Rekonstrukce koupelny rodičů

Anonymní
28.6.22 11:49

rekonstrukce koupelny rodičů

Ahoj holky, potřebovala bych znát váš názor. Bratr s rodinou bydlí v baráku s mámou. Dům je napsaný na bráchu, mají předělané horní patro a máma bydlí dole. My bydlíme jinde a jezdíme jen na návštěvu. Teď přišli s tím, že potřebují mámě předělat koupelnu a jestli jim na to přispějeme. Dost mě ta otázka překvapila a řekla jsem, že samozřejmě ano. Ale když nad tím tak přemýšlím, tak vlastně nevím, proč bychom jim měli přispívat. Barák je jejich a budou investovat do svého. Umím si představit, že bychom přispěli 5 - 10 000Kč, ale víc určitě ne. Jak byste prosím řešili?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3068
28.6.22 11:51

Nic bych nepřispívala když barák pak zůstane jemu.. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
350
28.6.22 11:51

Já bych nepřispěla ani korunu…ne že bych nechtěla pomoct rodičům ale dům je napsán na bratra, tak nechápu proč bych měla zhodnocovat jeho majetek..dostal dům, tak snad si může dovolit na oplátku zaplatit jednu rekonstrukci koupelny 🤷

Příspěvek upraven 28.06.22 v 11:55

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10913
28.6.22 11:54
@Anonymní píše:
Ahoj holky, potřebovala bych znát váš názor. Bratr s rodinou bydlí v baráku s mámou. Dům je napsaný na bráchu, mají předělané horní patro a máma bydlí dole. My bydlíme jinde a jezdíme jen na návštěvu. Teď přišli s tím, že potřebují mámě předělat koupelnu a jestli jim na to přispějeme. Dost mě ta otázka překvapila a řekla jsem, že samozřejmě ano. Ale když nad tím tak přemýšlím, tak vlastně nevím, proč bychom jim měli přispívat. Barák je jejich a budou investovat do svého. Umím si představit, že bychom přispěli 5 - 10 000Kč, ale víc určitě ne. Jak byste prosím řešili?

Rekla bych, ze chcete za rok taky rekonstruovat u sebe, takze by jste jim letos dali 100 tisic, oni vam pristi rok taky 100 tisic takze si vlastne nemusite davat nic :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1222
28.6.22 11:55

Řekla bych, že to ode mě byla ukvapená odpověď, a po dohodě s manželem, od toho ustupujeme.
Rekonstrukce se může pohybovat klidně od 100 tis. do 300 tis. v závislosti na tom, co a kdo to bude dělat. Vašich 5 tis. by je zřejmě nevytrhlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2353
28.6.22 11:56

Předpokládám, ze zakladatelka dostala jiné vyrovnání, tak bratrovi jde zřejmě o to, že má mámu na krku, tak to chce nejak vykompenzovat.

To si musíte vyřešit vy 3. My neznámé okolnosti, takže nevíme, co je vlastně fér.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6794

Masakr. Samozrejme ne!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní

@ZvědaváTerr Děkuji za názor. Právě se to ve mně pere, že bych ráda mámě pomohla, ale na druhou stranu, není to moje… A mě by ani nenapadlo po někom něco chtít :nevim:

• Citovat
  • Upravit
6794
28.6.22 11:57
@Modra1 píše:
Předpokládám, ze zakladatelka dostala jiné vyrovnání, tak bratrovi jde zřejmě o to, že má mámu na krku, tak to chce nejak vykompenzovat.To si musíte vyřešit vy 3. My neznámé okolnosti, takže nevíme, co je vlastně fér.

Kravina. I kdyby vyrovnani dostala a koupila si za nej chalupu, tak ji na opravy v chalupe bude bratr prispivat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2353
28.6.22 12:00
@VitaminC píše:
Kravina. I kdyby vyrovnani dostala a koupila si za nej chalupu, tak ji na opravy v chalupe bude bratr prispivat?

Jenže ona si za to koupila chalupu a využívá všechny místnosti a jezdí tam sama. Za to bratr ne, ten využívá jen polovinu místností a do budoucna, až bude matka starší, se o ní bude muset starat více. Třeba. Nevím. A ty to taky nevíš. To vědí jen oni, co je fér.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6794
28.6.22 12:02

@Modra1 Zase bude bratrovi matka vic hlidat deti. A na ti chalupu by mohla jezdit taky.
Bratr na to kazdopadne pristoupil - na bydleni s matkou. Nemovitost je jeho. Chtit penize na opravy neni koser za zadnych okolnosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
350
28.6.22 12:03

@Modra1 mámu na krku? Tak jelikož si na sebe ten barák nechal přepsat, zrekonstruoval si horní patro, tak asi věděl do čeho jde ne? Měl počítat s tím že do domu budou třeba investicea že zatím není možné ho využívat celý.. Ano nevíme jak to je a je to jejich věc..ale chtít po své sestře peníze na opravu jeho domu je fakt hovadina 😀

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
28.6.22 12:05
@Anonymní píše:
@ZvědaváTerr Děkuji za názor. Právě se to ve mně pere, že bych ráda mámě pomohla, ale na druhou stranu, není to moje… A mě by ani nenapadlo po někom něco chtít :nevim:

Máma bydlí v domě bratra. Takže investice je na bratrovi. Máma tam má vejminek nebo ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Alriga
28.6.22 12:07

Nabídla bych mamince, že jí pomohu s úklidem a případně bych jí pak koupila nějaké doplňky do nové koupelny. Toť vše.

• Citovat
  • Upravit
Janli
28.6.22 12:09

Rekonstrukce domu je věcí bratra a matky. Dům je jeho, ona tam bydlí. Absolutně nevidím důvod, proč by jsi měla přispívat na rekonstrukci domu, kde nebydlíš a který není tvůj.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí

Roborock S5 Max