Reklamace sedačky

• Fotoalbum (10)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
836
1.5.21 19:12

Reklamace sedačky

Dobrý den,

je mi jasné, že tedy není žádný jasnovidec, ale chtěla bych se poradit.
Dnes mi dovezli sedačku, která nebyla nijak dráha, vyšla na 13,5 tisíce a vážně nečekám bůh ví jakou kvalitu, ale čekala jsem, že příjde v pořádku. Na sedačce je však několik vad.

1. Na jednom místě je proříznutá a podle mě je vidět, že se tak stalo u výroby, protože látka se následně shrnula a byla tak i přidělaná
2. Na některých místech trčí nitě a jsou vytahané očka
3. Ať měřím, tak měřím sedačka je o cca 11 cm menší než bylo uvedeno u popisku a to jsem přičítala šířku boků

No a proč to řeším… V recenzích jsem cetla, že u mechanického poškození prodejce ve velkém zamítá reklamace. Podle mě je, ale jasně vidět, že to musí být z výroby :think: Nesetkal se někdo s něčím podobným? Reklamaci už jsem samozřejmě poslala. Bylo to asi půl hodiny po tom, co řidič odjel. Absolutně nevím co se sedačkou budeme dělat, jestli reklamace potrvá 30 dnů, smontovat ji určitě v takovém stavu nechceme. Prodejce zatím uvádět nechci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3861
1.5.21 19:19

Vubec bych to nepsala jako reklamaci, ale jako odstoupeni od kupni smlouvy pokud si sedacku kupovala na internetu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
836
1.5.21 19:20

@elinka90 jenomže tam bych musela podle jejich obchodních podmínek zaplatit dopravu a to by mě vyšlo tak 2-3 tisíce a to platit vážně nechci, protože až na vady se mi sedačka líbí a zdá se pohodlná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2038
1.5.21 19:24

Zadala bych vymenu sedacky. Tohle bych neakceptovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
1.5.21 19:28

Jedná se o drobné vady, které nebrání užívání a nemají na použití sedačky vliv. Mám obavu, že z toho vyrazíš tak maximálně slevu…zkus kontaktovat dtest, co ti poradí…

• Citovat
  • Upravit
836
1.5.21 19:42

@Janli no užívání nebrání, ale výrobní vady jsem si taky nechtěla koupit 😒 To by musela být jó velká sleva, abych si sedačku v takovém stavu chtěla nechat.

@xkoup21
Výměnu jsem napsala do formuláře k reklamaci. Doufám, že mi vymění aspoň díl, kde je sedačka poškozená, ty nitky bych nějak zvládla…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Altavista
1.5.21 20:08

Máš právo na reklamaci, to že to jsou drobné vady naprosto nehraje roli. Kupuješ si nové zboží, které samozřejmě má být v pořádku.

• Citovat
  • Upravit
24991
1.5.21 20:15

Edit. blbě jsem to pochopila. soráč.

Příspěvek upraven 01.05.21 v 20:17

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smajlik345
1.5.21 20:17

Po zkušenostech co mám, prodejci velmi rádi reklamaci zamítají.
Když něco reklamují, tak většinou ale ne vždy, informují o reklamaci i přímo výrobce. Ten už si pak u prodejce pohlídá, aby reklamace byla vyřízená k spokojenosti…Nechce si dělat špatné jméno výrobku, což prodejna až tak neřeší, že někdo není spokojený s nějakým výrobkem

• Citovat
  • Upravit
836
1.5.21 20:35

@smajlik345 děkuji. Tady se jedná o sedačku polské výroby a myslím, že jim je nějaké jméno jedno. Stejnou sedačku jsem viděla asi u tří prodejců, pokaždé měla jen jiný název.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16331
1.5.21 20:42

@nikinnna Omlouvám se, že nepíši k tématu, poradit neumím. Mohla bys mi do sz poslat odkaz, kde jsi kupovala sedačku? Potřebuji levnou sedačku kvůli dětem, na přechodnou dobu, tohle nevypadá zle, chvíli to poslouží. Díky. A doufám, že vyřešíš reklamaci ke své spokojenosti! :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
836
1.5.21 20:47

@tulipán máš sz

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21680
12.5.21 11:11

Ahoj, žádej výmenu vadného kusu, ale obávám se, že nabídnou leda slevu…
nitku si sprav sama, je jen vytažená, to stačí 5min s jehlou v ruce, návod je třeba na yt

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
836
21.5.21 20:01

@tulipán napíšu sem, protože v těch zprávách se mi špatně orientuje a nevím jak poslat fotky… Nakonec jsem opravdu dostala “jen” slevu. Nabídli mi opravu (sedačku bych musela posílat vlastní cestou a riskovat, že ji přepravce poškodí) nebo slevu 20%. Vzala jsem 20%, protože ta trhlina není až tak velká a po 5-ti minutách práce není ani vidět. Po té slevě je cena sedačky stejná jako za sedačku do L, takže to beru jako, že ten rohový díl mám “zdarma”. Je pohodlná a moc hezká, jen skládání bylo o nervy, ale jsem spokojená. Posílám fotky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16331
21.5.21 20:05

@nikinnna Tak to vlastně dobře dopadlo. Vypadá dobře a za ty peníze super. Díky za fotky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák