Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@simislunicko Já se tím spíš asi tak uklidňuju, víš…že by mu to nemuselo dopadnout až tak hrozně ![]()
Za jak dlouho jsi věděla výsledky hormonálního profilu a genetiky?
Já už nemůžu totiž dospat.
@Týnninka HP jsem věděla za 2 týdny a genetika myslím 4 týdny (možná i jen 3 neuvědomuju si totiž, kdy jsme tam přesně byli, nemám to nikde ani napsané). Dneska odevzal manžílek spermio a to říkali dokonce do dvou pracovních dnů, takže opravdu super
Běží to krásně, příští týden v pátek jdeme na konzulaci, kde už by nám na základě toho spermia měli říct, co s náma dál. Krásně to vyjde, protože příští víkedn očekávám MS, tak další cyklus už se snad něco začně pořádně dít ![]()
@AlčinkaZ
Jééé, tak to je super:-) já už se taky nemuzu dočkat
my už taky výsledky víme, ale ještě se neví výsledky z AMH. Taky jsi na ně déle čekala?
@Týnninka A jak jste dopadli?
Výsledky z AMH mě řekli za stejnou dobu jako ten horm. profil, protože mě brali krev současně, takže za ty dva týdny jsem věděla i AMH a prý ho mám vyšší, to údajně znamená velkou zásobu vajíček, které mi způsobují anovulační cykly
Čekáme na výsledky spermia - to konečně manžel včera dodal, ty by měli být za dva pracovní dny, ale konzultaci máme až příští pátek, kde se podle toho rozhodne co dál s náma, prý kdyby dopadl SPG dobře, tak by mi jen zkusili zvýšit Clostík na 2 tbl. denně. Tento cyklus mám anovulační, takže je to takové o ničem, jen čekám, jak dojde MS (příští víkend by měla), takový promrhaný měsíc :/ docela je mi to líto, ale jsem ráda, že už všechny testy jsou udělané a příští pátek už se bude vědět, na čem jsme a snad už se to začně řešit tou správnou cestou a ne jen, že se něco zkusí a možná to vyjde - zatím to nevyšlo, že? Tak už bych byla ráda, kdyby se začalo něco pořádného dít.
@AlčinkaZ No právě mě to taky brali všechno v jeden den naráz. Dobře mi to vyšlo. Tak držím pěsti, aby vám vše dobře vyšlo ![]()
@Týnninka díky, doufám, že i to spermio vyjde ok a bude to jen o tom, že mě nedorůstají folíci a to by snad byla prkotinka je nějak rozpohybovat. Pokud u vás vše dopadlo dobře a čekáš jen na ty výseldky AMH, tak bych řekla, že také tam bude zakopaný pes. Držím palce, aby to taky bylo ve finále nějaké jednoduché řešení ![]()
Ahojky,
tak IUI se provádí když je žena ok (průchodné vejcovody, ovulace), ale SPG může být i horší
pokud ale ovulace není (tedy nereaguje ani Clostil) pak se IUI neprovádí, jelikož nemá žádný význam
jinak IVF je hodně zatěžující (jak finančně tak i hlavně psychicky), ale určitě to není drasťárna ![]()
taky jsem měla strach, asi jako každá žena, ale když víte, že je to vaše jediná šance k miminku, tak hold zatnete zuby a vydržíte cokoli
po neúspěšném 1.IVF jsem se upnula k 2. a věřila, že to je naposledy a už to vyjde ![]()
no v podstatě po neúspěšném 2. jsem se upnula k 3., ale při tom 3.IVF jsem si byla jistá a hodně klidná jako ještě nikdy předtím ![]()
no a do třetice všeho dobrého i zlého to vyšlo a nyní jsem v 36tt ![]()
takže jen to shrnu:
držím palečky a hlavu vzhůru, řešení je vždycky ![]()
a my ženy jsme silnější než si dokážeme přiznat ![]()
![]()
@vigo díky za supr příspěvek. Gratuluji, že se to povedlo, ááá jen tiše závidím, i když jsi měla tu cestu k mimušku hodně složitou, že bych asi závidět neměla, že? Závidím ten výsledek…
Na mě ten Clostík právě funguje tak zláštně, 2 ckylus s ním, krásná ukázková ovulka, jenže jsem v práci měla takových stresů, že se nedivím, že to neklaplo, teď po dovče jsem vyklidněná a mám předsevzetí, že se nebudu rozčilovat. Jenže tento 3tí ckylus s Clostíkem ovulka nic
mrzí mě to, že jsem ho brala jakoby zbytečně, že teď musím jen čekat ažd orazí MS a teprve další cyklus nám Repromeda přichystá nějaký plán…pořád doufám, že SPG manžela dopadne na výbornou a zkusí mi jen zvýšit dávku Clostíku a ti folíci přestanou lenošit!!! ![]()
@vigo jo a je to o naději, že v ní doufáme, věříme jí a to nám podle mě dodává síly a žene nás to pořád dál a dál a nezvdáváme to! A ženské jsou hodně silné, máš pravdu, že ani netušíme, kolik máme sil a co všechno překonáme a zvládneme, jen ten strach je někdy obrovský a fakt se musí kolikrát zatnout zuby :/
@vigo
Ahoj,
díky moc za vysvětlení. Tak uvidím, jak na tom budeme teď. Jestli to už u mě bude po operaci v pohodě a mohlo by se zkusit IUI.
Jj, ženský toho vydrží hodně, ale někdy už je toho až příliš. Jsem teď zrovna ve fázi totálního nedostatku síly, v práci na prd, dovolená víceméně žádná, tak jsem zvědavá, jak to půjde. Ale jo, když se zatnou zuby, zvládne se všechno. Prostě musí
A bude-li výsledkem miminko, je to velká motivace ![]()
K miminku moc gratuluji a ať vše probíhá jak má a bez problémů ![]()
Krásný den všem ![]()
@vigo píše:
Ahojky,
tak IUI se provádí když je žena ok (průchodné vejcovody, ovulace), ale SPG může být i horší
pokud ale ovulace není (tedy nereaguje ani Clostil) pak se IUI neprovádí, jelikož nemá žádný významjinak IVF je hodně zatěžující (jak finančně tak i hlavně psychicky), ale určitě to není drasťárna
taky jsem měla strach, asi jako každá žena, ale když víte, že je to vaše jediná šance k miminku, tak hold zatnete zuby a vydržíte cokolipo neúspěšném 1.IVF jsem se upnula k 2. a věřila, že to je naposledy a už to vyjde
takže jen to shrnu:
no v podstatě po neúspěšném 2. jsem se upnula k 3., ale při tom 3.IVF jsem si byla jistá a hodně klidná jako ještě nikdy předtím
no a do třetice všeho dobrého i zlého to vyšlo a nyní jsem v 36tt
držím palečky a hlavu vzhůru, řešení je vždycky
a my ženy jsme silnější než si dokážeme přiznat![]()
![]()
![]()
![]()
Ahojky, gratuluji mooooc. Můžu se tě zeptat, na kolik Vás to celkově vyšlo - a proč jsi musela podstoupit IVF? Děkuji za odpověď.
@AlčinkaZ Tím, že mi to řeknou později, to značí nějáký problém? Nerozumím tomu ![]()