Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Týnninka Neee to vůbec, prostě jim jen ty testy trvají dýl. Neboj, to bude ok. ![]()
@simislunicko
ahoj,
děkuji mnohokrát; jasně ptát se můžeš na cokoli ![]()
tak vyšlo nás to na dost hodně, jen ten poslední 3.IVF cyklus na cca 100tisíc (ale to už nám dělali i speciální vyšetření genetické embryí, které stojí cca 60tisíc a které nám zrovna ta naše pojišťovna neproplácí)
sice jsme se zadlužili, ale ten výsledek stojí za to ![]()
IVF jsem musela podstoupit, protože mám zcela neprůchodné vejcovody a zvýšenou imunitu, no a partner má špatnou genetiku a tudíž špatný spg
měj se ![]()
Holky, všem vám držím pěsti ať se brzy dočkáte těch dvou nejkrásnějších // ![]()
@vigo píše:
@simislunicko
ahoj,
děkuji mnohokrát; jasně ptát se můžeš na cokoli![]()
tak vyšlo nás to na dost hodně, jen ten poslední 3.IVF cyklus na cca 100tisíc (ale to už nám dělali i speciální vyšetření genetické embryí, které stojí cca 60tisíc a které nám zrovna ta naše pojišťovna neproplácí)
IVF jsem musela podstoupit, protože mám zcela neprůchodné vejcovody a zvýšenou imunitu, no a partner má špatnou genetiku a tudíž špatný spg
sice jsme se zadlužili, ale ten výsledek stojí za to
měj se
Ahojky, teda to jsi me překvapila s tou velkou sumou:( takze vam to nakonec vyslo, to je super..a 1 IVF vas vysko na kolik? To jste meli metodu PGD?
@vigo úplně se mi zatajil dech při těch 100 tisíscích!!! mazec! ale chápu, že pro to člověk udělá všechno, jsem strašně ráda, že po tom všem vám to končně vyšlo a stálo to všechno za to! Ale z té částky je mi fakt špatně ![]()
Holky, mám dotaz, když vaši partneři dávali vzorek na spermiogram, měli toho hodně nebo jen tak na dně? Mě docela překvapilo množství u manžela, jakože malé množství, ten kyblíček je poměrně velký, že teda nevím, zda ho některý chlap dokáže naplnit třeba i jen do půlky, no po dvoudenní abstinenci, kterou vyžadovali, mě to přišlo jako že asi nemůže být nějaký extra výsledek…ale jen tak by mě to prostě zajímalo. Díky.
@AlčinkaZ ahojky, ten muj ho mel plnejsi. Dokonce i primar rikal, ze mnozstvi je suprove. Nevim jestli to nejak ovlivnuje vysledky, ale myslim, ze ne. Uvidite co vam reknou na konzultaci ![]()
@jarunka13 fakt? a taky jste dorželi ty dva dny bez sexování? no jako taky jsem si říkala, že toho teda mohlo být víc, tak nevím, jestli stresem, ale fakt mě to až zarazilo, skoro jsem si myslela, že mu ten vzorek nepřijmou…no tak snad z toho něco vybádají, ještě také očekávám, že mu řeknou, že potřebují vzorek znovu…no mám docela obavy. Tak děkuji za odpověď ![]()
@AlčinkaZ jj, dodrzeli jsme to
, ja si mysoim, ze to bude v poradku, ono zase na mnozstvi asi tak moc nezalezi, spise na kvalite hlavicek atd. A kdyby toho bylo malo a chteli dalsi vzorek, tak si myslim, ze by mu to rekli uz pri predani. Nelam si s tim hlavu.
@AlčinkaZ ted koukam na ten spermiogram a adsenci jsme meli 5 dni a mnozstvi nam tam pisou 96 900 000, coz znamena asi 5, 1 ml objem.
@simislunicko
ahoj,
jj ta suma je celkem dost vysoká, ale aspoň už to vyšlo
veškerá vyšetření (kromě AMH) jsme měli hotová ještě před 1.IVF
no při 1. a 2.IVF nám PGD nedělali, protože jsme byli v jiném caru a těm to nepřišlo nijak potřebné, takže jsme v podstatě házeli peníze oknem ![]()
1.IVF nás vyšlo cca na 26tisíc a 1.KET cca na 7tisíc
2.IVF a 2.KET jsou vlastně stejné s těmi prvními
po neúspěšném 2.IVF a 2.KETu jsem se dr ptala co je špatně a odpověď zněla:
„Zrození je zázrak, takže budeme zkoušet dál a ono to jednou určitě vyjde.“
po tomto sdělení jsem nechtěla zkoušet další KET, dokud nezjistím příčinu
tak jsem psala maily do různých carů, některé jsme i navštívili (mimochodem odcházeli jsme zdrceni) a jedině Repromeda mi odpověděla adekvátně mým představám ![]()
strašně se divili, že nám nebylo PGD navrhnuto hned při 1.IVF
no a dál už to znáš ![]()
sice je to peněžně hodně náročné, ale na psychiku to nemá, ta mi dávala zabrat mnohem více, náš vztah se otřásl v základech ale ustáli jsme to a teď už jen čekáme na den D - porod našeho andílka ![]()
@AlčinkaZ píše:
Holky, mám dotaz, když vaši partneři dávali vzorek na spermiogram, měli toho hodně nebo jen tak na dně? Mě docela překvapilo množství u manžela, jakože malé množství, ten kyblíček je poměrně velký, že teda nevím, zda ho některý chlap dokáže naplnit třeba i jen do půlky, no po dvoudenní abstinenci, kterou vyžadovali, mě to přišlo jako že asi nemůže být nějaký extra výsledek…ale jen tak by mě to prostě zajímalo. Díky.
ahoj,
buď v klidu, množství není až tak důležité
doktory hlavně zajímá kolik jich tam najdou akčních a plně funkčních ![]()
jo a ta nádobka je větší proto, aby se tam prý lépe trefili ![]()
@vigo @jarunka13 holky díky, trochu jste mě uklidnili
právě ta dvoudenní abstinence mě přišla docela málo, že se spermušáci a spermušandy asi zase tolik nestačili urodit, no kdo ví, jak manžel zápasil, říkal, že už nemá takovou představivost jako za mlada, docela mě tím rozesmál, opravdu to bylo u něj s vypětím všech sil, takže jsem byla ráda, že dokázal i to málo, jen jsem měla fakt obavy, že ho s takovou troškou odmítnou, ale v laboratoři si to převzali údajně bez řečí a do dneška nevolali, že by toho bylo málo…tak snad z toho něco vykoumají, něco dobrého a pozitivního. V pátek jdeme na konzulaci, kdy nám řeknou jednak výsledek a už to budou u nás všechny testky, které byli potřeba, takže už sdělí i nějaké plán co s náma
tak doufám, že to do pátku rychle uteče, o víkendu čekám MS a šup, šup, ať už se další cyklus něco pořádného začne dít.
Holky, já to čekání nesnáším, jsem netrpělivá, nemám ráda, když se nic neděje…:)
Díky vám, fakt jste mě uklidnili, ještě že vás tu mám a vůbec tyhle diskuze jsou super ![]()
@AlčinkaZ neboj se, bude to v poradku, uvidis.To kdyz tam sel muj chlap, tak byl pred nim jiny a ten muj pry musel cekat asi pul hodiny
, tak se neboj, ze by jste na tom byli jedini tak.Tomu panovi to asi taky nejak neslo
.To cekani znam az moc dobre, je to strasne, my do caru chodime od ledna a az ted ve ctvrtek jsem mela transfer, tak ted uz zase cekam, jakto dopadne.To cekani je opravdu strasne a hrozne dlouhe, ale doufam, ze to dobre dopadne a stalo to cekani za to
.Drzim vam pesticky, at to vsechno dobre dopadne
.
@jarunka13 díky za podporu, jj je fajn vědět, že i ostatní bojují podobně jako my
Na ten pátek jsem zvědavá, dám vědět, co nám navrhli. Doufám, že bude jen ten problém u mě s tím vyšším AMH a jinak vše ostatní ok (vlastně vše ostatní ok je s z výsledků, teď jen už čekáme na ty výsledky SPG, i ty by už měli být, ve čt. nám říkali do dvou pracovních dnů, ale tak to už počkáme na tu páteční konzultaci).