Reklamace u Vykupto

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
586
24.8.12 07:41

Reklamace u Vykupto

Máte s tím někdo zkušenost?

Od přítelové sestry jsme dostali poukaz na čtyřdenní pobyt v „hotelu, velmi vhodném pro pod¨byt s dětmi“ v Beskydech. Po příjezdu nás přivítaly 20metrové strmé schody, takže kočárek jsme nechali raději v autě. Recepční po nás chtěl doplatit o 2000 více, než kolik nám původně spočítali, potom slevil ještě o 1000, nebyl však schopen vysvětlit za co. Na pokoji nám hned spadla na hlavu jedna hliníková trubka, sloužící jako garnýž, druhá ji měla brzy následovat. Přivolaný recepční spadenou garnýž odnesl a o ještě držící nás ubezpečil, že tato určitě nespadne. Po podrobnější prohlídce pokoje jsme se zhrozili při pohledu na 50 leté postele, na které jsme se my dospělí báli lehnout. Vrcholem všeho byla večeře, kde nám sdělili že sice dítě od 2 let berou jako dospělého, nicméně dětskou stravu neposkytují a přinesli nám kromě nechutné rajské příšerně přepepřenou polévku, po které mi pusa hořela ještě 10minut. S přítelem jsme se domluvili, že tu v žádném případě nezůstaneme.
Po návratu jsme zkontaktovali Vykupto, popsali jim celou situaci a žádali návrh řešení celé situace. Nejdřív nám začali přeposílat lživá a urážlivá vyjádření majitelky hotelu a nakonec se k tomu postavili zády s tím, že jsme si to měli vyřešit na místě a oni jsou jen zprostředkovatel. Pobyt prodávají vesele dál. Zkoušeli jsme jim i volat, to jsme se zase dozvěděli, že oni sice hotel nikdy neviděli, provozovatel jim poslal jednu fotku, kterou zveřejnili a za to, jak vypadají ostatní pokoje, oni nemůžou… Pobyt prý znovu nabízejí proto, že je o něj zájem a lidi to kupují. Zkoušeli jsme i psát na jejich stránky kritiku, aby nikdo jiný nenalatěl, jenomže to zase podléhá cenzuře Vykupto, tak nebyla zveřejněna.
Ve svých „podmínkách užití“ mají uvedeno, že neodpovídají za případnou škodu, vzniklou v souvislosti s užitím portálu, ani pravdivost a úplnost informací zvařejněných na portálu.
Zajímalo by mě, jestli mají na tohle právo? Není tomu náhodou nadřazen nějaký zákon? A co zakoupení po internetu? Tam jsou přece jiné podmínky, než při běžném nákupu. Víte o tom něco, nebo podařilo se vám vyreklamovat u Vykupto závadný produkt a jakým způsobem??? Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3441
24.8.12 07:48

Nevím, bojím se, že s tím asi nic dělat nemusí, když to mají ve smluvních podmínkách. Když si tam něco koupíš, tak s těmi podmínkami souhlasíš. Proto na těchto pochybných portálech nic nekupuji. I když znám lidičky, kteří jsou spokojení. Spíš bys, podle mě, tu reklamaci uplatnila přímo v tom hotelu…můj názor…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
586
24.8.12 07:54
@prcekniky píše:
Spíš bys, podle mě, tu reklamaci uplatnila přímo v tom hotelu…můj názor…

S těmi právě nebyla domluva vůbec, když jsme dali najevo svou nespokojenost a chtěli vysvětlení neoprávněně navýšeného doplatku začali nás urážet (prý nejsou žádný sirotčinec pro parchanty- slova p. majitelky). Tudy cesta nevede.
Jde mi o to, že své podmínky si může vyrobit každý. Ale myslím, že kvůli ochraně spotřebitele existují nějaké všeobecné podmínky, upravující tyto vztahy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
586
24.8.12 07:59

@JayLee

Právě to většina těchto slevových portálů vychytaný má, ale zdá se, že Vykupto je vyjímka. O tom svědčí už to, že kvalitu toho, co prodávají, nemají potřebu kontrolovat. Mě dorazilo to, jak se ohánějí samými pozitivními ohlasy, přitom žádný negativní nepustí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3441
24.8.12 08:00

