. Reklamace trvala celý měsíc. Boty byly opraveny velmi nekvalitně. To jsem říkala už na prodejně prodavačce. Stala se z ní hned nepříjemná furie, která mi sdělila, že si za to můžeme sami, protože s botami nesprávně zacházíme. Zip se rozjíždí po pár krocích v botách znovu. A na některých místech zůstali rozlepené. Bohužel se na prodejnu budu muset nejspíše vypravit znovu. Nevím jak reklamovat špatnou reklamaci a špatnou opravu. Dle mě jsou to vady neopravitelné a jim se nechce vracet peníze. Nehodlám si to však nechat líbit. Bohužel nejspíše dojde na soudního znalce…
@Sunnny Měsíc je na reklamaci ze zákona. Pokud to někde zvládají dřív nebo hned mění zboží či vracejí peníze, je to jejich dobrá vůle. Ale souhlasím, že často obuv jen sflikují a hrají na to, že to člověk nechá být (já mám zase hrozné zkušenosti s elektronikou). Nárok na vrácení peněz je myslim při třetí reklamaci stejné vady. Znalec je na místě, když reklamaci zamítnou. Já jsem se na něj ale obracela jen jednou a posudek bohužel nebyl jednoznačný…
Ono taky záleží, jak je ta bota vedená. Když máš v paragonu napsáno módní obuv je to beznadějné. To sem šla reklamovat a prodavačka mi řekla, že sem ty boty nosila venku, tudíž sem s nima nesprávně zacházela a reklamaci neuznají. Tak sem jako koukala a říkám kam jinam bych ty boty jako nosila, jestli jsou určeny abych je měla nazuty když ležím doma na gauči tak to trochu mijeji účel zejo ![]()
Já vím že je měsíc na vyřízení ze zákona. Na paragonu je vycházková obuv
. Jde mi o to že obuv je dle nich opravená, dle mě je však opravená špatně. Nelze ji nosit, když se zip stále rozjíždí. A časti jsou rozlepené..... Dle mě to opravit nelze a oni to nějak pošolichali aby nemuseli vrátit peníze.