Reklamace opravy

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
451
9.11.15 21:36

Reklamace opravy

Ahoj, potřebovala bych poradit od někoho práva znalého. Před měsícem jsme měli v opravě chladící vůz (náš firemní). Nyní se závada projevila znovu. Úplně ta samá. Jak je to se zárukou na opravy? Podotýkám, že jsme nechali udělat i komplet servis, faktura byla na několik desítek tisíc. Na co máme právo, co můžeme požadovat? Auto díky tomu opět „nepracuje“, utíkají nám peníze, navíc ho musíme znovu dovézt do specializovaného servisu (70km) atd. atd. Díky všem, za info ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
996
9.11.15 21:59

U opravy je mozna reklamace do 3 mesicu podle oz. Pokud mate faktury nebo jine doklady dojedte tam a vyreste to se servisakem, bude tam jmeni toho kdo to opravoval. Bude lepsi kdyz to nechate poresit chlapa, s zenskyma si vzdycky umeji vytrit v tech servisech… A kdyz bude ten vas kolega drsnej tak by vam mohli zaplatit i naklady na cestu. Vse je viz obcansky zakonik.. Podnikatele tam maji podminky stanovene obcas jinak, je dobry si to prostudovat nekde na webech o tom zakoniku nez to resit tady. Da to troxhu prace hledat ale nic jineho nezbyva.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
451
9.11.15 22:08

@Makronka222 Děkuji. Jj, už jsme na netu pátrali, tak mne jen zajímalo, zda mi tady naše mínění někdo posvětí ;-) V nejhorším si ještě zavolám s právníkem. Jde nám hlavně o ty 3 měsíce záruky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
996
9.11.15 22:28

Pravnik by byl nejlepsi pokud vas po telefonu poslou - vite kam. Me takhle v servisu s autem ojebali 2× jsem zenska fakt tomu nerozumim, po ruce chlap zadnej, takze to mame tezky s timhle. Taky jsem jen tekla pravnicce at jim zavola a jak se najednou karta obratila, volali se strasnym zajmem.. Uvidite sama!:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
451
9.11.15 22:43

@Makronka222 No, tak snad to dobře dopadne. Hledám v obchodním zákoníku a tam žádná konkrétní záruka uvedena není. :-/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2740
9.11.15 23:48

@reliska Píšete o firmením autu. Tam je vztah dle obch. zákoníku, který nestanovuje žádné termíny. Záleží co jste si mezi sebou uzavřeli za podmínky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák