Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Chtěla bych radu, jak mám postupovat dál.
Koupila jsem sako, které nebylo levné-1.900,–Po prvním nošení na mnoha místěch začaly lézt nitě, na jednom místě u rukávu jsem zjistila, že chybí kousek švu. Odnesla jsem sako k reklamaci. Majitelka obchodu tam nebyla, přijímala kolegyně. Koukla a řekla, že je to jasné, že jsou povolené nitě. Nyní jsem byla v obchodě ohledně vyřízení reklamace-prý sako opravili. Koukám, ten šev který chyběl byl došitý. Hrozně, křivě, naprosto neodborně. Nitě všude trčely dál. Takže jsem reklamaci nepřijala s tím, že nesouhlasím s verdiktem. Přeci si nepřevezmu sako, které po prvním nošení jeví známky povolených nití. Prý si mám sako vzít, nitě ostříhat a počkat, zda polezou ze švů další. A ev. zkusit reklamaci znova.
Proto mám dotaz-na co mám jako zákazník nárok? Vím, že majitelka obchodu sako koupila na tržnici v Polsku.To vím bohužel až nyní. Bude se hrozně bránit vrátit peníze. Ona je hodně ukřičená a zákazníky uráží. Takže jednání to nebude příjemné.
Jde situace řešit přes ČOI? Nebo si musím nechat vyhotovit posudek a dát věc k soudu? Nebo je tady jasné, že sako je opravdu „vadné“ a ona musí peníze vrátit?
Vyfotila jsem si sako, jak vypadalo, když mě vraceli reklamaci-že nitě lezou pořád. To pro případ, že by do zítra nitě ostříhala.
To šily po tmě ne?
Asi bych se dohadovala s majitelkou, zkusila bych tu coi.. Aby aspoň poradili co můžeš dělat. Tohle bych zasila i já líp… ![]()
@Agusaguss píše:
Je to rub ne? Ostrihala bych nite…
Asi jsem nenáročná, ale udělala bych to stejně.
Popravdě už jsem pár nití na rubu ostříhavala i u mnohem dražších a „značkovějších“ věcí ![]()
Příspěvek upraven 17.11.19 v 11:40
Já jen hodím svou zkušenost…z první výplaty jsem sobě a příteli koupila sportovní bundu ze Sport****, asi po půl roce jsem tu svou odnesla k reklamaci, že má brutální žmolky v podpaží a na zádech. A verdikt? Neuznáno, na bundě se nesmí nosit batoh…
na sportovní bundě?!?! WTF? Bylo mi 20, takže jsem sklopila hlavu a šla, teď bych si to líbit nenechala.
@Agusaguss píše:
Je to rub ne? Ostrihala bych nite…
Ano, je to rub. Teď ostříhám nitě, po dalším nošení vylezou nové. U saka za tu cenu je to pro mě nepřijatelné.
Koupila jsem ho v krámku, který je vyhlášený mnoho let svojí kvalitou a modely, které jsou vesměs originály. Majitelka si většinu věcí nechává šít na zakázku. Takže pro pěkné a kvalitní kousky se chodí do tohoto obchůdku. Bohužel poslední dobou začala věci na krámku „ředit“ i nákupy v Polsku.Ale bohužel ne kvalitními.
Já myslela, že ti ty nitě lezou z lícové strany, ale pokud je to z rubové, nenarušuje to estetiku oblečení a jeho funkci, tak skutečně nemáš na kladné vyřízení reklamace nárok. To je drobná estetická vada u které nemáš nárok ani na slevu. Zákon nikde neupravuje jakým způsobem má prodejce vadu odstranit, takže i toto přišití je v pořádku. ČOI s tímto nemá nic společného, ti neposuzují kvalitu zboží, pouze postup při reklamaci.
Jestli je to do půl roku od koupě, tak si měla nárok na nový kus a nebo vrácení peněz, je to na tobě.
@Monchichik píše:
Jestli je to do půl roku od koupě, tak si měla nárok na nový kus a nebo vrácení peněz, je to na tobě.
To ale v pouze, že by se jednalo o neodstranitelnou vadu, ne v případě drobnosti, která jde opravit.
@Janli no ale v případě, že to prošili jak neandrtálci, bych to prostě odmítla převzít…tady píšou, že je to na zákazníkovi : Výměna zboží V prvních 6 měsících jste to jen vy, kdo rozhodne, jestli se věc bude opravovat, nebo jestli si z prodejny odnesete věc stejného druhu, ale úplně novou. Pokud již takovou věc nemají, musí vám vrátit peníze.
@Monchichik píše:
@Janli no ale v případě, že to prošili jak neandrtálci, bych to prostě odmítla převzít…tady píšou, že je to na zákazníkovi : Výměna zboží V prvních 6 měsících jste to jen vy, kdo rozhodne, jestli se věc bude opravovat, nebo jestli si z prodejny odnesete věc stejného druhu, ale úplně novou. Pokud již takovou věc nemají, musí vám vrátit peníze.
Tak to píšou špatně. A v případě zakladatelky to opravdu není ani na vrácení peněz, ani na výměnu zboží. Odmítnout to převzít sice můžeš, ale pak ti můžou naúčtovat skladování výrobku.
@Janli já chápu, že pokud je to malá oprava, tak se to prostě opraví, ale co když to zprasí a je to nakřivo jako tady? ![]()
@lasička1 píše:
Ano, je to rub. Teď ostříhám nitě, po dalším nošení vylezou nové. U saka za tu cenu je to pro mě nepřijatelné.
Koupila jsem ho v krámku, který je vyhlášený mnoho let svojí kvalitou a modely, které jsou vesměs originály. Majitelka si většinu věcí nechává šít na zakázku. Takže pro pěkné a kvalitní kousky se chodí do tohoto obchůdku. Bohužel poslední dobou začala věci na krámku „ředit“ i nákupy v Polsku.Ale bohužel ne kvalitními.
odhaduju že to je plátno ne? to ti poleze vždy a pořád a je to rub, tohle nevyhádáš takže ostříhala bych a příště tam nenakupovala
@lasička1 píše:
A jak to víš, že kvalitní oblečení ředí levným z Polska a vydává ho za značkové?
![]()
V tom případě bych už tam příště nic nekoupila a myslím, že tyto obchodní praktiky by už ČOI zajímaly.. ![]()