Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
@sylva2005 A v té původní optice na to nepřišli? Nbeo vůbec nepřeměřovali? U mě by dioptrie měly být správně. I když zkusím koukat jen levým nebo jen pravým okem, vidím stejně ostře. Ale když mám koukat oběma najednou, tak jako by to jedno najednou někam ulítávalo a nechtělo spolupracovat ![]()
Příspěvek upraven 19.04.23 v 23:44
V původní optice tvrdili, že je vše ok, že si na brýle musím zvyknout…U Tvých brýlí bych předpokládala nějakou chybu v cylindrech/ose, ale nejsem optik.
@sylva2005 Ty jo, přitom přeměřit dioptrie je přece to nejjednodušší ![]()
Dobry den,
Zajimalo by me, jak to nakonec dopadlo. Co bylo spatne? Mam ted nove bryle a citim uplne to same, co popisujete. U starsich se mi nikdy nic takoveho nedelo, max takovy ten nezvyk na zacatku. Dekuji za odpoved.
@Kolobezka123 No překvapivě byly brýle v pořádku a šlo opravdu jen o zvyk
V optice mi to dost trpělivě pán vysvětlil, já tomu dala šanci a postupně si oči zvykly. Jen jsem se pak bála přejít zase na čočky v té míře jako dřív, aby tohle „zvykání“ nenásledovalo pokaždé, když budu chtít mít ty brýle. Navíc se mi brýle dost zalíbily. Takže výsledek je ten, že čočky už nosím jen výjimečně, příležitostně (hlavně v létě na dovolené - kvůli koupání a abych mohla nosit sluneční brýle).
@krtek93 mohu se zeptat jak dlouho jste si zvykala? Já mám nyní nové brýle čtyři dny a pořad mám ten pocit, že na levé oko špatně vidím. Rovně před sebe je to v pořádku, ale jak kouknu do strany vidím to rozmazaně. 😐