Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Tak moje kamarádka si koupila sportovní tričko caa za 800 kč v citysportu nebo to bylo A3 sport . Měla ho dvakrát na sobě a jednou či kvakrát ho vyprala a najednou všude možně díry caa . 7 otvoru . Reklamace neuznána , tak jsme na to nechaly udělat znalecký posudek caa. 600 kč a tam bylo jasně uvedeno ,že je to nekvalitní textil . Pak musel obchod uhradit cenu trička i znalecký posudek. takže je to stejně vyšlo dráž.
Humanic mám problém s tím ,že mi popraskala podrážka od kozaček dva měsíce po vypršení 2 lété záruky. Jediné co nevím zda to tam nebylo již v loni jak jsem je uklízela po zimě. Minulý měsíc jsem si koupila super botky do města za 1900 slevněné z 3900 a po 14 dnech nošení se odlepila podrážka na několika místech . Takže Mall nezklamal dal hned peníze.
Ráda bych dala za boty nevím co ,aby byli kvalitní a byli i na moji nožku ,ale jsou nesehnatelné. Toužím marně po kozačkách už tak 20 let a stále je na mě nikdo nevyrábí jsem ochotna dát i hodně moc peněz ,ale nevyrábí se.Chtěla bych tam dát jen lýtko bez kalhot.Holt ten kdo sportuje má širší lýtko ,ale uzký kotník tak má smůlu musí nosit jen sportovní boty do sněhu.
Takže mám velkou chuť zajet do Vídně na nějaké pěkné botky.
no ja jezdim do Vidne velmi casto a take jsem si porad rikala, ze si tam koupim kvalitni boty, ale nikdy jsem na zadne nenatrefila. Mozna je to o vkusu, nevim, ale ty obchody jsou vesmes stejne.
Trnky26 píše:
Tak si čtu Vaše příspěvky a už se do Humanicu moc těším. Půjdu tam reklamovat botky Superfit našeho prcka. Koupili jsme je v listopadu…a v té době ještě nechodil…začal pořádně až před měsícem. Takže je nosí měsíc a už se nahoře párají švy…tak jsem zvědavá, co mi na to řeknou, jak to asi mohl 14-ti měsíční syn zničit…no…asi budu hodně řvát, jestli potkám nějakou pindu prodavačku.. a jestli to budou reklamovat do jara…tak je asi zaškrtím, protože pak mi budou k prdu…když by mu třeba vyrostla nožička…tak já pak písnu…jak jsem pochodila v Humanicu v Liberci… pro změnu
Tak držím pěsti, u nas to bez vztekani neslo…a na deti by teda meli mit trosku jinej reklamacni metrik, protoze tem holt noha roste!
Takže jsme dnes s reklamací v Humanicu neuspěli. Reklamovali jsme botky Superfit, které jsme kupovali 9/11. Bylo nám řečeno, že jsme je mechanicky poškodili my, a že se z toho důvodu reklamace zamítá. Další postup není možný, protože je to zamítnuté a když s tím nesouhlasíme, tak máme smůlu, protože pro ně je věc už uzavřená. To ani nemluvím o tom, že reklamační protokol byl napsaný na cáru papíru. Reklamační řád, na který se paní odvolávala nikde k dispozici není..dát mi ho nemůžou, jen nahlídnout. Takže já i mé okolí si už opravdu nikdy boty v Humanicu nekoupí…a doufám, že tak učiní i další lidé…kéž by toto šlo šířit dál mezi lidi…
Takže jsme dnes s reklamací v Humanicu neuspěli. Reklamovali jsme botky Superfit, které jsme kupovali 9/11. Bylo nám řečeno, že jsme je mechanicky poškodili my, a že se z toho důvodu reklamace zamítá. Další postup není možný, protože je to zamítnuté a když s tím nesouhlasíme, tak máme smůlu, protože pro ně je věc už uzavřená. To ani nemluvím o tom, že reklamační protokol byl napsaný na cáru papíru. Reklamační řád, na který se paní odvolávala nikde k dispozici není..dát mi ho nemůžou, jen nahlídnout. Takže já i mé okolí si už opravdu nikdy boty v Humanicu nekoupí…a doufám, že tak učiní i další lidé…kéž by toto šlo šířit dál mezi lidi…
A můžu se zeptat, jak jste dopadli? Nás vyhnali..že jsem pak už byla fakt sprostá a boty jsme tam nechali…že s tím nesouhlasíme. Dostali jsme číslo na nějakou babu z Humanicu z Brna, že jí máme zavolat. Ale co dělat dál…to fakt netuším. Jsem fakt nas…
Milan001 píše:
U mne naprosto stejná situace, hodně nepříjemná prodavačka, bez jakéhokoli dozatu vysekla reklamační list, nacpala mi to pod nos k podpisu a zaškrtla tam, že chci ukončit smlouvu-resp, zrušit obchod. To jsem nesouhlasil a do přílohy si musel vlastnoručně dopsat, že žádám opravu pravé boty a přesně popsat místo. V sobotu přijali reklamaci k vyřízení, v úterý už byla vyřízená-ručně vyplněnej cár papíru-zamítá se. A to mi tvrdila, že to musí poslat na posouzení do Brna, já reklamoval v Praze-Černý most. Takže to asi chodí tak, že to prodavačka vezme, sepíše reklamaci tak aby ji později neuzanala, po večerech někde v kumbále napíše zamítnutí vlastní rukou, a třetí den Vás vypakujou s rozdrbanejma botama. Na dotaz, proč mi nenabídnou nějakou jinou náhradu - jak koukám v výše příspěvků tedy poukázky, mne odbyla že jsem si zaškrtnul odstoupení od smlouvy a peníze že mi nedají a na moji připomínku že jsem něchtěl peníze, ale mít opravené boty mi oznámila, že jsem to neměl podepisovat aže ta příloha je holt jen příloha. Vedoucí samozřejmě není k dispozici a bude až za týden, ale ta mi prý nic nepomůže, mám to dát rovnou ke znalci. Takže nějaká šmudla na brigádě placená navíc premiemi za odpálený reklamace mě posílá ke znalci, ať se pak soudím. Nejhorší zkušenost co jsem kdy zažil. Vyhozený peníze u nesolidního obchodnníka - boty Buggati.Humanic už nikdy více, už jen za to jednání a lži.
