Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@DanielaMakova píše:
@ZumpaVěř mi, že rozjíždí, vidím to jak u kamarádky, která má pasy.
My ho nechtěli kvůli ceně. Plovoucka je bez problémů, jen ne pro ty, kteří nechtějí uklízet každý den.
Sry, viděl jsem fakt hodně, ale rozjíždějící lino fakt ne. To nejde snad ani z principu. A pokud ano, tak jedině na nakloněné rovině a ještě by nesmělo být přilepené.
A pokud jste řešili prachy, tak to chápu - plovoučka je nejlevnější. Pak ale nechápu, že si kupujete kvalitní linku a podlahu dáte totální šunt.
A bez problémů plovoučka fakt není - je studená, tvrdá, hlučná, má spáry, pracuje atd.
My to vyresili pro nas idealne - koupili jsme stary dum 5 let po rekonstrukci, majitel byl stavar, takze vse v pohode. Stavet bychom nemohli, nerozumime tomu, takhle mame zaklad udelany a ted jen doladujem. Miluju stare domy po reko, kdyz je povedena, zda se mi to o hodne hodnotnejsi nez novy postaveny na poli. Mysli taky na deti, at pak nedelas taxi a maji sanci si najit kamarady.
@DanielaMakova píše:
@pe-terkaTo ano. Ale ne že paní bude ihned druhého shazovat, aniž by věděla doopravdy jaké to v našem domě bylo, že jsme rozhodně nerozhazovali, nevymysleli nesnysly a vyšší standart. A jaké je to nyní. A pokud je to v hodní dolní, nemůže brát, že za 1.5 milionu by udělala díru do světa i tady. Teď.
Teď na vesnici být 2 km od nás je klidně i za 3 miliony.
Když nemá páru o tom jaké jsou ceny nyní za rekonstrukce. My koupili dům před 4 lety.
Na mě dělá dojem, že napadáš spíš ty ji
Ano, zřejmě koupili dům levněji a v lepším stavu než vy, to se stává
Tudíš jejich rekonstrukce nebyly tak nákladné jako u vás, kde jste ponechali defacto jen holé stěny, jinak vše nové ![]()
Není třeba ji napadat a tvrdit jí, že do baráku museli vrazit víc než říká, protože ty to víš nejlíp
A kuchyn - já mám ještě levnější, repasovanou ze starého nábytku, poctivé dřevo! I se spotřebiči asi za 40 tisíc! Slouží nám zhruba 8 let a nevypadá, že by se chtěla rozpadnout
Čekám, kdy má slova zpochybníš s tím, že nemám ani páru, kolik jsme zaplatili truhláři ![]()
@pe-terka píše:
Na mě dělá dojem, že napadáš spíš ty jiAno, zřejmě koupili dům levněji a v lepším stavu než vy, to se stává
Tudíš jejich rekonstrukce nebyly tak nákladné jako u vás, kde jste ponechali defacto jen holé stěny, jinak vše nové
Není třeba ji napadat a tvrdit jí, že do baráku museli vrazit víc než říká, protože ty to víš nejlípA kuchyn - já mám ještě levnější, repasovanou ze starého nábytku, poctivé dřevo! I se spotřebiči asi za 40 tisíc! Slouží nám zhruba 8 let a nevypadá, že by se chtěla rozpadnout
Čekám, kdy má slova zpochybníš s tím, že nemám ani páru, kolik jsme zaplatili truhláři
Peterko, můžeš takovou kuchyň prosím nafotit? Samotnou mě to zajímá, rekonstrukce domku před námi, hledám možné i nemožné věci
jinak, mimochodem, náš malý domek s malou přistavbou, cena rekonstrukce bez dph prý asi 3,5 mil…a to chceme použít vše staré, jak to jen půjde, tramove stropy třebas., je holt rekonstrukce tzv od podlahy, vč. Podrezani, izolaci, a rekonstrukce jen takova na oko. Samozřejmě, hodně zlevní šikovný manžel/příbuzní/kamarádi. Ale jinak je to mazec. Jsem zvědavá na nás, kde cenově nakonec skončíme.
@sahrazad1 píše:
Peterko, můžeš takovou kuchyň prosím nafotit? Samotnou mě to zajímá, rekonstrukce domku před námi, hledám možné i nemožné věcijinak, mimochodem, náš malý domek s malou přistavbou, cena rekonstrukce bez dph prý asi 3,5 mil…a to chceme použít vše staré, jak to jen půjde, tramove stropy třebas., je holt rekonstrukce tzv od podlahy, vč. Podrezani, izolaci, a rekonstrukce jen takova na oko. Samozřejmě, hodně zlevní šikovný manžel/příbuzní/kamarádi. Ale jinak je to mazec. Jsem zvědavá na nás, kde cenově nakonec skončíme.
Hlídám si soukromí, a součástí toho je i to, že veřejně nevkládám fotky svého bydliště či jeho dílčích komponentů
V zásadě si představ, že na počátku byl starý mycí stůl a dvě skřínky v tomtéž stylu - jedna policová a jedna šuplíková. To vše šikovný truhlář sjednotil, upravil, dodal sokly, nahoře stylové poličky a bylo hotovo! Spotřebiče - myčka kolem 10 000, sporák totéž a dřez tuším za dva, tři tisíce? No, a kachlíky z výprodeje, oranžová a karmínová.
Jinak nákladnost rekonstrukcí nijak nezpochybnuji, holt když od podlahy, tak od podlahy. A nedejhbůh, když je k tomu i špatná střecha! Akorát co si vzpomínám, tak zde jedna uživatelka napadala druhou, že si vymýšlí částky a náklady oprav - ačkoli každá koupila nemovitost v jiném stavu opotřebení (rozpadu), a ta „ruina“ byla navíc ještě dražší (netuším lokalitu samozřejmě)! To se pak nemůže divit, že náklady na rekonstrukce šplhají do milionů!
@pe-terka píše:
Hlídám si soukromí, a součástí toho je i to, že veřejně nevkládám fotky svého bydliště či jeho dílčích komponentůV zásadě si představ, že na počátku byl starý mycí stůl a dvě skřínky v tomtéž stylu - jedna policová a jedna šuplíková. To vše šikovný truhlář sjednotil, upravil, dodal sokly, nahoře stylové poličky a bylo hotovo! Spotřebiče - myčka kolem 10 000, sporák totéž a dřez tuším za dva, tři tisíce? No, a kachlíky z výprodeje, oranžová a karmínová.
Jinak nákladnost rekonstrukcí nijak nezpochybnuji, holt když od podlahy, tak od podlahy. A nedejhbůh, když je k tomu i špatná střecha! Akorát co si vzpomínám, tak zde jedna uživatelka napadala druhou, že si vymýšlí částky a náklady oprav - ačkoli každá koupila nemovitost v jiném stavu opotřebení (rozpadu), a ta „ruina“ byla navíc ještě dražší (netuším lokalitu samozřejmě)! To se pak nemůže divit, že náklady na rekonstrukce šplhají do milionů!
Díky za vysvětlení. Něco podobného jsem kdysi videla v časopise, a vypadalo to teda náramně!
asi se nechám inspirovat…
Ono je také rozdíl rekonstrukce vs oprava domu. A to hádání se k ničemu není. Jak to každý chce, tak to má.