Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Brtr si koupil boty asi za 3500, po pár měsících se rozpadly, a když tam byl reklamovat, tak mu řekli, že boty byly „maximálně používané“, takže nemá na nic nárok. (Glosoval to: To jsem je měl nosit minimálně?) Čili za mě do Humanicu taky NIKDY! Navíc teda moji velikost (41/42) stejně skoro nemají…
Radím všem, komu reklamaci zamítnou, aby ji poslali do Brna na jejich centrálu a napsali dopis, moje kámoška to tak udělala a peníze jí pak na prodejně vyplatili. Jen musíte udělat dusno, protože slušným chováním s nimi nic nevyřešíte.
Hlavně trvejte na kopii zamítavého posudku a kopii zápisu reklamace a taky je dobré si napsat jméno s kým jste jednali.
Dobry den, vcera jsem reklamovala detske boty vel. 24. Velmi neprijemna, (velmi obezni - presne jak pisete Vy) prodavacka v Humanicu Ostrava se po mne „vozila“, jak kdybych neco ukradla. Samozrejme na mne vyvolavala natlak nekde ve skladu, kde jsem se necitila dobre. Musela jsem se smat, kdyz mi po nekolika argumentech rekla, ze jsem koupila velmu nekvalitni obuv!!!
Okamzite mi rekla, ze ona raklamaci neuznava a to same udela jeji vedouci.
Uz jsem psala na humanic.cz, ale jak tady ctu, vubec se netesim na vyjadreni.
JAK MAM DALE POKRACOVAT, AZ MI NEKOLIKRAT ZAMITNOU REKLAMACI? prosim o radu.
Příspěvek upraven 01.11.12 v 12:05
@dajdulka25 píše:
pisni mi SZ poslu ti co mi napsala jedna pani
Prosim, take se ptam, jak dale postupovat, kdyz zamitnou reklamaci.
Značka Skippy opravdu není moc kvalitní, nicméně záruka dva roky se na ni vztahuje. Záleží co jste reklamovala a po jaké době od zakoupení, nechte si kopii případného zamítnutého posudku, zápisu o reklamaci a kupní doklad. Vše pošlete do Brna na centrálu, kde se na to podívají.
To, že vás tahají do skladu, je záměrně, abyste neodrazovala platící zákazníky.
Tak já byla v humanicu v Praze reklamovat 2×. Jednou opravili, jednou vrátili peníze. Kamarádce taky vrátily peníze. ale určitě bych nešla s nima nikam do skladu.Ale na mě byly slušný. Takhle jsem reklamovala sandálky od sante v lékárně, rozpáraly se suché zipy po 2měs.,odeslaly to na reklamaci a vrátili mi to nedotčené s výsledkem, že to není vada boty a že jsem je špatně používala
Tak jsem řekla, že s tím nesouhlasím, že je nepřevezmu a že chci, aby je alespon zašili, oni to vrátili a světe div se, za dva týdny byly alespon opravené. Držte se a nedejte se ![]()
Holky jakou značku obuvi tam kupujete? Já chodím pro Legero a pokud jsem reklamovala rozpáraný šev tak mi ho zašili. Dnes jsem pokukovala na, Národní a celkem se mi líbili. Pak jsem pokračovala dál a každým dalším obchodem rostala i cena a caa. o 500 vedle byli o 1000 dražší. Kozačky vím, že mít nikdy nebudu prostě a jednoduše se nevyrábí na moji atypickou nohu. sportovní široké lýtko a menší kotník.
Já mám od nich Rieker už dvoje a oboje jsou ok, ale ty nejsou tak úplně levné a ještě Esprit tenisky, ty jsou nezničitelné ![]()
Tak já rieker již nikdy kupovat nebudu mám polobotky této značky kožené a jsou mi na prd. Protože kůže nezaručuje nepromokavost. tzn.,že do jedné boty mi pri dešti teče a mám mokrou celou ponožku do druhé neteče. reklamace neuznaná a to jsem kupovala v m2shoes. Polobotky mám na ven když prší je mokro a pod. takže už jen raději za stejný peníz nepromokavé. u bati jsem si dnes zkoušela kozačky a bylo mi řečeno, že kůže mi bude v zimě i promokat. takže když budu chodit po městě v břečce tak mi to proteče do bot a pak zmrzne a rozhodně nechci mít kvůli šmejdům omrzliny. Protože když někdy vyrazím do města pak jdu na noční tak v těch případně mokrých botách jsem i více jak 8 hodin. Přemýšlím, že možná pojedu na boty legero za humna do Vídně.
Legera jsou kvalitní, mají membránu Gore-tex, takže jsou spolehlivé. Buď bych šla do nich být tebou, nebo pak už zbývají synteťáky, které sice nepromoknou, ale zas nejsou prodyšné. Kožené boty jsou fajn, ale na zimu do břečky rozhodně ne, můžeš impregnovat jak zběsilá a stejně ti do nich poteče. Pak by se ti mohlo stát, že se ti při reklamaci vysmějí, že nosíš kožené boty do sněhu a mokra, ač si koupíš obuv zimní u které ten předpoklad je. Pro dítě jsou v Humanicu dobré jedině Superfity, mají taky gore-tex, hlavně nekupujte ty jejich rádoby texové sněhule Ice-texy v modro-bílých krabicích, nesedí pořádně na noze a nic nevydrží.
Boty Skippy (puvodni cena 599kc, ja je koupila se slevou), reklamace presne 2 mesice od zakoupeni, jsou podzimni, takze nosene, az kdyz bylo chladneji (to nikoho nezajima).
Reklamovala jsem rozlepene podrazky (zralok), praskly šev a velmi odrene spicky, skoro az naskrz. Toto se prodavacce velmi nelibilo, ze pry je to mechanicky - s tim jsem souhlasila. Dle jejich slov se ale v botech nesmi: lezt, behat v lese, na piskovisti, kopat… Toto vse se nesmi delat v detskych botech! Malem jsem padla.
Rukou jsem dopisovala, ze reklamuji hlavne nekvalitni material, ktery se neadekvatne casu brzy odrel, az prodrel. Sedela jsem tam asi pul hodiny s usmevem, pani do mne hustila, stale se opakovala, uvnitr jsem mela malou dusicku a doufala jsem, ze mne v tom skladu nikdo nezabije ![]()
P. S. pracovala jsem na obchodnim oddeleni, takze vim, jake sprostarny se vymysleji na zakazniky ![]()
Tak nevím, ale odlepená podešev a prasklý šev by mohly jít opravit, na zamítnutí jsou ty odřené špice, to dělají všude, i když 2 měsíce je krátká doba.
Prodavačka, která reklamaci sepisuje vůbec nemá právo jakkoliv ji komentovat, od toho tam není, vyjádření píše vedoucí prodejny.
Včera jsem odnesl do Humanicu V Olympii Teplice po necelém půlroce boty Airwalk na reklamaci. Obsluha vesměs příjemná, prý zavolají do 3 dnů jak vipadá…dám Vám vědět jak to dopadlo ![]()
Včera jsem odnesl do Humanicu V Olympii Teplice po necelém půlroce boty Airwalk na reklamaci. Obsluha vesměs příjemná, prý zavolají do 3 dnů jak to vypadá…dám Vám vědět jak to dopadlo ![]()