Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Tak to byl chytrý fígl, je to možné, že se lekli
Každopádně, jste jeden z těch šťastnějších.
No sám sem byl překvapenej
byla to moje první reklamace, někdo by možná mohl říct že i docela neoprávněná
Po přečtení názorů na reklamaci u humanicu jsem měl strach tam vůbec jít a kupodivu mi to prošlo…no ale na druhou stranu jsou to boty určené k chození přece v nich nebudu ležet na gauči:D
Tak já reklamuji věci někdy i za 50 tisíc za rok někdy jenza 20. Podle toho co kupuji. Jsou to i překvapivě kvalitní věci. Doma mám krabici s účty a vše si schovávám a pokud mám delší záruku tak pořizuji kopie. Dnes jsem byla vracet výrobek v Ikei a nějak změnili možnost vrátit zboží bez údání důvodů. chtěli mi vrítit částku sníženou o 30% nebo dát zpět celou cenu v poukazce. bylo to rozbalené a nesedělo mi to na dveře.
V Humanicu už nenakupuji, neuznali mi reklamaci kozaček - urval se mi podpatek, prý ale jsem botu nosila i přes vzniklou závadu (nevím, jak bych - a proč vůbec??? - v zimě ve sněhu chodila v botách s urvaným podpadkem
), k výsledku reklamace jsem se odvolala a sepsala odůvodnění - zbytečně, výsledkem je, že si můžu zaplatit znalce a dle jeho posudku to pak znovu budou řešit
jsou to haj… s nekvalitníma šuntama, které ani nehodlají opravit ![]()
Kamoška si jednou koupila značkové tričko v nějakém sportu na České caa za 800 kč, reklamaci jí zamítli. Měla tam vysloveně díry po prvním praní. reklamaci neuznali tak si opatřila znalecký posudek caa. za 550 kč a pak jim to tam šla vrátit museli vrátit peníze + oenízky za znalecký posudek. Já už nikdy na zimu a do deště nekupuji kožené boty vždy mi do nich teče a nejlépe jen do jedné. takže do břeček ve městě a do deště si kupuji radějí vysloveně nepromokavé boty a mám suché a neomrzlé nožky. Jednou jsme reklamovali drahý spacák, že měl méně peří než je povolená odchylka v %.takže ho vyměnili stál totiž 15 tis. ne nějaký z Tesca.
Tak, tak, Humanic prodává nekvalitní boty v rádoby luxusně vypadajících prodejnách. To už je lepší si boty koupit u Deichmana, taky nekvalitní, ale nedělají problémy s uznáním reklamace, nebo Baťa, mě i známým vždy reklamaci uznali, teď nakupuji tam.
Humanic si tímto svým jednáním akorát odrazuje zákazníky, zřejmě je nepotřebuje ![]()
Je fakt, že Deichman, nebo CCC nikdy s reklamací problémy nedělali. Ani s dětskýma botama.Bud vrátili peníze, nebo jsme si vybrali jiné boty.Je fakt, že to asi žádná superkvalita není, alespon jsou levnější a není problém s reklamací. V Humanicu to vypadá jakoby kvalitní, drahé a ve finále to kvalitní stejně není ![]()
Naprosto souhlas, nakupuju, když chci levné boty, u Deichmanna nebo v CCC, kvalitní nákup bot děláme (občas, protože u některých bot ty ceny
) u Bati. Když na prodejně nemají velikost, objednají nám ji a až domů nám boty druhý den doveze zadarmo PPL, reklamace takto dodaných bot - jednou spletli velikost - probíhá stejně, přijede si PPL a boty vymění u nás doma
- tomu říkám kvalitní služba a slušný obchod! ![]()
Ja sla po mesici od zakoupeni reklamovat mustangy, ktere se mi rozlepily po stranach, penize mi vratili, uz jsem na ne tentokrat byla pripravena a navic jsem narazila na vedouci..skoda, mela jsem je 3roky zpatky a tak jsem si je koupila znova, ale holt sunty.
Já reklamovala minulý týden zimní boty koupené před rokem, začaly se mi rozlepovat, možná i spíš trhat okolo pat. Bez řečí reklamaci sepsali, poslali na tři dny na posouzení, výsledek byl takový, že reklamaci uznali, nabídli mi výměnu za jiné (ev. doplacení nebo vrácení rozdílu), nebo kupón s neomezenou platností a nebo vrácení peněz. Hned sem si peníze vyzvedla na pokladně. Vše proběhlo bez problému, prodavačky milé, vstřícné… až sem se divila
. Týká se prodejny na Nám. Svobody v Brně.
Ahoj všichni, i já jsem byla reklamovat kozačky v Jihlavském Humanicu (City Park), jelikož mi do nich neuvěřitelně teklo. Kozačky byly rok staré. Ošoupali se jak zepředu, tak i podpatek vzadu, značka S. Oliver, cena 1700,– Kč. Sepsali to, za 3 dny jsem si volala a reklamace zamítnuta. A důvod - výmýšlím si, vůbec do nich neteče. Při osobním jednání, paní vedoucí byla velice arogantní a řekla mi, že ona sama má boty za 5000,– Kč a v životě by je nešla dávat na reklamaci. Takže samé urážky. Koho to zajímá? Schválně jsem je okopala a asi shválně rozřízla, nebo nevím. Takže Humanic Jihlava NIKDY VÍCE!!! Lucka
Dostala jsem podobné vyjádření. Po dvou měsících se mi totálně rozlepily podrážky polokozaček z HUMANICU, reklamace zamítnuta, prý jsem zanedbala včasnou reklamaci a nosila boty s vadou a přišla pozdě. HUMANIC NIKDY VÍCE!
Dobrý den! Nevím jak vam to napsát, dnes my skazila náladu prodavačka v prodejně, už tam nikdy ne pujdu.Je to mala prodejna s potravinamy, nedavno se tam změnil asi majitel, proto že byla tam nová prodavačka, která říkala, že je to nová prodejna.Jsem tam už dlouho nebyla, proto že ta bývala prodavačka nebyla dvakrát příjemna, i když jsem tam dělala nákupy i na 300 korun, chovala se ke mně, jako kdy by dělala pro mně velkou laskavost, nebo spíš, kdyby jí otravovala.Tak že ted jsem tam včera přišla, mněla jsem radost, že je tam jiná prodavačka, a že znovu budu tam nakupovat, proto že je to na par metru od domu. Překvapilo mně ale, že ta se mně jen zeptala co potřebují, a za dvě vteriny řekla naschledanou.Jsem jí řekla z úsměvem, že proč mně vyhazuje, že chci se podívat, co mají dobrýho. Tak jo, nakoupila jsem trochu, ta už se nemohla dočkat, kdy odejdu.Dnes ale to stalo znova, a vytočilo mně to, dala my veku, pak jsem šla podívat dal, a přišla jiná pání. Tak začala mně honit, co chci ještě, Jsem jí řekla, že at klidně obslouží paní, že ja ještě se podívam, a ona, že to nejde, proto že už to vybila na kasse, chtěla jsem ještě par věci, ale tak mně to nasralo, že jsem odešla. moc by chtěla, aby o tom majitel věděl, proč je tam malo klientu, ale nevím, kam reklamovat.Je to mala prodejna v českých Budějovicích na Riegrovej ulici. Prostě, kdyby ja mněla takovou prodavačku, hned by jí vyhodila, mladí holky nemají prácí, a nějáka stara baba si tam dovoli takhle zaházet s klienty, když nemá trpelivost k lidem, tak at sedí doma na prdeli
A ještě je u nas v Kauflandu jedna nepříjemna tlustá kráva, která je hrubá, a prodává u Sazky, prodává tabak a časopisy a loterii, ta zatím nevím, jak dlouho tam bude, proto že ve velkých obchodech jí to dlouho nemuže projít. Je nepříjemná, hrubá, netrpelivá. Divím se že v dnešní době, když je tak velká nezaměstnanost, jak mužou si tohle ti prodavačky dovolit, prostě člověk mněl by mít dobrý pocit z nákupu, a oni jen skazí náladu, a člověk pak lituje, že ne šel někam jinam. Prostě utrátím peníze, a ještě se chovají jak ze psem, už my fakt jedou nervy, když natrefím na takovou kurvu, priště určitě nadělám skandal
Tak nakonec dneska dopoledne volali (téměř 24 hodin pro reklamaci) že mi reklamace byla uznána, takže sem si vybral jiné boty. Zkoušeli na mě něco ve smyslu že sem si ty boty nezavazoval pořádně, že to jde poznat podle toho že mam tkaničky nakonci boty směrem dovnitř, nacož sem jim řek jak oni můžou vědět jak sem si je zavazoval
potom zkusili říct že sem přišel s reklamací pozdě a já opět na to že sem přišel okamžitě jak se ta závada stala…zkrátka se nesmíte nechat odbít, a jde všechno. Nejspíš si ale myslim že nejvíce pomohlo to, že sem jim dal místo účtenky pouze její kopii s tím, že mi to poradila známá z inspektorátu obchodní inspekce