zkus to ještě sem…to je nějaká, co to má celé na starosti…my se tam také budeme obracet. Dneska ta prodavačka blekotala, že to posuzují v Brně, pak že zrovna přijela odbornice na kvalitu z Ostravy..zrovna náhodou tam jela…tak nám to zamítla a znovu přijede za měsíc. Když jsme žádali, aby boty poslali na posouzení do Brna, tak to odmítala udělat, že si to máme zařídit na centrále v Humanicu sami…takže fakt bezva…ale já do toho boje jdu už z principu..že si opravdu nenecháme odčůrávat hlavu od nějakých šmudlů
tak to neni ani pul roku. odstoupit od smlouvy, jelikoz se zavada projevila do 6mesicu od zakoupeni vyrobku.
no..jenže oni nás s tím vyhnali…že jsme už zboží reklamovali…tak to teď už nemůžeme uplatit…zkoušeli jsme i rozpor s kupní smlouvou…ale veškerá komunikace končí tím, že je to z jejich strany vyřízené a basta…jediné, co jsme docílili, že botičky poslali do Brna..a čekáme, že nám je stejně vrátí s tím, že nás pošlou někam…no nic..už se s tím začínám smiřovat…jen budu svému okolí doporučovat nechodit do Humanicu kupovat boty …a já…já už tam ani nepáchnu…
Běžně příspěvky nepíši, ale teď si jeden neodpustím. Koupila jsem si v Brně v Humanicu tenisky za 1200,– Vydržely jeden podzim a na jaro se roztrhly. Při reklamaci mi bylo sděleno, že jsou mechanicky opotřebované. Takže záruka dva roky, na to nikdo nehledí. Pro mě z toho plyne jediné, nechodit v botech, pokud chci mít ještě nárok na reklamaci. Zní to pro mě docela logicky…
Ahoj lidi,
v pátek jsem byl v Humanicu s koupenýma botami před týdnem. Byl napsán protokol, pokud bude uznána vada požaduji po obchodu vrácení peněz. Dneska jsem si měl přijít na vyjádření. Bylo mi oznámeno, že se našla chyba a je opravitelná, a boty se dají na opravu, i přes to, že jsem měl zaškrtnutý odstoupení od kupní smlouvy. Tak jsem se s nima hádal, třikrát vysvětloval že na prvním protokolu je uvedeno jinak. Přeci kdyby mi tu chybu neuznali tak mě pošlou do pr… a kdyby ne, tak platí na čem jsem se domluvili… Tak jak je možné, že jsou teďka boty na reklamaci? Nejsem seznam reklamačního řádu abych se mohl správně ohánět argumenty, ale tohle mi přijde jako nesmysl. Poradtě mi prosím někdo jak se zachovat. Oba protokoly mám a může je vyfotit.. díky ![]()
@Jenda26 píše:
Ahoj lidi,
v pátek jsem byl v Humanicu s koupenýma botami před týdnem. Byl napsán protokol, pokud bude uznána vada požaduji po obchodu vrácení peněz. Dneska jsem si měl přijít na vyjádření. Bylo mi oznámeno, že se našla chyba a je opravitelná, a boty se dají na opravu, i přes to, že jsem měl zaškrtnutý odstoupení od kupní smlouvy. Tak jsem se s nima hádal, třikrát vysvětloval že na prvním protokolu je uvedeno jinak. Přeci kdyby mi tu chybu neuznali tak mě pošlou do pr… a kdyby ne, tak platí na čem jsem se domluvili… Tak jak je možné, že jsou teďka boty na reklamaci? Nejsem seznam reklamačního řádu abych se mohl správně ohánět argumenty, ale tohle mi přijde jako nesmysl. Poradtě mi prosím někdo jak se zachovat. Oba protokoly mám a může je vyfotit.. díky
jako po tydnu bych se s nima vubec nebavila, hlavne jim nepodepisuj jejich vyjadreni, trvej si na svem!
Tak si čtu Vaše příspěvky a už se do Humanicu moc těším. Půjdu tam reklamovat botky Superfit našeho prcka. Koupili jsme je v listopadu…a v té době ještě nechodil…začal pořádně až před měsícem. Takže je nosí měsíc a už se nahoře párají švy…tak jsem zvědavá, co mi na to řeknou, jak to asi mohl 14-ti měsíční syn zničit…
no…asi budu hodně řvát, jestli potkám nějakou pindu prodavačku.. a jestli to budou reklamovat do jara…tak je asi zaškrtím, protože pak mi budou k prdu…když by mu třeba vyrostla nožička…tak já pak písnu…jak jsem pochodila v Humanicu v Liberci… pro změnu