Rekonstrukce chrupu v těhotenství

2
3.3.11 20:53

Rekonstrukce chrupu v těhotenství

Dobrý den,
máte prosím někdo zkušenosti s rekonstrukcí chrupu v těhotenství? Konkrétně „korunky“ na mrtvých zubech (u mně jde bohužel o 4 přední zuby). Jde o to, že ty mrtvé zuby nejdříve úplně zbrousí, do místa, kde už není kořen se dá jakýsi drát a pak se na to nalepí korunka. Tedy alespoň tak jsem to pochopila…DR. mi řekla, že tenhle zákrok v těhotenství nevadí, ale nevím (minulý rok mi píchala injekci kvůli tahání kořenů, proběhl i rtg. a já pak skončila se zamlklým těhotenstvím). Byla bych v 1. trimestru, ale vím, že pokud to nepodstoupím teď, tak pak zase pár let ne…a už bych to ráda měla za sebou. Nemáte s tím někdo zkušenost? Podle Dr. je to bez rizika, ale já pořád váhám…budu ráda za vaše zkušenosti. Děkuju

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4780
3.3.11 21:06

Já teda nevím, ale někde jsem četla, že by se takovéto zákroky měly nechat až na 2. trimestr

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Uju
6750
3.3.11 21:11

No. minulé těhu jsem měla injekcí(umrtvovaček asi 5) a nic se nedělo, tohle těhu chodím k jinému zubaři a jelikož mám za sebou v prvním trimestru dvě narkózy a také RTG břicha, tak mi zubař omítl dělat větší zákrok s tím, že mám přijít až porodím. Takže pokud se to dá odložit, odložila bych to,ale upřimě si nemyslím, že tvé zamlklé těhu má něco společného se zubařským zákrokem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
3.3.11 21:24

Děkuji, já právě pořád váhám…čekala jsem na objednání 6 měsíců, takže kdyby mě přeobjednala - zase za dalších půl roku, ale to už budu (když to dobře dopadne) mít miminko a nebudu si moct dovolit tolik návštěv zubaře po sobě (kvůli hlídání). Já si samozřejmě nemyslím, že by ZT bylo způsobené jenom zubařem, ale určitě to tomu nepřidalo…já v prvním těhotenství taky měla nějaké injekce na umrtvení, ale tenkrát jsem to tak neřešila, byla jsem o 3 roky mladší :-)zkusím to ještě probrat znovu se zubařkou, ta se ze mě už asi zblázní :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1665
3.3.11 21:46

Mě dělal zubař minulý rok v těhu něco dost podobnýho taky na předních zubech. RTG mi samo nedělal ale injekce umrtvovačka ničemu nevadí. Měla jsem jí v těhu několikrát. Jsi na tom asi podobně jako já, kdbych do toho tehdy nešla tak bych si asi pěkně dlouho počkala a kdo ví jestli by to potom ještě šlo udělat tak jak to je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1435
7.3.11 15:15
pingui píše:
Dobrý den,
máte prosím někdo zkušenosti s rekonstrukcí chrupu v těhotenství? Konkrétně „korunky“ na mrtvých zubech (u mně jde bohužel o 4 přední zuby). Jde o to, že ty mrtvé zuby nejdříve úplně zbrousí, do místa, kde už není kořen se dá jakýsi drát a pak se na to nalepí korunka. Tedy alespoň tak jsem to pochopila…DR. mi řekla, že tenhle zákrok v těhotenství nevadí, ale nevím (minulý rok mi píchala injekci kvůli tahání kořenů, proběhl i rtg. a já pak skončila se zamlklým těhotenstvím). Byla bych v 1. trimestru, ale vím, že pokud to nepodstoupím teď, tak pak zase pár let ne…a už bych to ráda měla za sebou. Nemáte s tím někdo zkušenost? Podle Dr. je to bez rizika, ale já pořád váhám…budu ráda za vaše zkušenosti. Děkuju

Ahoj já bych do toho asi nešla.Když jsem byla u zubaře v těhotenství a měl dělat nějakej zákrok-vrtání a trhání,což by se prej neobešlo bez injekce tak mi doktor řekl,at dorazim až po narození malého…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna dentální hygienistky

Ikona - Pavla Pilneyová

Pavla Pilneyová DiS.