To teda je mazec!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
586
24.8.12 08:08

Dík holky za podporu, zkusím se na to někde zeptat.
Zajímalo mě, jestli třeba někdo tady u nich taky nenarazil

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13503
24.8.12 08:12

No to je teda des!!
Jak uz bylo napsano, treba Slevomat tohle ma pojisteny, ale myslim, ze Vykupto ne. Ja tam teda reklamovala nakoupene vouchery na masaze a penize jsem zpet dostala, ale jen proto, ze s tim souhlasila majitelka studia!! A to mi napsala i pani z Vykupto, jinak se penize nevraci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mag
12862
24.8.12 08:15

@yriel Podej podnět na ČOI, ta prošetří jejich postup při vyřízení reklamace (neřeší výsledek reklamace, ale zda tvoji reklamaci vyřídili v souladu se zákony).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
586
24.8.12 08:18

@mag

Díky, na jejich stránkách jsem četla, že neřeší reklamace, ale tohle jsem nevěděla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mag
12862
24.8.12 08:21

@yriel Navíc by se tam mohla objevit nějaká nekalá obchodní praktika, to taky patří ČOI, určitě se na ně obrať, oni u nich udělají minimálně kontrolu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1244
24.8.12 08:40

Hele já jsem si objednala u vykupto zboží, které mi přišlo rezavé… Prý se musím nejdřív sama dohodnout s firmou, která mi to poslala. Oni prý neví, jaké zboží ta firma nabízí, prý pouze zveřejňují její inzeráty… Takže doufám, že se mi ta firma ozve, kam mám zboží vrátit, jinak mám prostě smůlu a to mě velmi mrzí… Měla jsem to jako dárek, ale to co přišlo…Hrůza…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
586
24.8.12 08:52

@smon83

Tak to je taky síla :pocitac:

Ale já si právě myslím, že takhle jednat nesmějí, přece když si koupím vadnou pračku, taky uplatňuji reklamaci u prodejce a ten už si to s výrobcem vyřídí. Nebo to může být i jinak???

Kdo do toho trošku vidíte, poraďte prosím

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1244
24.8.12 09:13
@yriel píše:
@smon83

Tak to je taky síla :pocitac:

Ale já si právě myslím, že takhle jednat nesmějí, přece když si koupím vadnou pračku, taky uplatňuji reklamaci u prodejce a ten už si to s výrobcem vyřídí. Nebo to může být i jinak???

Kdo do toho trošku vidíte, poraďte prosím

No však to ano, ale prodejce není vykupto, to je pouze jakási annonce… Tak jako když si koupíte noviny a tam máte inzerát, na který odpovíte, tak taky to nebudete reklamovat u novin, ale u firmy, u které jste to koupila… Jen mě mrzí, že tak významný portál si své inzerenty trochu neproklepne… Že uveřejní inzerát každému šmudlákovi a podvodníkovi… Ach jo… Já jsem si to zboží objednala u slovenské firmy, poslala to česká firma, která má jen P.O.BOX, takže nevím u koho to reklamovat… Nicméně ani na jednu firmu není telefonický kontakt… Prý musím počkat až se mi sami ozvou… No podle mého musí mít vykupto páky na tu firmu, když jim přeposílá peníze…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
586
24.8.12 09:18
@smon83 píše:
No však to ano, ale prodejce není vykupto, to je pouze jakási annonce… Tak jako když si koupíte noviny a tam máte inzerát, na který odpovíte, tak taky to nebudete reklamovat u novin

Jenomže těm novinám nebudu posílat žádné peníze, Vykupto jsem je poslala. To je rozdíl

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1244
24.8.12 09:20
@yriel píše:
Jenomže těm novinám nebudu posílat žádné peníze, Vykupto jsem je poslala. To je rozdíl

já vím jak to myslíte… Jsem naštvaná jako vy… No uvidíme, jestli se to vyřeší…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák