Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ja v práci řešila situaci kdy paní měla na veřejném parkovišti zaparkované auto a ze střechy firmy, před kterou parkovala spadl těžký sníh a poškodil ji auto. Škodu vymáhala po té firmě, že sníh neměla odklízeny.
@izabe píše: Více
Nojo, ale jak já jako majitel domu můžu tohle ovlivnit? Osobně si myslím, že má řemeslník pojistku „na blbost“ a tím pádem bych měla být v klidu. Nicméně nechci aby se pak po městě (jsme malá předměstská část) roznášelo, že jsme někomu něco poškodili - tři domy vedle nás právě když dělali fasádu se nějaký cyklista napíchl na lešení - i proto máme od obce povolení zapásat i chodník, aby nedošlo k dalšímu průšvihu - tehdy to prý bylo ublížení na zdraví z nedbalosti…
Máte snad dům na pozemku, ne? Proč by tam neměla stát auta? To byste museli demolovat dům, aby možná něco odletělo.
@Anonymní píše: Více
Tak na chodníku ti auta nestojí. Jinak ano, vymáhá se to po majiteli budovy.
https://www.epravo.cz/…-110785.html
Čili - udělej všechno pro to, aby ses odpovědnosti za škodu zbavila. Snad i vyzvat provozovatele vozidla k jeho přemístění prostřednictvím autority (odboru dopravy?).
Hmmm. Jak to dělají ti, kteří chtějí například opravovat komunikaci, na které stojí zaparkované auto?
@Bytsamsebou píše: Více
Proč by tam neměla stát auta? Protože by mohlo něco spadnout ze střechy a ta auta poškodit. V dalším příspěvku sama píšeš, že škoda by pak šla za majitelem budovy.
@eumedon píše: Více
To by každý mohl zapáskovat ulici vždy, když bude měnit okna, komín, atd. ![]()
@eumedon píše: Více
Odtahovka. U nás se odtahuje pořád. I když je třeba čištění silnic. Zavolají se měšťáci a ti si pozvou odtahovku.
No tohle je tezke, vybrala sis na rekonstrukci " blbou dobu"jestli tam stoji auta kvuli povodnim ve vesnici tak ti to daji " sezrat" ti co tam stoji daleko vice nez jindy. Kdyby tam nestali tak mas pokoj.
Kontaktoval bych majitele/provozovatele vozidla s výzvou k jeho přemístění prostřednictvím PČR - z důvodu předejití jeho poškození.
Žádost o doručení výzvy bych poslal PČR datovou schránkou.
Příspěvek upraven 21.09.24 v 11:01
Co hned utočíš? Máme barák, chodník a hned zaparkovaná auta podélně. Ano, když sjede taška ze střechy může spadnout až na auto.
Pokud ti tato diskuze je tak silně proti srsti, tak prostě přeskoč a jdi do jiné diskuze.
Tak to beru jako normální, přes úřady se domluvit na uzavření, když hrozí zranění. V týdnu z nějakého zapáskovaného baráku něco spadlo na dítě, matka s ním vlezla za ty pásky. Tam doufám, že jde odpovědnost za ní.
@vokishka píše: Více
A proč by měli měšťáci odtahovat auto, které se nedopustilo žádného přestupku? Policie v této situaci maximálně může sehnat a zkontaktovat majitele a říct mu, ať si ho přeparkuje.
Tak bylo to k tomu, že chtěli opravovat silnici. A u nás teda silnici opravují firmy. Vždy tam bývá dopravní značka, že tehdy a tehdy se tam nemá parkovat
Ahoj,
od pondělí budeme rekonstruovat střechu - vše máme nahlášeno na obci a povolení k zapáskování podél celého našeho domu po dobu oprav. Nicméně do naší jindy prázdné ulice při povodních lidé zaparkovali auta a ta tady už více jak týden stojí - stála nám i před garáží, ale to naštěstí během dvou dnů odjelo…
A moje otázka - dám ještě lístečky autům za stěrače, opáskujeme už zítra náš dům se vzkazem, že budeme rekonstruovat, ale…
Kdyby nějaká taška ze střechy sjela a nedej bože opravdu poškodila auto - kdo nese zodpovědnost? Stojí tam i BMW X6 a tu prostě poškrábat fakt nechci. Nehledě na to, že potřebuju parkování pro dodávku řemeslníka a místo pro uložení kontejneru…
Od obce mám povolení k tomu si ten prostor zabrat (i kvůli bezpečnosti), když jsem dala výzvu na FB stránku města dostala jsem bídu (nevím proč, nevím co je na tom vtipné a ani nevím, proč bych kvůli tomu měla být pi*a).
Já si ulici nenárokuji, jindy využívám stání před garáží, jde mi jen o to, aby se něco nestalo, a kdyby se něco stalo (dle řemeslníka to nemám řešit, že většinou nic nepadá i když naše střecha drží silou vůle - prostě 60let stará)…
Máte někdo nápad jak řešit, nebo zkušenost?
Děkuji.