Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Anonymní píše:Šla bych do první varianty, té zatuchliny se zbavíš poměrně snadno
Prosím o názor. Potřebujeme se z určitých důvodu přestěhovat k rodině a jsou na výběr prakticky dvě možnosti.
Domek 1 po staré paní, nevýhoda - je tam vevnitř velmi cítit taková ta stará zatuchlina, jde to vůbec nějak odstranit, pokud se to uvnitř vyklidí na zeď, vymaluje, udělá nová podlaha a pod.?
Domek 2 - příjemnější na bydlení, světlejší, ale malý - musela by se dostavět jedna místnost. Jenže domek nemá vůbec popisné číslo. Co by to všechno obnášelo? Navíc těsně vedle něj vede nahoře vysoké napětí. Budu ráda za názory.
@Nimie píše: Šla bych do první varianty, té zatuchliny se zbavíš poměrně snadno
Jj, osekat omítky, vybourat podlahy, to je strašně snadné.
@TMana píše:
Mám takovou akci za sebou, rekonstrukce na krátko, většina se dá zvládnout svépomocí + pár kamarádů, takže ano, je to poměrně snadné ![]()
P. S.: Výměna podlahy není vždy podmínkou, občas je to nutné, občas ne.
@Nimie píše:
Mám takovou akci za sebou, rekonstrukce na krátko, většina se dá zvládnout svépomocí + pár kamarádů, takže ano, je to poměrně snadnéP. S.: Výměna podlahy není vždy podmínkou, občas je to nutné, občas ne.
Brnkačka, za týden hotovo. Kdo umí, ten umí
. To jen největší macho tady má problém… ![]()
@TMana píše:
Už mám právě jednu rekonstrukci za sebou i s těmi omítkami a podlahami a teda nee, tohle už se mi nechce. Ta zatuchlina je tam stále, i když jsou teď přes léto okna denně otevřená (ne dokořán, ale jsou).
@Janli píše:
Dům 1 - pokud omlátíte omítky, tak zatuchlina zmizí. Ta je většinou z toho, že starý člověk netopí, aby ušetřil a nevětrá, aby mu neuteklo teplo.
Dům 2 - pokud si chcete vzít hypotéku, budete mít s domem bez čp celkem problémy, jestli vůbec. Prověřte si, jak daleko je vedení od domu, protože na každou stranu má ČEZ ochranné pásmo 7metrů od vnějšího drátu. Pokud dům zasahuje do ochranného pásma, nepostavíte si tam ani nový komín. Možná je to taky důvod, proč dům není zkolaudovaný a nemá čp.
Aha, to bude ono. Je to myslím míň než 7 metrů. Jde taková stavba vůbec zlegalizovat? Nebo stačí to třeba aspoň na pronájem i bez kolaudace…?
Naši sousedi spoustu let neměli číslo, používali naše. Černá stavba, stavební úřad to moc nechtěl řešit, táhlo se snad 10 let. Pak to chtěli prodat. Na černou stavbu nedostane nikdo hypotéku, tak to konečně zkolaudovali. A to vysoké napětí tam maj taky, já myslím, že to nemůže být ani 3 metry. Vždycky jsem si myslela, že to bude hlavní překážka a že to kvůli tomu nepůjde. A šlo ![]()
@Anonymní píše:
Aha, to bude ono. Je to myslím míň než 7 metrů. Jde taková stavba vůbec zlegalizovat? Nebo stačí to třeba aspoň na pronájem i bez kolaudace…?
Zlegalizovat nejde, naopak hrozí zcela reálně, že pokud do toho někdo začne šťourat tak čez bude trvat na odstranění stavby. Pronajímat tento dům legálně také nejde, protože to můžeš stavbu pouze zkolaudovanou a určenou k bydlení. A upřímně, do domu, který je tak blízko vysokému napětí bych už nešla ani omylem. Vloni nám spadl sloup pod napětím přímo za dům, hořelo to a mimo to, že nás to mohlo připravit o život, se čez ani neomluvil a o úhradu škody jsme se handrkovali skoro rok.
@Anonymní píše:
Už mám právě jednu rekonstrukci za sebou i s těmi omítkami a podlahami a teda nee, tohle už se mi nechce. Ta zatuchlina je tam stále, i když jsou teď přes léto okna denně otevřená (ne dokořán, ale jsou).
Omítky musí komplet pryč, až na cihlu. Obdobně podlahy. A stropy. Prostě totální rekonstrukce. Pak není důvod, aby se objevoval původní smrad. Btw a pokud tohle umí někdo za týden, tak mu tleskám. Vlastně netleskám, protože na nevyzrálý špric dát jádro, to nenechat vyzrát a natáhnout štukem, ten nenechat vyzrát a na něj malbu, to je pěkná blbost. Ale můj barák to není, takže neřeším, jen bych nechtěl být v budoucnu v roli kupujících.
@TMana píše:
Omítky musí komplet pryč, až na cihlu. Obdobně podlahy. A stropy. Prostě totální rekonstrukce. Pak není důvod, aby se objevoval původní smrad. Btw a pokud tohle umí někdo za týden, tak mu tleskám. Vlastně netleskám, protože na nevyzrálý špric dát jádro, to nenechat vyzrát a natáhnout štukem, ten nenechat vyzrát a na něj malbu, to je pěkná blbost. Ale můj barák to není, takže neřeším, jen bych nechtěl být v budoucnu v roli kupujících.
Přeháníš to do opačného extrému, ten smrad je naprosto běžný asi tak pro většinu důchodcovských bydlišť a fakt není nutné pokaždé dělat totální rekonstrukci kvůli tomu. Samozřejmě pokud je barák prohnilý skrz na skrz, tak to je o něčem jiném, jenže to je pak úplně o něčem jiném a stát se ti to může i v domě, ve kterém na první pohled nic takového není ![]()
My jsme taky koupili stary rodinny domek, ktery byl citit zatuchlinou a plisni. Toho se da opravdu zbavit. Priklanela bych se radsi k prvni variante. Nas spis cekalo prekvapko pri prvnim privalovem desti. Voda tekla proudem po zdi a my pak zjistili, ze mame v eternytove strese diry min. na 11 mistech
To sem mela malem infarkt. Takze sme si v lete udelali s pritelem po praci brigadku a mame strechu novou. Ted pokracujeme vnitrkama. Chteli jsme neco levneho, ale ne ten recyklovany eternyt, ktery se nam vzhledove nelibi, tak jsme zvolili plechovou strechu pripominajici tasky.
příspěvek upraven adminem - smazán odkaz