Prosím o radu s nákupem na Ebay

993
9.11.15 09:45

Prosím o radu s nákupem na Ebay

Jsem v hrozné situaci. Chci naší malé koupit k vánocům konkrétní hrací stolecek, ale problém je, že je všude už vyprodany. Jediný kde jsem ho našla je Ebay. Ale nikdy jsem tam je nakupovaly, neumim anglicky a vůbec se v těch stránkách nevyznam. Koukl byste se mi prosím někdo na to? Našla jsem tam asi 5 nabídek. Pokud by se tu nějaká ochotná dušička našla, tak napisu o který konkrétně jde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
736
9.11.15 10:16

K nákupu na ebay musíš mít kreditku nebo debetku s povolením k nákupu na internetu nebo přímo internetovou kartu. Musíš si vytvořit účet, ke kterému platební kartu přiřadíš.
Dodavatel musí doručovat do CZ, lepší by bylo, pokud bys našla daný výrobek na ebay.uk nebo ebay.de (protože je to EU). Z US musíš počítat s dardou za poštovné, dlouhou dodací lhůtou a případně clo a dph.
Na ebay jsou dva způsoby nákupu (jako naše aukro), kup teď nebo přihazování.
Ale chce to trochu ovládat AJ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9918
9.11.15 10:42

No to bude tezky, kdyz neumis vubec anglicky. A na jakym ebay to mas? Jestli chces, tak mi to posli do SZ odkaz a ja na to mrknu. Zasadni je, zda to vubec zasilaji do CR. My nakupujeme na ebay bezne, ale nezijeme v CR

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1231
9.11.15 10:43

Ve filtru si dejte free shipping, ať platíte pouze výrobek a prodejce hledejte min. 97% kladných. Zaregistrovat se na ebay a paypall je stejné jako třeba založit si email. Když nevíte otevřete si na lištu vedle překladač.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31287
8.1.16 11:31

Mám dotaz, po cca půl roce jsem nakupovala na eBay, zboží s poštovným zdarma. Zaplatila jsem 2,99 USD. Objednávka provedena, zaslán potvrzovací email. Potud v pořádku.
Ale teď když jsem kontrolovala účet, tak jsem zjistila, že se mi za danou platbu odečetl ještě 1 USD a netuším za co-zřejmě nějaký poplatek za pay pal??? Moje angličtina není nic moc, na stránkách eBaye jsem nic o nějakém poplatku nikde nenašla. Když jsem stejnou platbu prováděla před tím půlrokem (stejné zboží, stejný dodavatel i cena), tak se mi nic dalšího nestrhlo.
Víte vy, co na eBay nakupujete, o nějaké změně, která se udála???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7250
8.1.16 11:47

Nakupuju na e- bay a zatím o ničem nevím. Koukala jsem na účet a nic navíc mě nestrhli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Elenentka
8.1.16 12:17

Občas je na finální stránce,, kde potvrzuješ nákup a platbu možnost darovat dolar navíc na jakousi charitu. Je možné, že pokud jsi tuhle možnost měla už přednastavenou jako „zaškrtnuto“, tak jsi to odklikla celé aniž by sis toho všimla.

• Citovat
  • Upravit
31287
8.1.16 12:31

@Elenentka aha…no, mě je hlavně divné, že to nikde není uvedeno. Na potvrzovacích emailech, dokonce ani na účtu eBay, paypal :think:
Jako nevadí, věc sem sehnala natolik levně, že mě ta dvacka nezruinuje, jen bych ráda zjistila, za co se to strhlo :roll:
Asi půjdu koupit ještě něco a budu důkladně hledat - ale i tak, většinou si vše důkladně procházím, tak je mi divné, že bych to „odpálila“ se zaškrtnutou další platbou :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31287
8.1.16 13:27

@Elenentka dík za radu - zkusila jsem objednat nějaké náušnice (těch není nikdy dost :D) a né na finální, ale hned na druhé (ze čtyř) stránce úplně dole tam byla možnost darovat na výzkum rakoviny - a přednastavená nula. Tak nevím, co to bylo za záchvat, nebo jestli se mi to na tom jiném zboží zaškrtlo přednastavené na dolar, a já si opravdu nevšimla, ale každopádně děkuji za radu. Příště budu pozornější.

A můžu si připsat malé nevýznamné plus za dobrý skutek, i když neplánovaný :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
996
8.1.16 13:34

Ebay je blba, zkuste alliexpres. Pokud vam zbozi nedorazi vrati vam penize, to se na ebay nestane. Hlavne na ali mate od uzivatelu i realne fotky, recenze, hodnoceni zbozi i uzivatele, vzdycky me i upozorni at se podivam ns velikost v tabulkach aby vse bylo ok a zbozi tam maji vesmes stejne pokud jde o neznackove veci

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7182
8.1.16 15:50
@Makronka222 píše:
Ebay je blba, zkuste alliexpres. Pokud vam zbozi nedorazi vrati vam penize, to se na ebay nestane. Hlavne na ali mate od uzivatelu i realne fotky, recenze, hodnoceni zbozi i uzivatele, vzdycky me i upozorni at se podivam ns velikost v tabulkach aby vse bylo ok a zbozi tam maji vesmes stejne pokud jde o neznackove veci

Ale nepovídej, já mám opačnou zkušenost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák